Őrzi első helyét a Manchester

2002.02.24. 20:00
Az angol bajnokság huszonnyolcadik játéknapján a Manchester egy gólos hazai győzelmével őrzi vezető helyét a tabellán. A második helyre idegenbeli sikerével a Newcastle jött fel. Magabiztos győzelme ellenére csak harmadik az Arsenal, a Liverpool leszorult a dobogóról.
A Manchester a hétközi BL-meccsen az utolsó percben egyenlített a Nantes ellen, és úgy tűnik, hogy szemet gyönyörködtető lendületük megtorpant. A hazai szakvezetés az Aston Villa ellen sem remélt kivételes játékot, győzelmet viszont igen. Ahogy várták: úgy lett. A holland van Nistelrooy a második félidő elején mattolta az elszerződése után először visszatérő dán kapust, Peter Schmeichelt, aki tagja volt a BL-győztes csapatnak is.

Az élmezőny:
1. Manchester United 57 pont
2. Newcastle United 55/27 mérkőzés
3. Arsenal 54/27
4. FC Liverpool 53
5. Chelsea 44/26 (46-26)
6. Leeds United 44/27 (37-29)

A liverpooli rangadón a mostanság a BL-ben is visszafogott Vörös Ördögök csupán egy pontot szereztek az Everton ellen. Anelka egyenlített a Liverpool részéről, ez a pontvesztés pedig a dobogós pozíció elvesztésébe került.

Eredmények:
Leeds-Charlton 0-0
Manchester-Aston Villa 1-0
Arsenal-Fulham 4-1
FC Liverpool-Everton 1-1
Leicester City-Derby County 0-3
West Ham United-Middlesbrough 1-0
Southampton-Bolton Wanderers 0-0
Sunderland-Newcastle 0-1
Az Arsenal és a Newcastle ugyanis azonnal kihasználta a kínálkozó esélyt. Az Ágyúsok hazai pályán nyertek a Fulham ellen, 1-1 után Vieira és Henry biztosította be a sikert. A Szarkák Dabizas találatával vitték el a pontokat a Sunderland otthonából.

A Leeds nem ért el gólt, így nem tudott az élmezőnyhöz csatlakozni. A Derby megnyerte a kiesési rangadót a Leicester ellen, a Southampton azonban nem bírt Boltonnal, így nem tudott igazán elszakadni a kiesőzónától. A hétfői Tottenham Hotspur-Blackburn Rovers kupadöntő miatt nem került sor teljes fordulóra.  • Hírek
  • Személyi kölcsön