Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Győzelemmel rajtolt a Fradi

2002.03.01. 20:26
A tavaszi szezon rangadóval kezdődött a magyar futball-bajnokságban. A télen jelentős átalakuláson átment Ferencváros ugyanis a második helyezett Zalaegerszeget fogadta. Garami mester bemutatkozása a zöld-fehéreknél jól sikerült, hiszen 2-0-ra nyertek. A két szlovák: Penksa és Pinte volt eredményes.
A Fradi nagy reményekkel várta az összecsapást, hiszen tavaly hazai pályán alulmaradtak az akkor még csak formálódó zalaiakkal szemben. A revansra jó alkalomnak ígérkezett a mostani találkozó, hiszen a Fradi a holt idényben jelentősen megerősödött, emellett alighanem Garami mesternek is kivételes fontosságú volt a meccs, mert most debütált az Üllői úton kispadon.

Kenesei csak kapufáig jutott

A ZTE azonban mindettől függetlenül nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, hiszen a csapat együttmaradt a pihenő alatt - nem kis erőt jelent mindez - ráadásképpen Egerszegen igen komolyan gondolják, hogy üzleti alapokon nyugvó remek csapatot kívánnak építeni, amelyik képes lesz kiharcolni a nemzetközi kupákban való helytállást is.

Nos, ezen a meccsen a vendégcsapat nem igazán találta a ritmust. Pontosabban közvetlenül a rangadó elején igen, de Kenesei szabadrúgása a tizennegyedik percben a kapufán csattant. A Fradi ezek után lendületesebben játszott, veszélyesebbek voltak az akcióik. A nyolcezres hazai tábor alighanem ilyen tavaszi folytatásra várt a gyengébb ősz után. A gól sem maradt el, a Dunaferrtől érkezett Marek Penksa zöld-fehérben tüstént az első meccsén igazolta képességeit.

Penksa nem hibázott

Miután Kriston húzott el a jobb oldalon, beadása a túloldalon érkező szlovák játékost találta meg, aki ugyan némiképp kisodródott, de nagy erővel, kapásból a bal sarokba lőtt. Ennél szebb bemutatkozásra aligha számíthatott.

A második félidőben sem változott igazán a játék képe, három perc elteltével a Fradi újabb gólt szerzett. Ezúttal Pinte volt eredményes. Gera játszotta magát tisztára, majd a remek ütemben érkező szlovák vágta a labdát a kapuba. Ezek után még nagyobb lendületbe jött a hazai csapat, ám a túlzott kitámadásra alaposan ráfizetett. Miután Lipcsei bombája a kapufán csattant, ellentámadásba mentek át Keneseiék, és Vukmir a tizenhatos előtt elgáncsolta a kitörő csatárt. Mivel utolsó emberként követte el a szabálytalanságot, már mehetett is az öltözőbe.

A kiállítás sem segített a ZTE-n

A ZTE az emberfölényben rákapcsolt, de helyzetekig jutottak el csupán, és mindent egybevéve teljesen megérdemelten nyert a megújuló, helyenként szellemesen futballozó Ferencváros. A Fradi ezzel a győzelemmel kezdte szokásosan jobb tavaszi szezonját.