Szilvia
5 °C
16 °C

Ferguson még három évig marad Manchesterben

2002.02.07. 09:10
Megoldódni látszik a Manchester United edzőkérdése: brit lapértesülések szerint az angol futballcsapat jelenlegi trénere, Sir Alex Ferguson még három évig marad a gárda vezetőedzője. Sir Alex a legfrissebb hírek szerint megváltoztatva elképzelését, nem vonul nyugdíjba, miután elfogadta a klub 2005-ig szóló, 11 millió fontos ajánlatát.
Az eredeti tervek szerint a 60 éves skót szakvezető, aki 1986 óta irányítja piros-fehér fekete csapat szakmai munkáját, az idény végén visszavonult volna, ám az utóbbi időben egyre többször nyilatkozott esetleges maradásáról. A végső döntést felesége és fiai hatására hozta meg, mint mondta, nélkülük eszébe sem jutott volna meggondolnia magát.

A jelöltek nem vállalták a felkérést

Sir Alex Ferguson
Maradásában jelentős szerepet játszott, hogy bár gőzerővel folytak a tárgyalások, mégsem sikerült utódját megtalálni az utóbbi egy évben. Három esélyes jelölt nevét emlegették a jól értesültek, de Fabio Capello az AS Roma edzője, Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, és a Celtic Glasgow trénere, Martin O'Neill sem vállalta felkérést.

Ferguson három év alatt 11 millió fontot fog keresni

Ferguson a hosszadalmas huzavona után végül úgy tűnik, visszavonhatatlanul döntött, és ha minden jól megy, akkor hamarosan aláírja új szerződését. A kontraktus szerint újabb három évig, 2005-ig felel a régi-új edző a Manchester United labdarúgóinak felkészüléséért. Ferguson a három év alatt 11 millió fontot fog keresni, mellyel előlép a szigetország legjobban kereső edzőjévé.

Beckham is aláírhatja szerződését

A vezetőedző maradása lezárhatja a hónapok óta húzódó Beckham-ügyet is. Az angol válogatott csapatkapitánya régóta tárgyal klubjával a jövő nyáron lejáró szerződése meghosszabbításáról, de eddig néhány vitatott anyagi kérdés, s a Ferguson-utódlás körüli bizonytalanság miatt még nem írt alá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?