Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Deportivo második spanyolként a nyolc között

2002.03.12. 22:52
A Bajnokok Ligájában kedden négy találkozót rendeztek. A legnagyobb meglepetést a Deportivo szolgáltatta, mely az Arsenalt hazai pályán legyőzve biztosította magát a legjobb nyolc között. Ugyanebben a csoportban a Leverkusen a Juventus ellenaratott sikerének köszönhetően életben tartotta reményeit. A másik csoportban a Real Madrid "B" is simán verte a Spartát, míg a Porto a Panathinaikoszt intézte el, így még a portugál és a görög egység is bizakodhat a továbbjutásban.
A Bajnokok Ligája keddi játéknapján a D csoportban a két élen álló csapat, az Arsenal és a Deportivo egymással mérkőzött és összecsapásuknak nem kis tétje volt, mint a győztes már biztos továbbjutónak számít. Ennek megfelelően mindkét gárda nagy vehemenciával esett egymásnak, ám gólt egyik gárda sem tudott elérni.

A Depor tíz perc alatt eldöntötte

Az első félóra végén aztán némi meglepetésre a vendég spanyolok kerültek előnybe. Egy gyors kontra akció végén, Valerón szerzett gólt. Az Aarsenal szurkolók megdöbbenésére jó tíz perccel később a hátvéd Naybet növelte a Deportivo előnyét.

A második negyvenöt perc elején az "Ágyúsok" szinte a kapujukhoz szögezték a Deport, gólt azonban nem eredményezett a nagy mezőnyfölény. Az állandó nyomás viszont magában hordozta a gyors kontrák - és az ebből kapható gólok - veszélyét. Minél jobban haladt előre az idő, annál görcsösebbé vált az Arsenal, amit jól jellemez, hogy Henry még büntetőt is hibázott. Az utolsó negyedórában aztán sokkal inkább egymás rugdosásával, mint a játékkal törődtek a játékosok, így nem volt meglepő, hogy a spanyolok megtudták őrizni előnyüket, és második hispán csapatként továbbjutottak.

Kiesett a Juventus

A csoport másik találkozóján egyértelmű volt, aki veszít, az szinte biztosra vehető, hogy búcsúzik a további küzdelmektől. A Leverkusen nekiesett a Juventusnak, és ez áldozattal is járt, hiszen Nowotnyt már a 12. percben lekellett cserélni. A kényszerű csere azonban nem törte le a németeket, akik a félidő közepén a kapus Butt tizenegyesével kerültek előnybe.

A második félidőben egy kicserélt Juventus jött ki, és a 61. percben meg is lett az eredmény, hiszen Tudor egyenlített. Azonban az olasz öröm csak tíz percig tarthatott, Zé Roberto passzát Bradric váltotta góllá. A Juve hiába támadott ezután többet, az utolsó minutában Babic szerzett gólt, ezzel biztossá téve a németek győzelmét.

A csoport állása
Arsenal - Deportivo 0-2 (0-2)
Leverkusen - Juventus 3-1 (1-0)

1. Deportivo 10 pont
2. Arsenal 7 pont
3. Leverkusen 7 pont
4. Juventus 4 pont

A C csoportban a Real már az előző fordulóban a legjobb nyolc közé jutott, és a keddi játéknapon egy döntetlennel már a Panathinaikosz is bekerülhetett a negyeddöntőbe. A Real nem is erőlködött nagyon, a Sparta ellen szinte a "B"-csapat szerepelt. A hispánok már a találkozó előtt elmondták, számukra sokkal fontosabb a hétvégi Barcelona elleni rangadó.

A Real "B" is erős

Ennek szellemében az első félidőben nem is született gól és a második félidőt is álmosan kezdte a királyi alakulat. Aztán egy óra elteltével megrázták magukat és tíz perc alatt Solari, Gutti és Savio révén háromgólos előnye tettek szert. A csehek meg sem közelítették az előző körben látott teljesítményüket, így nem volt nehéz megtartani az előnyt, és újabb magabiztos győzelmet aratni.

A Porto számára létfontosságú volt a három pont begyűjtése reményeik ébrentartásához, így nem volt meglepő, hogy tíz perc elteltével már vezettek is a Panathinaikosz ellenében. A portugálok végig hatalmas nyomás alatt tartották a görög kaput, több gólt azonban nem sikerült elérni ebben a játékrészben.

Nem úgy a második félidőben, melyből még tíz perc sem telt el, és Pena máris két gólra növelte a hazaiak előnyét. A 65. percben sikerült Kollka révén a görögöknek a szépítés, ám az egyenlítés már nem. Így ebben a csoportban még nyílt a továbbjutás kérdése - persze csak a Real Madrid mögött.

A csoport állása
Real Madrid - Sparta 3-0 (0-0)
Porto - Panathinaikosz 2-1 (1-0)

1. Real Madrid 15
2. Panathinaikosz 7
3. Porto 4
4. Sparta Praha 3