Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az OTP és a MOL is beszáll az Újpestbe

2002.03.10. 19:10
Újabb két szponzori szerződést kötött az Újpest labdarúgócsapata: a jövőben az OTP Bank és a MOL Rt is támogatni fogja a futballklubot. Konkrét számokról nem esett szó, az érintettek mindössze annyit árultak el, hogy jelentős összeggel szponzorálják a lila-fehér egyesületet.
A vasárnapi Újpest-Haladás labdarúgó-mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartott a lila-fehér klub vezetősége, ahol bejelentették, hogy a héten két új szponzori szerződést kötöttek, melynek értelmében a MOL és az OTP Bank jelentős összegekkel fogja támogatni a labdarúgócsapatot.

Gyulay Zsolt, az Újpest FC Kft. ügyvezető igazgatója a hosszú távú megállapodások pénzügyi hátteréről nem kívánt érdemben nyilatkozni: mint mondta, azt az érdekeltek üzleti titokként kezelik.

A MOL képviseletében Felkay György, a MOL kommunikációs igazgató szintén elhárította kérdést, és nem kívánta elárulni, mekkora összegekkel szponzorálják az újpesti labdarúgókat. "Magyarországon ezek a pontos adatok a sportban még nem publikusak, és mi e tekintetben nem akarunk úttörők lenni Vártuk a megfelelő alkalmat, s úgy gondoljuk, hogy ez a labdarúgásban most érkezett el számunkra. Az Újpest az a csapat, amelynek játéka a jövőbe mutat, ezért döntöttünk a támogatása mellett"- magyarázta Felkay.

Ugyanakkor felvetődött, hogy van-e kapcsolat a támogatások ténye és aközött, hogy a Magyar Fejlesztési Bank a közelmúltban 500 millió forint értékben üzletrészt vásárolt az Újpestben. Különösen azért érdekes a párhuzam, mert mint közismert, a MOL-ban az állam részvényein keresztül komoly befolyással bír, az OTP-ben pedig aranyrészvénnyel (amely a legfontosabb döntésekben ad beleszólási lehetőséget) rendelkezik.