Jenő
-2 °C
6 °C

Kamerun büntetőkkel nyerte az Afrika Kupát

2002.02.10. 20:46
Két olyan együttes találkozott a labdarúgó Afrika Nemzetek Kupájának a döntőjében, mely a májusban kezdődő világbajnokságon is szeretne maradandót alkotni. Ez most azonban Kamerunnak sikerült, amely 11-esekkel legyőzte Szenegált döntőben, így megvédte címét. A Szelídíthetetlen Oroszlánok negyedszer nyerték meg az Afrika Kupát.
A Szenegáliak kezdtek aktívabban, és rögtön a 3. percben Camarra lőtt nagy helyzetből, ám labdája a kapufáról fölé vágódott. Szűk tíz perc elteltével ismét Camarra veszélyeztetett ám a kameruni kapus ezúttal bravúrral hárított.

Kamerunnak jó negyedóra kellett mire felvette a szenegáliak iramát, ám ekkor már ők is több veszélyes helyzetet alakítottak ki ellenfelük kapuja előtt. Gólt azonban egyik válogatott sem tudott szerezni. Azaz a kameruniak egyszer a hálóba találtak, ezt azonban a játékvezető érvénytelenítette.

A második negyvenöt percben az iram kissé visszaesett, ám így is több veszélyes helyzet alakult ki mindkét oldalon. Ám hol a szerencse, hol a remekül védő kapusok miatt nem született gól a rendes játékidőben.

Ugyanez volt érvényes a hosszabbításra is, továbbra is csak kapufákig és oldalhálókig jutottak a csapatok. Az utolsó utáni pillanatokban még a kameruniaknak lett volna lehetőségük, ám kecsegtető helyzetüket nem tudták gólra váltani.

Kamerun kezdte a büntetőpárbajt, és Wome lövését Sylva kiütötte. Coly lövésébe a kameruni kapus beleért, és a labda alig vánszorgott át a gólvonalon. A második párban Suffo és Fadiga értékesítette a tizenegyest, miként a kameruni Mayer is. Szenegáli részről Faye azonban kihagyta. Geremi belőtte, Diouf azonban mellé helyezett.

Az ötödik kameruni rugó Song úgy állhatott neki, amennyiben berúgja, megvédik címüket a szelídíthetetlen oroszlánok. Ám kihagyta! Cissének bekellett lőnie, hogy szenegál versenyben maradjon. Ő azonban gyengén középre lőtt, így Winfried Schafer alakulata megvédte címét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?