Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Lisztes bizakodik, Miriuta távozik

2002.02.06. 16:52
- A vereségek ellenére is a nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyen szeretne végezni a Werder Bremen - válaszolta érdeklődésünkre a német futballcsapat magyar légiósa, Lisztes Krisztián, aki a hétközi Bundesliga fordulóban újabb találattal gyarapította góljai számát. Távozik viszont klubjától Vasile Miriuta, az Energie Cottbus középpályása, kinek lecserélését a Hertha elleni meccsen a közönség kórusban követelte.
Nem megy a Werder Bremen labdarúgócsapatának a tavasszal. Az ősszel parádésan játszó alakulat - az utolsó nyolc fordulóból 22 pontot gyűjtött - három vereséggel kezdte a tavaszi szezont. Legutóbb az 1860 München vendégeként kapott ki 3-1-re.

Lisztes újból gólt lőtt

Lisztes Krisztián
Ugyanakkor a magyar válogatott középpályását nem érheti szemrehányás, hiszen az idei találkozókon (Cottbus, Stuttgart, 1860 München) szinte ő volt az egyetlen, aki mindannyiszor elfogadható teljesítményt nyújtott. Eddigi teljesítményét két gólpassz és egy gól is jelzi.

Lisztes az Index érdeklődésére elmondta, hogy a csapatnál nincs pánikhangulat a rossz rajt ellenére sem, hiszen ugyanilyen rosszul rajtoltak az ősszel és a végén mégis dobogó közeli helyezést sikerült elérniük. A Werder irányítója szerint több csapattársa is úgy gondolta, azok után, hogy az ősszel bajnoki címre is esélyes gárdákat győztek le, most majd a papírforma eredmények is jönnek maguktól.

Cél a nemzetközi kupaszereplés

- Több pontot remélt mindenki a csapatból erre a három meccsre, de sajnos mi még olyan csapat vagyunk, amely bárkit képes legyőzni, de bárkitől képes kikapni is - tette hozzá a Fradi-szurkolók egykori kedvence. - Sajnos a helyzeteinket sorra kihagyjuk, míg hátul elkerülhető gólokat kapunk. Ennek ellenére nem változott a vezetés célkitűzése, szeretnénk nemzetközi kupaszereplést jogosító helyre érni.

Miriuta távozik Cottbusból

Létfontosságú három pontot szerzett az Energiae Cottbus a Hertha BSC elleni találkozón. A mérkőzést a hazaiak Topics góljával 1-0-ra megnyerték. A Herthában most sem jatszott a sérült Király Gábor, Dárdai Pál viszont ott volt a pályán. Csapata győzelme ellenére sem lehet boldog Vasile Miriuta, mivel a találkozón a nézők kórusban követelték lecserélését, és a 83. percben ünnepelni kezdtek, amikor Eduard Geyer vezetőedző lehívta a pályáról.

Ezzel az afférral gyakorlatilag eldőlt, hogy a magyar válogatott középpályása az idény végén távozik a csapattól. - Bár még nem hoztam meg a végleges döntést, de kilencvenkilenc százalékig biztos vagyok benne, hogy nyártól máshol folytatom a pályafutásomat. Sajnálom, hogy a szurkolók ilyen gyorsan elfelejtették, milyen sikereket értünk el az utóbbi években - mondta a dpa német hírügynökségnek adott interjúban a 33 éves játékos.