Dömötör
-1 °C
14 °C

Kispest - Ferencváros 0-4

2002.03.08. 20:03
A tavaszra megerősödött Ferencváros a múlt heti, ZTE elleni rangadó megnyerése után magabiztosan verte a Kispestet. A Penksa-Gera-Pinte mindhárom tagja gólt szerzett, Gera kettőt is. Détári Lajos NBI-es edzői mérlege: két mérkőzés, két vereség.
Nyáron a Kispest igencsak meglepte a rosszul rajtoló Ferencvárost, és Faragó találatával nyert. A Fradi jól erősített a holtszezonban, és a meccs esélyese volt. Alighanem a revansvágy is fűtötte a zöldeket.

Gera szép mozdulattal szerzett vezetést

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogyan a fradisták elképzelték: Gera azonnal vezetést szerzett. Lipcsei szöglete után Gyepes továbbította a labdát a kapura, Tóth még hárítani tudott, de a kipattanót a volt pécsi csatár szép mozdulattal bevágta.

A Fradi ezek után nyugodtan futballozhatott, a Kispest képtelen volt ritmust váltani, szinte semmi veszélyt nem jelentett Szűcs kapujára. A vendégek sem igazán csipkedték magukat, de a félidő előtt Penksa révén kettő-nullra növelték előnyüket.

Penksa második meccsén is gólt lőtt

A gólban ezúttal is Gera vállalt főszerepet, aki jobb oldalról észrevette, hogy érkezik a szlovák csatártárs, Penksa remekül zárta el a hátraérő bekket, és jobbal a kapuba pörgetett a meglepett Tóth kapus mellett. Tóth láthatóan arra számított, hogy Penksa megpróbálja lekezelni a labdát, így nem is tudott mozdulni a nem túl nagyerejű lövésre. Így Penksa, a Bundesligát is megjárt szlovák légiós két mérkőzésen két gólt rúgott.

A második félidőre Détári lelkesebb, többet kockáztató játékot kért csapatától, de a várt rohamok elmaradtak, sőt a Fradi tovább növelte előnyét. Balogh bedobása után kapitálisat hibáztak a kispesti védők - zavartalanul suhant el közöttük a labda -, így Gerának nem volt nehéz dolga négy méterről begyötörni.

Kriston butasága rontotta el a Fradi-tábor jókedvét

Nem sokkal a találat után végképp megpecsételődött a hazaiak sorsa. Borgulya ugyanis nekirontott a kétgólos, és névnapos Gerának, könyökkel mellbetalálta a csatárt, a labda már régen nem volt a közelben, Juhos pedig habozás nélkül kiállította. Az eddig sem kimagasló iram ezek után visszaesett. A Kispest az emberhátrányban már nem volt képes újítani, mindössze néhány épkézláb akciót vezetett. Kriston tett aztán arról, hogy a Fradi is tíz emberrel fejezze be a találkozót: két kirívóan ostoba szabálytalanság miatt kapott lapot, előbb sípszó után rúgta el a labdát, majd egy kiugró kispestit kaszált el hátulról.

Öt perccel a vége előtt a harmadik ferencvárosi csatár, Pinte is betalált, miután a csereként beállt Jovic nem éppen életerős lövését Tóth a éppen szlovákiai magyar elé tenyerelte. Pinte hanyattestében, bevetődve a léc alá vágta a kipttanót.

A Fradi Garamival még nem kapott gólt, Pinte csatársorba helyezése kifejezetten jó húzásnak bizonyult, kivált, mert a másik oldalon - a balon - a honfitársa játszik. A két szlovákiai között Gera is szárnyakat kapott.

Jegyzőkönyv
Kispest-Honvéd - Ferencváros 0-4 (0-2)
Bozsik-stadion, 5000 néző, V: Juhos
Kispest-Honvéd: Tóth - Dulca, Batrinu, Lőrinc (Babos, a szünetben), Balint - Torghelle (Borgulya, a szünetben), Németh, Kovács B., Hercegfalvi - Sasu, Faragó
Ferencváros: Szűcs - Balog, Dragóner, Gyepes - Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek (Keller 76.) - Gera (Jovic 54.), Penksa (Horváth 71.), Pinte
Gólszerzők: Gera (4., 47.), Penksa (40.), Pinte (87.)
Kiállítva: Borgulya (52.), illetve Kriston (84.)
Sárga lap: Dulca (6.), Batrinu (30.), illetve Gera (38.), Szkukalek (63.), Jovic (74.), Kriston (76.)