Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Újabb szponzorok felbukkanása várható Újpesten

2002.03.11. 18:00
Vasárnap két újabb támogatóval bővült az Újpest labdarúgó csapatát szponzorálók köre. A MOL és az OTP is úgy ítéli meg, a lila-fehérek a jövő csapata. Lukács Ferenc a klub tulajdonosa érdeklődésünkre elmondta, miután eddig közel 300 céggel tárgyalt, a közeljövőben újabb szponzorok is felbukkanhatnak.
A hétvégén megrendezett Újpest-Haladás labdarúgó-mérkőzés előtt jelentették be, két új szponzori szerződés értelmében a MOL és az OTP Bank jelentős összegekkel fogja támogatni a lila-fehér csapatot. A megállapodások pénzügyi hátteréről egyik fél sem kívánt érdemben nyilatkozni.

A felek úgy nyilatkoztak, a bajnoki tabellán jelenleg hatodik Újpest játékában látják azt, ami a jövőbe mutat.

Nincs összefüggés
Az érdekeltek cáfolták, hogy bármiféle kapcsolat lenne Magyar Fejlesztési Bank közelmúltban történt üzletrész vásárlása és a vasárnap megköttetett üzlet között. Érdekes összefüggés azonban, hogy a MOL-ban az állam saját részvényein keresztül komoly befolyással bír, az OTP-ben pedig aranyrészvénnyel (amely a legfontosabb döntésekben ad beleszólási lehetőséget) rendelkezik.

Lukács Ferenc, az újpesti gárda tulajdonosa az Index érdeklődésére hétfőn elmondta, a két új befektető által, a csapat támogatására szánt összeg - minden pletyka ellenére - éppen csak kis töredéke a Magyar Fejlesztési Bank által átutalt 500 milliós összegnek.

Újpesten azonban minden egyes befektetőt szeretettel várnak legyen szó akár egy-, tíz-, vagy százmillióról. Lukács elmondta, három éve mást sem tesz, mint befektetőket próbál szerezni a csapatnak, és eddig már közel 300 céggel tárgyalt.

Jelenleg is több lehetséges támogató van, ennek köszönhetően a közeljövőben újabb szponzorok is feltűnhetnek a Megyeri út környékén. Természetesen az új szponzoroknak is megvannak azok a követelményeik, melyeknek eleget kell tenni. Így a csapatnak már idén nemzetközi kupában való indulásra jogosító helyen kell végeznie, és a kupaporondon is minél eredményesebben kellene szerepelni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!