Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Kamerun büntetőkkel nyerte az Afrika Kupát

2002.02.10. 20:46
Két olyan együttes találkozott a labdarúgó Afrika Nemzetek Kupájának a döntőjében, mely a májusban kezdődő világbajnokságon is szeretne maradandót alkotni. Ez most azonban Kamerunnak sikerült, amely 11-esekkel legyőzte Szenegált döntőben, így megvédte címét. A Szelídíthetetlen Oroszlánok negyedszer nyerték meg az Afrika Kupát.
A Szenegáliak kezdtek aktívabban, és rögtön a 3. percben Camarra lőtt nagy helyzetből, ám labdája a kapufáról fölé vágódott. Szűk tíz perc elteltével ismét Camarra veszélyeztetett ám a kameruni kapus ezúttal bravúrral hárított.

Kamerunnak jó negyedóra kellett mire felvette a szenegáliak iramát, ám ekkor már ők is több veszélyes helyzetet alakítottak ki ellenfelük kapuja előtt. Gólt azonban egyik válogatott sem tudott szerezni. Azaz a kameruniak egyszer a hálóba találtak, ezt azonban a játékvezető érvénytelenítette.

A második negyvenöt percben az iram kissé visszaesett, ám így is több veszélyes helyzet alakult ki mindkét oldalon. Ám hol a szerencse, hol a remekül védő kapusok miatt nem született gól a rendes játékidőben.

Ugyanez volt érvényes a hosszabbításra is, továbbra is csak kapufákig és oldalhálókig jutottak a csapatok. Az utolsó utáni pillanatokban még a kameruniaknak lett volna lehetőségük, ám kecsegtető helyzetüket nem tudták gólra váltani.

Kamerun kezdte a büntetőpárbajt, és Wome lövését Sylva kiütötte. Coly lövésébe a kameruni kapus beleért, és a labda alig vánszorgott át a gólvonalon. A második párban Suffo és Fadiga értékesítette a tizenegyest, miként a kameruni Mayer is. Szenegáli részről Faye azonban kihagyta. Geremi belőtte, Diouf azonban mellé helyezett.

Az ötödik kameruni rugó Song úgy állhatott neki, amennyiben berúgja, megvédik címüket a szelídíthetetlen oroszlánok. Ám kihagyta! Cissének bekellett lőnie, hogy szenegál versenyben maradjon. Ő azonban gyengén középre lőtt, így Winfried Schafer alakulata megvédte címét.