Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Jól hajrázott a Real Madrid

2002.02.19. 23:02
Kedden beköszöntött a futball-tavasz Európába: a Bajnokok Ligája második köre négy mérkőzéssel folytatódott. Gyengélkedtek a hazai csapatok: mindössze döntetlent játszott megszokott környezetében a Leverkusen és a Juventus, míg a Sparta Praha vereséget szenvedett. A nap egyetlen hazai győzelmét a Real Madrid aratta: a spanyolok 1-0-ra verték a Portót.
A C-csoport mediterrán rangadóján az eddig mind a két mérkőzését megnyerő Real Madrid az eddig csupán egy pontot gyűjtött, és rúgott gól nélkül álló Portót fogadata. A portugál bajnok az előzmények után érthető taktikát választott: megpróbálták minden áron megakadályozni a hazai támadókat a gólszerzésben.

A cél szentesíti az eszközt - gondolták a luzitánok, és minden eszközt bevetettek, hogy megőrizzék kapujukat a góltól. Ténykedésük nem maradt "eredmény" nélkül: Gutit és Figót is sérülés miatt idő előtt kellett lecserélni. Ez a taktika egészen a 83. percig bevált, ám ekkor Saniago Solari mattolta Vítor Baiát, megszerezve a Királyi Gárda számára a győztes találatot.

Prágában is győzelemre készülődtek a Sparta drukkerek a Panathinaikosz ellen. Rá is fért volna egy kiadós siker a kedvenceikre, mivel legutóbbi két hazai BL-mérkőzésüket elvesztették Sionkóék. Ráadásként a téli szünetben több játékosuk is távozott a csapattól - például Sloncik, aki Újpestre szerződött.

Az első félidőben folytatódott a hazaiak rossz hazai hagyománya, hiába támadtak többet nem tudták bevenni ellenfelük kapuját. Sőt, Karagunisznak a 31. percben góljával a vendégek vonulhattak nyugodtabban pihenőre. A folytatásban is jobban ment a vendégeknek és a második félidő felénél Konsztantinu találatával gyakorlatilag eldöntötték a három pont sorsát.

A C csoport eredményei
Real-Madrid-Porto 1-0 (0-0)
Sparta Praha- Panathinaikosz 0-2 (0-1)

Zuhogó esőben fogadta a német Leverkusen az Arsenal csapatát. A csapadékos időjárás úgy tűnt, vendégek vendégeknek kedvezett, mivel az első félórában többet veszélyeztettek. A félidő második felében már többször jutottak el Seaman kapuja elé a Bayer-csatárok. A 25. percben Ze Roberto indította Bastürköt, aki középre centerezett, de az érkező Kirsten elől a védők, ha nehezen is, de menteni tudtak.

A második félidő tizedik percében vezetést szerzett a vendégcsapat. Az álmélkodó védők mellett Wiltord futott el a szélen, beadása üresen találta Pirest, aki könnyedén helyezett a sarokba. A németek nagyobb sebességre kapcsoltak, és miután Parlour megkapta második sárgáját is, még emberelőnybe is kerültek. Szinte semmi sem sikerült azonban a hazaiaknak, ám a németekre jellemző szívósággal küzdöttek, és végül Kirsten a 90. percben begyötörte az egyenlítő találatot.

A D jelű kvartett torinói összecsapásán Juventus-Deportivo összecsapásra ellenkező előjelel készülődtek a csatok. A Juventus egyre jobb formába lendült, és más a bajnki címre is esélyes gárdák közé lépve, az Inter és a Roma előtt vezeti hazája pontvadászatát. A vendégeknek kevésbé megy az utóbbi időben, amely meg is látszik a tabellán: mindössze hetedikek Diego Tristanék. Maga az összecsapás nem bővelkedett izgalmas eseményekben, a két gárda mindössze a sárga lapok gyűjtésében jeleskedett, a játékvezető két-két alkalommal mutatta fel ezt a színű kártyát a játékosoknak.

A D-csoport eredményei
Leverkusen-Arsenal 1-1 (0-0)
Juventus-Deportivo 0-0