Jenő
-3 °C
6 °C

Egymilliárdot kapott a kormánytól az MLSZ

2002.02.19. 17:08
Amiről eddig szó volt, kedden megvalósult. A Pénzügyminisztérium és a Magyar Labdarúgó Szövetség szerződést kötött a Bozsik-programról. A kormányhatározat értelmében pénzbeli támogatásként egymilliárd érkezik meg hamarosan az MLSZ számlájára.
"A magyar futball utolsó esélye a Bozsik-program" - kezdte nyitóbeszédét dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke. "Mindez nemcsak a futball, hanem az egészség miatt is létkérdés" - gondolt arra, hogy nem mindegyik képzésben résztvevő gyerek éri el a legjobbak szintjét.

A 4.2 milliárd kormánygarancia, nem pénzbeli támogatás

Tállai András, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára csatlakozott a gondolathoz, és mint mondta: 1200 településen valósulhat meg ily módon a futball oktatása, a gyerekek képzése, és ehhez még csatlakozni is fognak a kisebb lélekszámú falvak.

Kedden egymilliárd forint átutalásához írták alá a szerződést, ennek fele az első félévre esedékes, az újabb félmilliárd értelemszerűen a másodikra. Korábban ugyan 5.2 milliárdról volt szó, ez az összeg nem is változott, de az érdekeltek elmondták, hogy ebből 4.2 kormánygarancia, vagyis nem pénzbeli támogatás.

Bodor: Kezd összeállni kép

Az egymilliárdból infrastrukturális fejlesztés is lesz, emellett eszközök vásárlását, és a programban részt vevő edzők, szakemberek béreinek kiegészítését is szolgálja. A további 4.2 milliárd létesítményfejlesztésre, pályák építésére jut.

Bodor András, az ISM közigazgatási államtitkára zárszóként kifejtette: lassacskán kezd összeállni a kép. Eddig bizonyos részek valósultak meg a programból, ám nemsokára teljes egészében is lehet látni a program szándékait. A program kormánybiztosa Kosztyu János lesz, aki a VPOP ellenőrzési igazgatója.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?