Győzelemmel rajtolt a Fradi

2002.03.01. 20:26
A tavaszi szezon rangadóval kezdődött a magyar futball-bajnokságban. A télen jelentős átalakuláson átment Ferencváros ugyanis a második helyezett Zalaegerszeget fogadta. Garami mester bemutatkozása a zöld-fehéreknél jól sikerült, hiszen 2-0-ra nyertek. A két szlovák: Penksa és Pinte volt eredményes.
A Fradi nagy reményekkel várta az összecsapást, hiszen tavaly hazai pályán alulmaradtak az akkor még csak formálódó zalaiakkal szemben. A revansra jó alkalomnak ígérkezett a mostani találkozó, hiszen a Fradi a holt idényben jelentősen megerősödött, emellett alighanem Garami mesternek is kivételes fontosságú volt a meccs, mert most debütált az Üllői úton kispadon.

Kenesei csak kapufáig jutott

A ZTE azonban mindettől függetlenül nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, hiszen a csapat együttmaradt a pihenő alatt - nem kis erőt jelent mindez - ráadásképpen Egerszegen igen komolyan gondolják, hogy üzleti alapokon nyugvó remek csapatot kívánnak építeni, amelyik képes lesz kiharcolni a nemzetközi kupákban való helytállást is.

Nos, ezen a meccsen a vendégcsapat nem igazán találta a ritmust. Pontosabban közvetlenül a rangadó elején igen, de Kenesei szabadrúgása a tizennegyedik percben a kapufán csattant. A Fradi ezek után lendületesebben játszott, veszélyesebbek voltak az akcióik. A nyolcezres hazai tábor alighanem ilyen tavaszi folytatásra várt a gyengébb ősz után. A gól sem maradt el, a Dunaferrtől érkezett Marek Penksa zöld-fehérben tüstént az első meccsén igazolta képességeit.

Penksa nem hibázott

Miután Kriston húzott el a jobb oldalon, beadása a túloldalon érkező szlovák játékost találta meg, aki ugyan némiképp kisodródott, de nagy erővel, kapásból a bal sarokba lőtt. Ennél szebb bemutatkozásra aligha számíthatott.

A második félidőben sem változott igazán a játék képe, három perc elteltével a Fradi újabb gólt szerzett. Ezúttal Pinte volt eredményes. Gera játszotta magát tisztára, majd a remek ütemben érkező szlovák vágta a labdát a kapuba. Ezek után még nagyobb lendületbe jött a hazai csapat, ám a túlzott kitámadásra alaposan ráfizetett. Miután Lipcsei bombája a kapufán csattant, ellentámadásba mentek át Keneseiék, és Vukmir a tizenhatos előtt elgáncsolta a kitörő csatárt. Mivel utolsó emberként követte el a szabálytalanságot, már mehetett is az öltözőbe.

A kiállítás sem segített a ZTE-n

A ZTE az emberfölényben rákapcsolt, de helyzetekig jutottak el csupán, és mindent egybevéve teljesen megérdemelten nyert a megújuló, helyenként szellemesen futballozó Ferencváros. A Fradi ezzel a győzelemmel kezdte szokásosan jobb tavaszi szezonját.  • Bérelnék
  • Bankszámla