Ödön
1 °C
11 °C

Mit hoz a ciprusi 'vakáció' a válogatottnak?

2002.02.11. 15:03
Idei első találkozójára készül a magyar labdarúgó válogatott. Az ellenfél kedden 18 órakor a világsztárokkal felálló Csehország csapata lesz, barátságos mérkőzésen. A helyszín Ciprus, ahol egy négyes tornán vesz részt válogatottunk. Gellei Imre együttese az eredménytől függően a következő napon a Svájc-Ciprus találkozó győztesével vagy vesztesével találkozik.

Hányadik helyen végez a ciprusi tornán a magyar válogatott

 • 45
  Csak a negyedik lesz
 • 40
  A harmadik helyet szerzi meg
 • 13
  Első lesz
 • 9
  Második helyen végez
A tavalyi évet egy ragyogó mérkőzéssel fejezte be a magyar labdarúgó válogatott (Macedónia ellen 5-0) és a szurkolók bíznak a hasonló folytatásban. A mostani ellenfél azonban jóval nehezebbnek ígérkezik, hiszen Csehország válogatottja igen jelentős játékerőt képvisel.

A magyar szövetségi kapitány szinte a legerősebb összeállításban küldheti pályára tanítványait, hiszen csak Sebők Vilmos és Dárdai Pál hiányzik a keretből. Sebők sérüléssel bajlódik, míg a Hertha középpályásának felesége második gyermekét várja, és Dárdai szeretne jelen lenni a szülésnél.

Gellei több újoncot is avathat

Kiemelten fontos lehet a találkozó, Tököli Attila számára, akit egyes hírek szerint az angol élvonal két csapata, a West Ham United és a Manchester City is figyel. Ám nem csak őt kíséri kiemelt figyelem. Gellei az erős keret ellenére is úgy tervezi, több újoncnak is lehetőséget ad a bizonyításra. Többek között Gera, Gyepes, Halmosi és Korolovszky is bemutatkozhat Cipruson a címeres mezben.

A csehek kispadján most mutatkozik be Karel Brückner, aki a vb-selejtezőkön elbukó Hovanecet váltotta. (A csehek pótselejtezőn maradtak alul a belgákkal szemben.) Az új kapitány azonban, nem csinált nagytakarítást (mindössze a renitens Repkát hagyta ki), és ő is számít a nemzetközi klasszisokra.

Világsztárok az ellenfélnél

Így nem elképzelhetetlen, hogy a mieink akár Pavel Nedved (Juventus), Karel Poborsky (Lazio) vagy Jan Koller (Dortmund) ellen mutathatják be mit tudnak. Brückner egyébként úgy tervezi, hogy a csehek két találkozóján két teljesen más összetételű, de azonos erősségű csapat veszi fel a harcot.

A másik ágon, Ciprus-Svájc találkozót rendeznek (Nicosia, 16 ó). A szerdai döntőben a két meccs győztese találkozik a döntőben (Nicosia, 18 ó), míg a vesztesek a harmadik helyért mérkőznek. (Limasszol, 16 ó).

A várható kezdőcsapatok:
Magyarország: Király Gábor - Bodnár László, Kuttor Attila, Juhár Tamás, Mátyus János - Fehér Csaba, Pető Tamás, Lisztes Krisztián, Füzi Ákos - Ferenczi István, Tököli Attila.

Csehország: Petr Cech - Zdenek Grygera, Pavel Mares, Tomas Hübschmann, Tomas Ujfalusi - Karel Poborsky, Vladimir Smicer, Jiri Jarosik, Miroslav Baranek - Jan Koller, Vratislav Lokvenc

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?