Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Az OTP és a MOL is beszáll az Újpestbe

2002.03.10. 19:10
Újabb két szponzori szerződést kötött az Újpest labdarúgócsapata: a jövőben az OTP Bank és a MOL Rt is támogatni fogja a futballklubot. Konkrét számokról nem esett szó, az érintettek mindössze annyit árultak el, hogy jelentős összeggel szponzorálják a lila-fehér egyesületet.
A vasárnapi Újpest-Haladás labdarúgó-mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartott a lila-fehér klub vezetősége, ahol bejelentették, hogy a héten két új szponzori szerződést kötöttek, melynek értelmében a MOL és az OTP Bank jelentős összegekkel fogja támogatni a labdarúgócsapatot.

Gyulay Zsolt, az Újpest FC Kft. ügyvezető igazgatója a hosszú távú megállapodások pénzügyi hátteréről nem kívánt érdemben nyilatkozni: mint mondta, azt az érdekeltek üzleti titokként kezelik.

A MOL képviseletében Felkay György, a MOL kommunikációs igazgató szintén elhárította kérdést, és nem kívánta elárulni, mekkora összegekkel szponzorálják az újpesti labdarúgókat. "Magyarországon ezek a pontos adatok a sportban még nem publikusak, és mi e tekintetben nem akarunk úttörők lenni Vártuk a megfelelő alkalmat, s úgy gondoljuk, hogy ez a labdarúgásban most érkezett el számunkra. Az Újpest az a csapat, amelynek játéka a jövőbe mutat, ezért döntöttünk a támogatása mellett"- magyarázta Felkay.

Ugyanakkor felvetődött, hogy van-e kapcsolat a támogatások ténye és aközött, hogy a Magyar Fejlesztési Bank a közelmúltban 500 millió forint értékben üzletrészt vásárolt az Újpestben. Különösen azért érdekes a párhuzam, mert mint közismert, a MOL-ban az állam részvényein keresztül komoly befolyással bír, az OTP-ben pedig aranyrészvénnyel (amely a legfontosabb döntésekben ad beleszólási lehetőséget) rendelkezik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!