Szilvia
5 °C
16 °C

Színvak focista a vb-n

2002.02.13. 12:56
Matt Holland, az Ipswich Town ír válogatott játékosa színvak. Ez annyit tesz nála, hogy nem mindig sikerül megkülönböztetnie a zöld és a piros szint. Ennek ellenére tagja a világbajnokságra készülő ír válogatottnak.
Az Ipswich Town labdarúgócsapata, a legutóbbi négy fordulóban nem talált legyőzőre, ennek köszönhetően elmozdultak a kieső zónából. Az elmúlt hétvégén azonban a tavalyi UEFA Kupa-győztes Liverpool nagy verést mért hazai pályán az Ipswichre. Owenék hat gólt rúgtak, és egyet sem kaptak.

Matt Holland
A csapatnál azóta is kutatják a súlyos vereség okát. Többeknek feltűnt, hogy Matt Holland a csapat ír középpályása magához képest igen gyengén játszott, igen sűrűn eladta a labdát. Mostanra már az okát is tudják: Holland színvak!

Az ír válogatott elismerte, mint a színvakok többségének esetében számára komoly nehézségeket jelent a zöld és a piros szín megkülönböztetése. Különösen, ha eső vagy sár hatására ezek a színek még sötétebbek lesznek. Ekkor szinte már lehetetlen számára különbséget tenni.

Mick McCarthy, aki 1996 óta áll az ír válogatott élén, ennek ellenére számít játékosára a májusban kezdődő labdarúgó világbajnokságon. Érdekesség, hogy az ír csapat - amely legtöbbször zöld felsőben játszik - csoportjában szereplő Kamerun és Szaúd-Arábia többnyire zöld mezben szerepel, és a csoport negyedik tagjának, Németországnak is zöld színű a váltómeze. . .

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?