A Leverkusen kiütötte a Dortmundot

2002.02.24. 19:55
Csúcsrangadót rendeztek meg a Bundesliga huszonnegyedik fordulójában, és a Leverkusen miután simán verte a mindeddig első Dortmundot, átvette a vezetést a tabellán. Eközben a Bayern, a Hertha és a Schalke is felettébb biztos győzelmet aratott. A Cottbus katasztrofális vereséget szenvedett, Mátyust kiállították. A Bremen - Lisztessel a soraiban - hazai pályán veszített.
A Leverkusen-Dortmund szuperrangadó nem hozott nagy küzdelmet, mert a hazai csapat már az első félidőben Ballack révén megszerezte a vezetést, a másodikban pedig újabb hárommal terhelte meg Lehmann hálóját. A Leverkusen szárnyalt, a Dortmund szenvedett, miután Kollert kiállították annak is örülhettek, hogy megúszták ennyivel a kirándulást. (Kirsten ziccerek sorát hagyta ki.) A Leverkusen ezzel a sikerrel ismét az első helyre ugrott.

Dárdai vérét adta

A Bayern München úgy tűnik kikászálódott a hullámvölgyből, és ezt a Miriutát és Mátyust a soraiban tudó Cottbus bánta. Utóbbit ráadásképpen a félidő vége előtt 2-0-s állásnál kiállították. A Cottbus a második negyvenöt percre még egy emberét elveszítette, így nem úszhatta meg a megsemmisítő vereséget.

Az élmezőny:
1. Bayer Leverkusen 49 pont,
2. Borussia Dortmund 48
3. FC Schalke 04 45 (39-23)
4. 1. FC Kaiserslautern 45 (46-34)
5. Bayern München 44
6. Hertha BSC 42

A Hertha az új trénerrel szárnyalásba kezdett, ezúttal a Kaiserslautern tapasztalta meg, hogy milyen remek formába került a berlini együttes. Az 5-1-es győzelem nem tükrözte a valós viszonyokat, hiszen még nagyobb is lehetett volna a különbség. Dárdai fejbelőtték, felrepedt a szemhéja, de komolyabb baja nem lett, végigjátszotta a találkozót, szintúgy, mint Király Gábor. Vérét adta a győzelemért.

A Schalke már dobogós

Eredmények:
Bremen-Hamburg 0-1
Leverkusen-Dortmund 4-0
Hertha BSC-Kaiserslautern 5-1
Bayern München-Cottbus 6-0
Wolfsburg-1860 München 1-3
Hansa Rostock-Stuttgart 1-1
St. Pauli-Mönchengladbach 1-1
Nürnberg-Köln 2-0
Schalke 04-Freiburg 3-0

A Bremen a tavasszal csak keresi őszi önmagát, a meglepetéscsapat egyre inkább sodródik a tabellán. Most a Hamburg vitte el a három pontot a Weser stadionból. Csekély vigasz lehet számukra: Lisztes jól játszott.

A Schalke tartja kitűnő formáját, a Nürnberg megnyerte a kiesési rangadót, így el is került a kieső helyről, épp a Cottbus csúszott oda vissza. A gólzáporos fordulóban a Wolfsburg otthon kapott ki a kis Münchentől. A Stuttgart tíz emberrel egyenlített Rostockban.  • Bérelnék
  • Bankszámla