Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Bolognában kapott ki az Inter

2002.02.10. 18:25
A bajnokság elején az Inter nem is titkoltan, a bajnoki címet tűzte ki céljául. Ez azonban most elúszni látszik, miután Hector Cuper alakulata elszenvedte első idegenbeli vereségét Bolognában. Fáradni látszik az év meglepetéscsapata a Chievo, amely ezúttal hazai pályán kapott ki az Udinesetől. Már nem számít meglepetésnek, hogy újra kikapott a Llazio, és az sem, hogy a Milan nem bírt hazai környezetben a Perugiával.
Az idény meglepetéscsapata a Chievo - mely hetekig állt a tabella élén is - kezd leszakadni az élbolytól. Ezúttal hazai pályán nem tudta begyűjteni a három pontot az Udinese ellen. A vendégek 23 perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, és a veronai alakulatnak csak az utolsó előtti percben sikerült egyenlítenie. Ezután még kiállították az udineiek kapusát, ám már nem maradt idő az egyenlítésre.

Az Internazionale megérdemelt vereséget szenvedett
Az Internazionale megérdemelt vereséget szenvedett a sokkal jobban játszó Bologna otthonában. A hazaiak végig jobban, szervezettebben játszottak, míg a bajnokság előtt az egyik legnagyobb esélyesnek tartott milánóiak teljesen széteső csapat benyomását keltették. Ez volt egyébként az Inter első idegenbeli veresége ebben a bajnokságban.

Másik milánói alakulat az AC Milan otthonában nem bírt a Perugiával. Pedig bő negyedóra elteltével már vezetett a Milan, ám a második játékrész első perceiben sikerült az egyenlítés a vendégeknek. Az utolsó félórában emberelőnyben játszhattak a piros-feketék, ám a három pontot jelentő találatot nem sikerült megszerezniük.

A Parma Di Vaio góljával győzte le az idén nagyon gyengén teljesítő Laziot. Ez a legjobban Giannicheddát viselte meg, akit a találat után pár perccel ki is állítottak. Az emberhátrányban játszó rómaiaknak így már esélyük sem maradt az egyenlítésre.

A Venezia viszonylag simán intézte el a teljes csőd szélén álló Fiorentinát, míg az Atalanta-Brescia összecsapáson egyik fél sem talált a kapuba. Alecce hiába vezetett már a 2. percben a Verona ellen, a második negyvenöt perc elején egyenlítettek a vendégek. Ugyancsak 1-1-es döntetlent hozott a Piacenza torinói vendégszereplése.

A forduló rangadóján, a Roma-Juventus mérkőzésen vasárnap este megosztoztak a pontokon a csapatok. A Roma így továbbra is vezeti a tabellát, és csak önmagukat okolhatják a farkasok, hogy nem több ponttal, hiszen a torinóiak a 40. perctől kezdve Iuliano kiállítása miatt emberhátrányban játszottak. Ezt azonban Fabio Capello csapata nem tudta kihasználni.

Serie A 22. forduló
Szombaton játszották:

Chievo Verona-Udinese 1-2 (0-2)
Gólszerző: Cossato (89.) illetve Kroldrup (17.), Muzzi (23.)
Kiállítva: Turci (90.)

Vasárnapi mérkőzések:

Bologna-Internazionale 2-1 (0-0)
Gólszerző: Pecchia (55.), Zauli (74.) illetve Seedorf (89.)

AC Milan-Perugia 1-1 (1-0)
Gólszerző: Serginho (17. 11-es) illetve Bazzani (48.)
Kiállítva: Baiocco (59.)

Parma-Lazio 1-0 (0-0)
Gólszerző: Di Vaio (69.)
Kiállítva: Giannichedda (76.)

Venezia-Fiorentina 2-0 (1-0)
Gólszerző: Magallanes (14.), Maniero (53.)

Atalanta-Brescia 0-0

Lecce-Verona 1-1 (1-0)
Gólszerző: Giacomazzi (2.) illetve Frick (46.)

Torino-Piacenza 1-1 (0-0)
Gólszerző: Ferrante (81.) illetve Hübner (73.)

Roma-Juventus 0-0