Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Százezrekre büntetik a kövér focistákat

2002.02.15. 08:58
Minden egyes felesleges kilóért 545 eurót kell fizetniük a Standard Liege játékosainak. A belga első osztályban szereplő csapat futballistái sérelmezik a határozatot, mivel szerződésük szerint jóval kevesebb büntetést jár, ha nem tudják tartani ideális versenysúlyukat.
Sokatlan módját választotta játékosai fegyelmezésének a Standard Liege vezetősége. A belga első osztályban szereplő labdarúgó egyesület, amely egykor KEK-döntőig jutott, az utóbbi időben régi híréhez méltatlanul szerepel hazája pontvadászatában: mindössze hatodikok a tizennyolc fős mezőnyben. A klub illetékesei szerint a csapat gyengébb szereplésének oka egyértelműen a játékosok súlyában keresendő.

Fizzessenek a kövérek

Alphonse Constantin klubigazgató máris döntött, és "precendens értékű törvényt alkotott": a játékosoknak fizetniük kell a felesleges kilókért. Méghozzá nem is keveset, kilónként 545 eurótól - azaz 130 ezer forinttól - kell megválnia a túlsúlyos játékosoknak. A döntés a labdarúgók körében hatalmas megdöbbenést keltett, elmondásuk szerint szerződésükben nincs szó ilyen súlyos büntetésről.

A játékosok igazságtalannak érzik a döntést

Harald Meyssen a csapat 32 éves középpályása osztja társai felháborodását: "Mint minden klubnak Belgiumban, úgy a Standardnak is van belső szabályzata. Az előírások szerint a túlsúlyért 12 euro, míg verekedésért 200 eurót, késésért pedig 5 eurót kell fizetnünk. Ezzel sincs semmi baj, ezeket a szabályokat elfogadtuk, ám másfajta büntetéseket egyikünk szerződése sem tartalmaz."

A csapat igazgatója hajthatatlan: a játékosok túlságosan kövérek - ezzel együtt kevesebbet futnak -, és méltatlanul gyengén szerepelnek a bajnokságban, tehát fizetni fognak! (Feltehetően ez nem valós fizetés lesz, hanem a keresetekből, a prémiumokból vonják le az összeget.)

Nyilván, ha mindez nem tetszik, akkor a bíróságon kereshetik igazukat a futballisták, ám alighanem egyszerűbb módja az ellenszegülésnek, ha elhagyják az egyesületet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek