Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Utolsó lett Cipruson a futball-válogatott

2002.02.13. 18:15
Mind a két mérkőzését elveszette a magyar labdarúgó-válogatott a ciprusi négyes tornán. Kedden a csehektől kapott ki 2-0-ra Gellei Imre szövetségi kapitány csapata, szerdán pedig Svájctól szenvedett 2-1 arányú vereséget. A mieink így nulla ponttal, 1-4-es gólkülönbséggel a torna utolsó helyén zártak.
Javítani készült mérlegén a ciprusi négyes tornán a magyar labdarúgó- válogatott. Az első összecsapáson ugyanis a mieink simán, 2-0-ra kikaptak a magabiztosan futballozó csehektől. A másik mérkőzésen, ahol a házigazdák Svájccal meccseltek, 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 4-2-es ciprusi siker született, így magyar csapat szerdán, a bronzmérkőzésen a helvétekkel találkozott.

Újonc a kezdőcsapatban

Gellei Imre szövetségi kapitány egy újoncot is avatott, az újpesti Korolovszky Gábor elsőször mutatkozhatott be a nemzeti tizenegyben.

Kezdés után a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést, és már a harmadik percben megszerezhették volna vezetést, de Waltner fejes mellé szállt. Öt perccel később Kenesei került helyzetbe, ám a tizenhatosról leadott lövését blokkolták a védők.

Kimardtak a helyzetek

A Gellei-csapat mezőnyfölényben játszott, ám - ahogyan már megszokhattuk- a befejezéseknél mindig becsúszott egy-egy bosszantó hiba. Tíz perccel a félidő vége előtt azonban a kihagyott helyzetek majdnem megbosszulták magukat. N'Kufo tört egyedül kapura, ám elügyetlenkedte a ziccert, és Babos hárítani tudott.

Három perc alatt döntöttek a svájciak

Gellei Imre nyilatkozata
Gellei Imre a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: "Jól kezdtünk, az első 20 percben mi irányítottuk a játékot. A folytatás kiegyenlített küzdelmet hozott, a második félidőben öt perc alatt két gólt kaptunk, mert a svájciaknak jobban sikerültek a cseréik, mint nekünk. A hajrában mindent megtettünk az egyenlítésért, de a játékvezető az utolsó percben érvénytelenítette a gólunkat."

Szünetben cserékre szánták el magukat a kapitányok, így Gellei Imre is, aki játéklehetőséget adott Böőrnek, Győrinek és Gerának is. A változtatások a svájciak számára sikerültek jobban, mivel már az 53. percben megszerezték a vezetést. Magnin szerelte erőszakosan Bárányost a magyar térfél közepén, majd az elmélázó és szabálytalanságot reklamáló védők közül kapura tört,, és 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

Egy perc múlva egyenlíthetett volna a magyar csapat, ám Győri lövését a gólvonalon hárította svájci kapus. És ahogy már ilyenkor szokott- az egyik oldalon kimaradt a lehetőség, a másik oldalon viszont nem hibáztak csatárok. Az ellenakciónál ismét Bárányos vesztette el a labdát, N'Kufo beadott és a mintaszerűen érkező Yakin az ötösről a hálóba bólintott (0-2).

Szépítés a hajrában

A hátra lévő időben megpróbált némileg javítani gyászos produkcióján a magyar csapat, de csak a 82. percben tudott szépíteni. Bárányos szabadrúgását Győri fejelte vissza, és Gyepes ugyancsak fejjel az ötösről a gólvonal mögé bólintotta a labdát (1-2).

Nyeretlenül utolsó a válogatott

A válogatott így második mérkőzését is elveszette Limassolban, így nyeretlenül a négyes torna utolsó helyén zárt 1-4-es gólkülönbséggel.

Jegyzőkönyv
Magyarország-Svájc 1-2 (0-0)
Magyarország: Babos - Bodnár, Korolovszky, Gyepes, Szamosi - Bárányos, Pető T., (Győri), Lisztes, (Gera),Füzi Á.(Böőr) - Kenesei K., (Halmosi, 72.), Waltner. (Tököli, 65.)
Svájc: Borer - Vicky, Zellweger, (Mazzarelli, 45.), M. Yakin, Magnin - Berner, Sesa, (Diorio, 58.)Müller,(Zwyssig, 54.), N'kufo(Cabanas, 64.) - Vogel, H. Yakin
gólszerzők: Magnin (54.), H. Yakin (56.), ill. Gyepes (82.)
Sárga lap: N'kufo (14.),Gyepes (33.), Böőr (51.), Mazzarelli (70.), H. Yakin (89.), Tököli (91.)