Mihály
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Biztosan nyert a Roma és a Manchester

2002.02.26. 22:53
A Manchester és a Bayern hazai győzelmével jelentős lépést tett a továbbjutás érdekében. A Roma megszerezte első győzelmét, a Barcelona bánta, hogy jó formába lendültek az olaszok. A Liverpool azonban továbbra is nyeretlen, mi több, az egy pontért is meg kellett küzdeniük a Galatasaray otthonában.
A-csoport: Hengerelt a Manchester, noha a Nantes vezetett

A csoport mindkét sztárcsapata hazai pályán lépett pályára, és amennyiben begyűjti a Manchester és a Bayern München is a három pontot, akkor óriási lépést tesz a nyolc közé jutásért. A múlt heti odavágón mindkét együttes döntetlenre végzett mostani riválisaival, ám most nagy meglepetést jelentett volna, ha nem nyernek a "nagyok". De nyertek.

A Nantes ugyan igencsak ráijesztett a manchesteriekre, hiszen már a negyedik percben kapufát értek el, kevéssel az első negyedóra után pedig da Rocha már nem hibázott. Sokáig azonban nem örülhetett az eddig nyeretlen francia bajnok, hiszen Giggs felvágása után Beckham szabadrúgásból a rá jellemző eleganciával a kapuba csavarta a labdát.

Az állás
1. Manchester 8 pont
2. Bayern München 8
3. Boavista 4
4. Nantes 1
Lendületben maradtak a hazaiak, sorra alakították ki a helyzeteiket, és az első félóra végén előnyhöz jutottak. A születésnapos Solksjaer előbb kapufát lőtt, majd rá egy percre a hálóba fejelt. Silvestre hat perccel később - remek fejessel - bebiztosította a vezetést.

Santa Cruz nyerte meg a meccset a Bayernnek

A második félidőben sem fogott vissza a lendületéből a MU, előbb van Nistelrooy tizenegyesből - őt rántották le előtte -, majd újra Solksjaer következett, Beckham nagy passzt adott neki.

Sokkal keservesebb meccsen nyert a hét közben a Cottbust hatossal oktató Bayern. Hiába játszottak végig fölényben Elberék a portugál Boavista ellen, a kapu előtt rendre hibáztak, így a vezető, egyben győztes találatra a hajráig kellett várni a hazai publikumnak. A paraguayi Santa Cruz nyújtott mentőövet a bajoroknak.

B-csoport: Feltámadt a Roma

A négyesben eddig a hat találkozóból öt "ikszre" végződött. Csak reménykedni lehetett benne, hogy a negyedik fordulóban már nem kivárásra játszanak a csapatok, hanem megmutatják igazi arcukat is. Megmutatták.

A Barcelona a Roma otthonába látogatott, és az első félidőben úgy tűnt, hogy a tétel nem változik. A biztonságot helyezte szem elé mindkét társulat, és igen szerény produkcióval rukkoltak elő. Lényegében komoly helyzetig sem jutottak el, egy-két erőtlen kapuralövés volt csupán - a Roma részéről ez a mutató is nullán állt -, ami említést érdemelt.

Az állás:
1. Roma 6 pont
2. Barcelona 5
3. Galatasaray 4
4. Liverpool 3
A második játékrészre sokkal motiváltabban érkezett ki a hazai gárda, és gyorsan meg is szerezte a vezetést. Az előző meccsen szarvashibát vétő Candela jócskán mellétartó lövése Emerson találta telibe, a brazilról pedig védhetetlenül vágódott a kapuba a labda. A szerencsés után egy szépségdíjas találatot is jegyzett a Roma. A csereként beálló Montella pazar cselt csinált a tizenhatos bal oldali sarkánál, majd jobbal a hosszú sarokba bombázott.

Ezzel pedig még nem volt vége. A Barcelona aktívabb lett, de ráfizetett. Totti ugyan még ziccerben hibázott, az ugyancsak cserként pályára lépő Tommasi tizenhatról nagy gólt lőtt. Capello kiválóan cserélt, és az olaszok az élre ugrottak.

Heskey mentett pontot

Rendkívül szigorú rendőri előkészületek történtek a Liverpool isztambuli vendégjátéka előtt, és hét ezen nem is lehetett különösebben csodálkozni, hiszen tavaly egy Leeds-drukker belehalt a két csapat szurkolóinak utcai ütközetébe. A Liverpool tavaly kupaspecialistaként vétette magát észre öt diadalával, idén azonban rosszul indult számukra a második kör.

A török Galatasaray ezt a kisebb hullámvölgyet szerette volna kihasználni. Meg is tettek mindent a siker érdekében, és ha Niculescu vezetéshez juttatta a hazaiakat. Heskey azonban megrázta magát, és egyenlített. Ily módon a Galatasaray valamennyi mérkőzése döntetlennel végződött, ám így is van esélye a továbbjutásra.