Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Mit hoz a ciprusi 'vakáció' a válogatottnak?

2002.02.11. 15:03
Idei első találkozójára készül a magyar labdarúgó válogatott. Az ellenfél kedden 18 órakor a világsztárokkal felálló Csehország csapata lesz, barátságos mérkőzésen. A helyszín Ciprus, ahol egy négyes tornán vesz részt válogatottunk. Gellei Imre együttese az eredménytől függően a következő napon a Svájc-Ciprus találkozó győztesével vagy vesztesével találkozik.

Hányadik helyen végez a ciprusi tornán a magyar válogatott

 • 45
  Csak a negyedik lesz
 • 40
  A harmadik helyet szerzi meg
 • 13
  Első lesz
 • 9
  Második helyen végez
A tavalyi évet egy ragyogó mérkőzéssel fejezte be a magyar labdarúgó válogatott (Macedónia ellen 5-0) és a szurkolók bíznak a hasonló folytatásban. A mostani ellenfél azonban jóval nehezebbnek ígérkezik, hiszen Csehország válogatottja igen jelentős játékerőt képvisel.

A magyar szövetségi kapitány szinte a legerősebb összeállításban küldheti pályára tanítványait, hiszen csak Sebők Vilmos és Dárdai Pál hiányzik a keretből. Sebők sérüléssel bajlódik, míg a Hertha középpályásának felesége második gyermekét várja, és Dárdai szeretne jelen lenni a szülésnél.

Gellei több újoncot is avathat

Kiemelten fontos lehet a találkozó, Tököli Attila számára, akit egyes hírek szerint az angol élvonal két csapata, a West Ham United és a Manchester City is figyel. Ám nem csak őt kíséri kiemelt figyelem. Gellei az erős keret ellenére is úgy tervezi, több újoncnak is lehetőséget ad a bizonyításra. Többek között Gera, Gyepes, Halmosi és Korolovszky is bemutatkozhat Cipruson a címeres mezben.

A csehek kispadján most mutatkozik be Karel Brückner, aki a vb-selejtezőkön elbukó Hovanecet váltotta. (A csehek pótselejtezőn maradtak alul a belgákkal szemben.) Az új kapitány azonban, nem csinált nagytakarítást (mindössze a renitens Repkát hagyta ki), és ő is számít a nemzetközi klasszisokra.

Világsztárok az ellenfélnél

Így nem elképzelhetetlen, hogy a mieink akár Pavel Nedved (Juventus), Karel Poborsky (Lazio) vagy Jan Koller (Dortmund) ellen mutathatják be mit tudnak. Brückner egyébként úgy tervezi, hogy a csehek két találkozóján két teljesen más összetételű, de azonos erősségű csapat veszi fel a harcot.

A másik ágon, Ciprus-Svájc találkozót rendeznek (Nicosia, 16 ó). A szerdai döntőben a két meccs győztese találkozik a döntőben (Nicosia, 18 ó), míg a vesztesek a harmadik helyért mérkőznek. (Limasszol, 16 ó).

A várható kezdőcsapatok:
Magyarország: Király Gábor - Bodnár László, Kuttor Attila, Juhár Tamás, Mátyus János - Fehér Csaba, Pető Tamás, Lisztes Krisztián, Füzi Ákos - Ferenczi István, Tököli Attila.

Csehország: Petr Cech - Zdenek Grygera, Pavel Mares, Tomas Hübschmann, Tomas Ujfalusi - Karel Poborsky, Vladimir Smicer, Jiri Jarosik, Miroslav Baranek - Jan Koller, Vratislav Lokvenc