16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Ferguson még három évig marad Manchesterben

2002.02.07. 09:10
Megoldódni látszik a Manchester United edzőkérdése: brit lapértesülések szerint az angol futballcsapat jelenlegi trénere, Sir Alex Ferguson még három évig marad a gárda vezetőedzője. Sir Alex a legfrissebb hírek szerint megváltoztatva elképzelését, nem vonul nyugdíjba, miután elfogadta a klub 2005-ig szóló, 11 millió fontos ajánlatát.
Az eredeti tervek szerint a 60 éves skót szakvezető, aki 1986 óta irányítja piros-fehér fekete csapat szakmai munkáját, az idény végén visszavonult volna, ám az utóbbi időben egyre többször nyilatkozott esetleges maradásáról. A végső döntést felesége és fiai hatására hozta meg, mint mondta, nélkülük eszébe sem jutott volna meggondolnia magát.

A jelöltek nem vállalták a felkérést

Sir Alex Ferguson
Maradásában jelentős szerepet játszott, hogy bár gőzerővel folytak a tárgyalások, mégsem sikerült utódját megtalálni az utóbbi egy évben. Három esélyes jelölt nevét emlegették a jól értesültek, de Fabio Capello az AS Roma edzője, Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, és a Celtic Glasgow trénere, Martin O'Neill sem vállalta felkérést.

Ferguson három év alatt 11 millió fontot fog keresni

Ferguson a hosszadalmas huzavona után végül úgy tűnik, visszavonhatatlanul döntött, és ha minden jól megy, akkor hamarosan aláírja új szerződését. A kontraktus szerint újabb három évig, 2005-ig felel a régi-új edző a Manchester United labdarúgóinak felkészüléséért. Ferguson a három év alatt 11 millió fontot fog keresni, mellyel előlép a szigetország legjobban kereső edzőjévé.

Beckham is aláírhatja szerződését

A vezetőedző maradása lezárhatja a hónapok óta húzódó Beckham-ügyet is. Az angol válogatott csapatkapitánya régóta tárgyal klubjával a jövő nyáron lejáró szerződése meghosszabbításáról, de eddig néhány vitatott anyagi kérdés, s a Ferguson-utódlás körüli bizonytalanság miatt még nem írt alá.  • Hírek
  • Hírek