Huba
19 °C
33 °C

Egymilliárdot kapott a kormánytól az MLSZ

2002.02.19. 17:08
Amiről eddig szó volt, kedden megvalósult. A Pénzügyminisztérium és a Magyar Labdarúgó Szövetség szerződést kötött a Bozsik-programról. A kormányhatározat értelmében pénzbeli támogatásként egymilliárd érkezik meg hamarosan az MLSZ számlájára.
"A magyar futball utolsó esélye a Bozsik-program" - kezdte nyitóbeszédét dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke. "Mindez nemcsak a futball, hanem az egészség miatt is létkérdés" - gondolt arra, hogy nem mindegyik képzésben résztvevő gyerek éri el a legjobbak szintjét.

A 4.2 milliárd kormánygarancia, nem pénzbeli támogatás

Tállai András, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára csatlakozott a gondolathoz, és mint mondta: 1200 településen valósulhat meg ily módon a futball oktatása, a gyerekek képzése, és ehhez még csatlakozni is fognak a kisebb lélekszámú falvak.

Kedden egymilliárd forint átutalásához írták alá a szerződést, ennek fele az első félévre esedékes, az újabb félmilliárd értelemszerűen a másodikra. Korábban ugyan 5.2 milliárdról volt szó, ez az összeg nem is változott, de az érdekeltek elmondták, hogy ebből 4.2 kormánygarancia, vagyis nem pénzbeli támogatás.

Bodor: Kezd összeállni kép

Az egymilliárdból infrastrukturális fejlesztés is lesz, emellett eszközök vásárlását, és a programban részt vevő edzők, szakemberek béreinek kiegészítését is szolgálja. A további 4.2 milliárd létesítményfejlesztésre, pályák építésére jut.

Bodor András, az ISM közigazgatási államtitkára zárszóként kifejtette: lassacskán kezd összeállni a kép. Eddig bizonyos részek valósultak meg a programból, ám nemsokára teljes egészében is lehet látni a program szándékait. A program kormánybiztosa Kosztyu János lesz, aki a VPOP ellenőrzési igazgatója.