Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

A Valencia vezeti a spanyol bajnokságot

2002.02.07. 10:58
A spanyol bajnokság huszonegyedik fordulójában ismét kikapott a Real Madrid, a Barcelona azonban újabb sikerével már az ötödik. Az élboly egyébként meglehetősen tömör, hiszen az első és a hatodik helyezett között mindössze három pont, vagyis egy győzelemnyi a különbség.
A Laziónak harmincnyolc millió dollárért eladott Gaizka Mendieta nélkül nem kezdte jól az idei szezont a Valencia együttese, hosszú ideig csak kínlódott. Ezek után aligha számított valaki is arra, hogy a huszonnegyedik forduló után átveszi a vezetést a tabellán. Pedig ez történt. Ráadásképpen nem is könnyű meccsen van túl a társulat, hiszen az Alavest otthon verték, mégpedig úgy, hogy már az első percben hátrányba kerültek.

A rangadót vesztő Vigo a második

Eredmények:
Alaves-Valencia 1-2
Valladolid-Real Madrid 2-1
Athletic Bilbao-Malaga 3-2
Barcelona-Real Sociedad 2-0
Las Palmas-Betis 0-0
Rayo Vallecano-Espanyol 2-2
Real Zaragoza-Tenerife 1-1
Sevilla-Osasuna 0-0
Villarreal-Real Mallorca 2-1
Vigo-Deportivo 0-1
Gonzalo és Carew révén azonban fordítottak. A Valencia ezzel nemcsak élre ugrott, de kétpontos előnyt is szerzett, mert a Real Madrid az Espanyol elleni fiaskó után megint kikapott, ezúttal a Valladolid otthonából voltak kénytelenek nulla ponttal hazamenni. A Madridot még a La Coruna ellen rangadót vesztő - a hétközi fordulót megelőzően az első helyen álló - Vigo is megelőzi.

Úgy látszik, hogy a Barcelonánál rendeződnek a dolgok, hiszen a múlt heti hat-nullás siker után a Nou Campban is megszerezték a három pontot a Real Sociadad ellenében. Rivaldo és Saviola volt eredményes.

Az élmezőny:
1. Valencia 42 pont,
2. Celta Vigo 40 (42-27)
3. Real Madrid 40 (41-28),
4. Deportivo La Coruna 40 (37-30),
5. Barcelona 39 (39-21)
6. Alaves 39 (24-21)
Sodródó Mallorca

A másik baszk csapat szerencsésebb volt, a Bilbao ugyanis nagy meccsen a kilencvenedik percben szerezte meg a győztes gólt a Malaga ellen. A Villarreal ellenében alulmaradó Mallorca a kieső helyekre sodródott, noha tavaly még a negyedik volt.