Százmilliókat veszíthetnek az NB-I-es csapatok

2002.02.28. 16:11
Hiába nyilatkozta azt a mai Nemzeti Sportban Muszbek Mihály a labdarúgó liga igazgatója, hogy a magyar labdarúgásban rend van, ez nem teljesen igaz. Ezúttal a közvetítésekkel kapcsolatban robbanhat ki a legújabb botrány.
Az immáron 800 000 háztartásban látható Sport1 tv-csatorna ugyanis a tisztázatlan közvetítési jogviszonyok miatt meghatározatlan időre felfüggeszti a magyar élvonalbeli labdarúgó mérkőzések közvetítését. Így a pénteki Ferencváros-Zalaegerszeg bajnoki találkozó helyett is, várhatóan a csütörtöki Parma-Haifa UEFA Kupa találkozót ismétlik meg. (A Magyar Televízió az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy a találkozót az m2 18 órától közvetíti.)

Borsány András, a csatorna ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, erre azért kerülhet sor, mert a királyi televízió vitatja a Sport 1 jogosultságát a közvetítésekkel kapcsolatban. Ezért a vitát megelőzendő, úgy döntött a sportcsatorna vezetősége, hogy bizonytalan ideig szünetelteti a közvetítéseket.

Borsányék a Liga igazgatójától kértek írásbeli állásfoglalást. A kérésnek Muszbek Mihály eleget is tett, ám mint Borsány fogalmazott, a levél dodonai. A Sport1 a ligának 400 millió forintot fizet egy idényre a közvetítésekért, így a döntés értelmében a hazai klubok jelen esetben ennyit veszíthetnek.

Az ügyvezető igazgató információi szerint az MTV eddig nem utalta át az esedékes összeget a csapatoknak, míg a Sport1 eleget tette a kívánalmaknak. "Amíg a tisztázatlan helyzet fennáll, nem közvetítünk"- összegzett Borsány.

A szegedi kajak-kenu Eb-vel kapcsolatos közvetítésével kapcsolatban kifejtette, előfordulhat, hogy az ő csatornájukon lesz látható, bár a sportággal klasszikusan a közszolgálati televízió szokott foglalkozni.  • Tippek
  • Hírek