Angelika
-4 °C
3 °C

Miriuta-parádé Cottbusban

2002.02.17. 21:03
Rúgott egy nagyszerű kapásgólt, és adott két gólpasszt Miriuta Vasile a Cottbus-Rostock Bundesliga mérkőzésen. A Cottbus 3-0-s győzelmével már a bennmaradást jelentő 15. helyen áll a német labdarúgó-bajnokságban. Lisztes Krisztián csapata, a Werder Bremen gólnélküli döntetlent játszott Kölnben.
Jót tett Miriuta Vasilének, hogy rendeződött sorsa Cottbusban. A magyar válogatott középpályás korábban többször keserűen nyilatkozta, hogy mivel nem szeretik őt egyesületében, mindenképpen távozik az Energiétől a nyáron. Csalódottsága érhető volt, hiszen volt olyan mérkőzés, ahol a közönség kórusban követelte lecserélését.

Két gólpasszt adott és rúgott egy kapásgólt

Miriuta azonban végül szerződést hosszabbított, és még egy évet marad a jelenleg a német első osztályban szereplő labdarúgócsapatnál. Teljesítményén is alaposan meglátszott a kedvező döntés, mivel a bajnokság vasárnapi játéknapján legjobb formáját idéző játékkal rukkolt elő: gólja mellett még két gólpasszal segítette csapatát a 3-0-s győzelemhez a Hansa Rostock ellen.

A Cottbus a mérkőzésen a 31. percben szerzett vezetést. Miriuta ívelt a kapu előterébe egy szabadrúgást, és Beeck a labdát közelről bólintotta a hálóba. Két perc múlva már maga Miriuta is eredményes volt, tíz méterről rúgott csodálatos kapásgólt Brautigam kapujába.

És még mindig nem volt vége a Miriuta-parádénak! A 69. percben remek labdával szöktette Topicot, aki jól lépett ki a védők közül és biztosította be a hazaiak győzelmét. A másik magyar légós, Mátyus végig a pályán volt, míg a meccs hősét, Miriutát három perccel a vége előtt lecserélte edzője. A három ponttal a Cottbus a már bennmaradást jelentő, 15. helyen áll.

Lisztesék döntetlent játszottak

Nem ment viszont Lisztes Krisztián csatának, a Werder Bremennek. A zöldmezesek ezúttal hiába támadták végig a mérkőzést a nem sikerült feltörniük a ligautolsó Köln védelmét. A gólnélküli végeredményről a magyar játékos csak társaitól értesült, mivel öt perccel a vége előtt lecserélték.

Bundesliga, 23. forduló:
Energie Cottbus-Hansa Rostock 3-0 (2-0)
gólszerzők: Beeck (31.), Miriuta (33.), Topic (68.)
1. FC Köln-Werder Bremen 0-0
kiállítva: Wehlage (58., Werder Bremen)
Az élcsoport: 1. Borussia Dortmund 48 pont, 2. Bayer Leverkusen 46, 3. 1. FC Kaiserslautern 45, 4. FC Schalke 04 42, 5. Bayern München 41, 6. Werder Bremen 40, ... 12. Hansa Rostock 25, ... 15. Energie Cottbus 23, ... 18. 1. FC Köln 15