Utolsó lett Cipruson a futball-válogatott

2002.02.13. 18:15
Mind a két mérkőzését elveszette a magyar labdarúgó-válogatott a ciprusi négyes tornán. Kedden a csehektől kapott ki 2-0-ra Gellei Imre szövetségi kapitány csapata, szerdán pedig Svájctól szenvedett 2-1 arányú vereséget. A mieink így nulla ponttal, 1-4-es gólkülönbséggel a torna utolsó helyén zártak.
Javítani készült mérlegén a ciprusi négyes tornán a magyar labdarúgó- válogatott. Az első összecsapáson ugyanis a mieink simán, 2-0-ra kikaptak a magabiztosan futballozó csehektől. A másik mérkőzésen, ahol a házigazdák Svájccal meccseltek, 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 4-2-es ciprusi siker született, így magyar csapat szerdán, a bronzmérkőzésen a helvétekkel találkozott.

Újonc a kezdőcsapatban

Gellei Imre szövetségi kapitány egy újoncot is avatott, az újpesti Korolovszky Gábor elsőször mutatkozhatott be a nemzeti tizenegyben.

Kezdés után a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést, és már a harmadik percben megszerezhették volna vezetést, de Waltner fejes mellé szállt. Öt perccel később Kenesei került helyzetbe, ám a tizenhatosról leadott lövését blokkolták a védők.

Kimardtak a helyzetek

A Gellei-csapat mezőnyfölényben játszott, ám - ahogyan már megszokhattuk- a befejezéseknél mindig becsúszott egy-egy bosszantó hiba. Tíz perccel a félidő vége előtt azonban a kihagyott helyzetek majdnem megbosszulták magukat. N'Kufo tört egyedül kapura, ám elügyetlenkedte a ziccert, és Babos hárítani tudott.

Három perc alatt döntöttek a svájciak

Gellei Imre nyilatkozata
Gellei Imre a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: "Jól kezdtünk, az első 20 percben mi irányítottuk a játékot. A folytatás kiegyenlített küzdelmet hozott, a második félidőben öt perc alatt két gólt kaptunk, mert a svájciaknak jobban sikerültek a cseréik, mint nekünk. A hajrában mindent megtettünk az egyenlítésért, de a játékvezető az utolsó percben érvénytelenítette a gólunkat."

Szünetben cserékre szánták el magukat a kapitányok, így Gellei Imre is, aki játéklehetőséget adott Böőrnek, Győrinek és Gerának is. A változtatások a svájciak számára sikerültek jobban, mivel már az 53. percben megszerezték a vezetést. Magnin szerelte erőszakosan Bárányost a magyar térfél közepén, majd az elmélázó és szabálytalanságot reklamáló védők közül kapura tört,, és 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

Egy perc múlva egyenlíthetett volna a magyar csapat, ám Győri lövését a gólvonalon hárította svájci kapus. És ahogy már ilyenkor szokott- az egyik oldalon kimaradt a lehetőség, a másik oldalon viszont nem hibáztak csatárok. Az ellenakciónál ismét Bárányos vesztette el a labdát, N'Kufo beadott és a mintaszerűen érkező Yakin az ötösről a hálóba bólintott (0-2).

Szépítés a hajrában

A hátra lévő időben megpróbált némileg javítani gyászos produkcióján a magyar csapat, de csak a 82. percben tudott szépíteni. Bárányos szabadrúgását Győri fejelte vissza, és Gyepes ugyancsak fejjel az ötösről a gólvonal mögé bólintotta a labdát (1-2).

Nyeretlenül utolsó a válogatott

A válogatott így második mérkőzését is elveszette Limassolban, így nyeretlenül a négyes torna utolsó helyén zárt 1-4-es gólkülönbséggel.

Jegyzőkönyv
Magyarország-Svájc 1-2 (0-0)
Magyarország: Babos - Bodnár, Korolovszky, Gyepes, Szamosi - Bárányos, Pető T., (Győri), Lisztes, (Gera),Füzi Á.(Böőr) - Kenesei K., (Halmosi, 72.), Waltner. (Tököli, 65.)
Svájc: Borer - Vicky, Zellweger, (Mazzarelli, 45.), M. Yakin, Magnin - Berner, Sesa, (Diorio, 58.)Müller,(Zwyssig, 54.), N'kufo(Cabanas, 64.) - Vogel, H. Yakin
gólszerzők: Magnin (54.), H. Yakin (56.), ill. Gyepes (82.)
Sárga lap: N'kufo (14.),Gyepes (33.), Böőr (51.), Mazzarelli (70.), H. Yakin (89.), Tököli (91.)


  • Bérelnék
  • Bankszámla