Jolán
2 °C
4 °C

Százmilliókat veszíthetnek az NB-I-es csapatok

2002.02.28. 16:11
Hiába nyilatkozta azt a mai Nemzeti Sportban Muszbek Mihály a labdarúgó liga igazgatója, hogy a magyar labdarúgásban rend van, ez nem teljesen igaz. Ezúttal a közvetítésekkel kapcsolatban robbanhat ki a legújabb botrány.
Az immáron 800 000 háztartásban látható Sport1 tv-csatorna ugyanis a tisztázatlan közvetítési jogviszonyok miatt meghatározatlan időre felfüggeszti a magyar élvonalbeli labdarúgó mérkőzések közvetítését. Így a pénteki Ferencváros-Zalaegerszeg bajnoki találkozó helyett is, várhatóan a csütörtöki Parma-Haifa UEFA Kupa találkozót ismétlik meg. (A Magyar Televízió az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy a találkozót az m2 18 órától közvetíti.)

Borsány András, a csatorna ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, erre azért kerülhet sor, mert a királyi televízió vitatja a Sport 1 jogosultságát a közvetítésekkel kapcsolatban. Ezért a vitát megelőzendő, úgy döntött a sportcsatorna vezetősége, hogy bizonytalan ideig szünetelteti a közvetítéseket.

Borsányék a Liga igazgatójától kértek írásbeli állásfoglalást. A kérésnek Muszbek Mihály eleget is tett, ám mint Borsány fogalmazott, a levél dodonai. A Sport1 a ligának 400 millió forintot fizet egy idényre a közvetítésekért, így a döntés értelmében a hazai klubok jelen esetben ennyit veszíthetnek.

Az ügyvezető igazgató információi szerint az MTV eddig nem utalta át az esedékes összeget a csapatoknak, míg a Sport1 eleget tette a kívánalmaknak. "Amíg a tisztázatlan helyzet fennáll, nem közvetítünk"- összegzett Borsány.

A szegedi kajak-kenu Eb-vel kapcsolatos közvetítésével kapcsolatban kifejtette, előfordulhat, hogy az ő csatornájukon lesz látható, bár a sportággal klasszikusan a közszolgálati televízió szokott foglalkozni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?