Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két esetben is a büntetők döntöttek a Magyar Kupában

2002.03.06. 21:07
Az Újpest keddi sikere (2-0 a Sopron ellen) után, szerdán a három további negyeddöntőt rendezték a Magyar Kupában. Az NB III-as Szekszárd gól nélküli 120 perc után büntetőpárbajban maradt alul a Lombard FC ellenében. A Dunaferr még mindig "albérletben" Akasztón verte a Videotont, míg a Haladás hazai környezetben tizenegyesekkel jutott tovább a Győr ellenében.
Szekszárdon megmozdult a város, így nem volt meglepő, hogy a Lombard elleni Magyar Kupa találkozón, több mint négyezren voltak kíváncsiak az aranylábúakra. A találkozó elején rögtön a hazaiak vették kezükbe az irányítást, és több helyzetet is kidolgoztak a több rutinos játékossal felálló tatabányaiak ellen. Ezek azonban sorra kimaradtak, és a vendégek is lassan magukra találtak, így a hazai kapu is többször került veszélybe.

Gólt azonban egyik együttes sem tudott szerezni, így jöhetett a hosszabbítás. A kapuba ekkor sem sikerült egyik gárdának betalálni, így a döntés a tizenegyesekre maradt. Ebben aztán ismét a rutin győzött - a Lombard büntetőit több élvonalban is megfordult játékos Véber, Szűcs Mihály, Nagy Norbert, Süveges is értékesítette - így a Lombard várhatja a pénteki sorsolást. A szekszárdiak a kiesés ellenére is vastapssal jutalmazták csapatukat.

A Dunaferr még mindig semleges pályán - Akasztón- kénytelen fogadni vetélytársait, ám ez nem különösebben zavarta meg Tököliéket. Hiába támadott a Videoton többet már a találkozó elején, a "hazai" védelem állta a rohamokat. A félidő vége felé pedig Tököli, egy gyors ellenakció végén előnyhöz juttatta a Dunaferrt.

A második játékrész elején ismét Tököli volt a főszereplő, aki Kiss Györgynek adott remek labdát, és a védő ki is használta a lehetőséget. Ezután a fehérváriak mindent egy lapra tettek fel, ám ahogy az első félidőben, így most sem tudtak a hálóba találni, így Egervári Sándor együttese jutott a négy közé.

Szombathelyen a Haladás az egykori győri kedvenccel, Szentes Lázárral a kispadon verte ki a Győr együttesét. A rendes játékidőben egyik csapat sem tudta megadásra kényszeríteni az ellenfél kapusát, és ez a kétszer tizenöt perces ráadásban sem sikerült. A büntetőpárbajban is a kapusoké volt a főszerep, és a hazaiak hálóőre, Takács teljesített jobban, aki André és Szanyó tizenegyesét is hárítani tudta, így csapata bejutott a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé.

Magyar Kupa, negyeddöntők:
Keddi eredmény:
Újpest - Sopron 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Túlio (38.) Tokody (80.)

Szerdán játszották:
Szekszárd - Lombard FC 0-0 - tizenegyesekkel 2-4

Dunaferr - Videoton 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Tököli (37.), Kiss Gy. (51.)

Haladás - Győr 0-0 - tizenegyesekkel 3-2