Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Roberto Baggio visszavonult

2002.02.05. 12:07
Miután nem teljesülhet Roberto Baggio nagy álma, hogy részt vehessen negyedik világbajnokságán, bejelentette visszavonulását. Baggio 55-ször lépett pályára az olasz válogatottban, három világbajnokságon vett részt, 1994-ben, a brazilok elleni döntőben, ő lőtte fölé a mindent eldöntő tizenegyest.
Nem teljesülhet Roby Baggio nagy álma, nem vehet részt élete negyedik labdarúgó világbajnokságán. A Brescia labdarúgója - aki 1993-ban a legjobb Európai játékosnak járó Aranylabdát is elnyerte - a Parma elleni múlt csütörtöki kupamérkőzésen szenvedett újabb térdsérülést, ám csak hétfőn derült ki, hogy mennyire nagy a baj. A bolognai Toniolo kórházban elvégzett vizsgálat alapján kiderült, hogy a bal térdében elszakadt az első keresztszalag, amelyet azonnal meg is műtöttek.

Roberto Baggio
Baggionak 3-4 hónapot kell kihagynia a teljes felépüléséig. Így hiába játszott idén csúcsformában csapatában, és hiába jelezte neki Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány, hogy számít rá, sérülése miatt csak nézője lehet az idei év egyik legjelentősebb sporteseményének.

Végleg vége!

Ezek után nem volt meglepő, hogy a 34 éves, egykori világklasszis labdarúgó hétfői műtéte után döntött úgy: végleg befejezi. Hiszen számára is egyértelműen kiderült: nincs esélye bekerülni a május 31-én kezdődő koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon szereplő együttesbe.

- Roberto új életet szeretne kezdeni - mondta Vittorio Petrone, a futballista ügynöke. - Bíztunk benne, hogy nem lesz ennyire súlyos a sérülése. Nagyon szeretném, ha meggondolná magát és újra megpróbálná, de erre jelenleg nem sok esélyt látok.

Ezt az idényt remekül kezdte, sérüléséig a Serie A-ban nyolc gólt szerzett. A Venezia elleni bajnoki mérkőzésen, október 28-án azonban keresztszalag-szakadást szenvedett. Február 1-jén az Olasz Kupa-elődöntőn tért vissza. A Brescia az AC Parmaval találkozott, Baggio a második félidőben állt be, de az 58. percben ismét megsérült.