Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Fél tucatot rúgott a Liverpool idegenben

2002.02.09. 19:03
Az Premier League 27. fordulójában Heskey és Owen dupláinak köszönhetően idegenben is könnyen nyert a Liverpool. A Leedsnek kétszeri vezetés után is megkellett elégednie az egy ponttal Middlesbrough-ban. A Newcastle pedig, Shearer rutinjának és duplájának köszönhetően tudott nyerni hazai pályán. Idegenben a Pool-on kívül csupán a Sunderland tudott diadalmaskodni.
Az elmúlt négy fordulóban győzni tudó Ipswich Town bízott benne, hogy a Liverpool az elmúlt hetek hullámzó teljesítménye alapján, ismét gyengébb napot fog ki. Tévedtek. A Pool idei legjobb játékát nyújtva, hat góllal terhelte meg a hazaiak kapuját. Külön öröm a vörösök szurkolóinak, hogy az ezen a héten vásárolt portugál védő, Abel Xavier negyedórányi játék után góllal tette le névjegyét. Rajta kívül még a Heskey, Owen csatárkettős duplázott, valamint a finn védő Hyypia volt eredményes.

A Ginolát páros lábbal kirúgó Aston Villa csak döntetlenre volt képes a rapszodikusan szereplő Chelsea ellen. A bajnoki címről álmodozó Leeds hiába vezetett kétszer is a Middlesbrough ellenében, megkellett elégednie az egy ponttal, miután Windass, a lefújás előtt két perccel egyenlíteni tudott.

A Newcastle United a veterán Shearer duplájának köszönhetően győzte le a Southamptont. A forduló többi szombati találkozóján a hazai csapatok diadalmaskodtak, ez alól csupán a Derby-Sunderland meccs a kivétel, melyen Quinn találatának köszönhetően a vendégek vitték el a három pontot.

Premier League 27. forduló
Ipswich T. - Liverpool 0-6
Gólszerző: Abel Xavier (16.), Heskey (43., 90.), Hyypia (52.), Owen (62., 71.)

Aston Villa - Chelsea 1-1
Gólszerző: Merson (28.), illetve Lampard (65.)

Middlesbrough - Leeds U. 2-2
Gólszerző: Ince (51.), Windass (88.), illetve Bakke (20.), Fowler (54.)

Newcastle U. - Southampton 3-1
Gólszerző: Robert (24.), Shearer (30., 45., 11-esből), illetve Pahars (39.)

Bolton W. - West Ham U. 1-0
Gólszerző: Gardner (38.)

Derby County - Sunderland 0-1
Gólszerző: Quinn (80.)

Fulham - Blackburn R. 2-0
Gólszerző: Hayles (31.), Malbranque (63.)

Tottenham H. - Leicester C. 2-1
Gólszerző: Anderton (35.), Davies (61.), illetve Oakes (79.)