Jenő
-3 °C
6 °C

A svédekkel kezd válogatottunk az Eb-selejtezőkön

2002.02.20. 17:05
Szerda délután Stockholmban az érdekelt felek elkészítették az Európa-bajnoki selejtezők 4. csoportjának menetrendjét. A magyar válogatott az utóbbi időben egyszer sem tudott megállapodni a riválisaival, most azonban első nekifutásra létrejött a program, nem kellett megvárni az UEFA által jóváhagyott időrendet.
A menetrend:
2002.09.07.:
San Marino-Lengyelország
Lettország-Svédország
2002.10.12.:
SVÉDORSZÁG-MAGYARORSZÁG
Lengyelország-Lettország
2002.10.16.:
MAGYARORSZÁG-SAN MARINO
2002.11.20.:
San Marino-Lettország
2003.03.29.:
LENGYELORSZÁG-MAGYARORSZÁG
2003.04.02.:
Lengyelország-San Marino
MAGYARORSZÁG-SVÉDORSZÁG
2003.04.30.:
Lettország-San Marino
2003.06.07.:
MAGYARORSZÁG-LETTORSZÁG
San Marino-Svédország
2003.06.11.:
Svédország-Lengyelország
SAN MARINO-MAGYARORSZÁG
2003.09.06.:
Lettország-Lengyelország
Svédország-San Marino
2003.09.10.:
Lengyelország-Svédország
LETTORSZÁG-MAGYARORSZÁG
2003.10.11.:
Svédország-Lettország
MAGYARORSZÁG-LENGYELORSZÁG
Négy éve a portugálokkal, két éve az olaszokkal - vagyis a csoport legjobbjaival - játszottuk az első mérkőzést, e téren ezúttal sincs változás, annyi azonban igen, hogy most nem hazai pályán, hanem idegenben mérkőzik társulatunk.

Mindez annyiban akár lehet szerencsés is, hogy a svédek a vb-n kifuthatják magukat, és némiképp könnyebben veszik az összecsapást, vagy egy új csapat építésébe kezdenek, és még nincsenek meg a standard emberek.

Ezek után San Marino következik - egyszersmind egy kötelező győzelem, hiszen a miniállam eddig valamennyi meccsét elbukta - majd a lengyelekhez látogatnak Királyék. Mit mondjuk, nem igazán kedvező indulást sejtet a program. A vb-selejtezők időrendje sokkal inkább kedvező volt, hiszen akkor még a nyáron is voltak komoly esélyeink. Ezúttal egyáltalán nem biztos, hogy lesznek.

Az utolsó három meccs azonban egyszerűnek ígérkezik, vagyis egy eredményes hajrá lehetősége a csapat előtt áll. Feltéve, ha addig nem veszítünk sok pontot a megelőző meccseken, és nem kerülünk reménytelen helyzetbe. Mint azutóbbi időben rendszerint.

Gellei Imre: Így legalább több időnk van
- Abból indulunk ki - kezdte a kapitány -, hogy az utolsó fordulóig versenyben leszünk a továbbjutásért, ezért jónak tartom, hogy az egyik nagy vetélytárs, Lengyelország ellen itthon zárhatjuk a sorozatot. Ennek azonban az volt az ára, hogy áprilisban velük és a másik legerősebb riválissal, Svédországgal, három napon belül kell találkoznunk. Rengeteg szempontot kellett figyelembe venni, de mindenki hajlott a kompromisszumra, így sikerült elkészíteni a menetrendet. Számunkra mindenképpen pozitívum, hogy egy hónappal később kapcsolódunk be a küzdelmekbe, mert ennyivel több időnk marad a felkészülésre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?