Sára, Márió
-6 °C
2 °C

A Deportivo második spanyolként a nyolc között

2002.03.12. 22:52
A Bajnokok Ligájában kedden négy találkozót rendeztek. A legnagyobb meglepetést a Deportivo szolgáltatta, mely az Arsenalt hazai pályán legyőzve biztosította magát a legjobb nyolc között. Ugyanebben a csoportban a Leverkusen a Juventus ellenaratott sikerének köszönhetően életben tartotta reményeit. A másik csoportban a Real Madrid "B" is simán verte a Spartát, míg a Porto a Panathinaikoszt intézte el, így még a portugál és a görög egység is bizakodhat a továbbjutásban.
A Bajnokok Ligája keddi játéknapján a D csoportban a két élen álló csapat, az Arsenal és a Deportivo egymással mérkőzött és összecsapásuknak nem kis tétje volt, mint a győztes már biztos továbbjutónak számít. Ennek megfelelően mindkét gárda nagy vehemenciával esett egymásnak, ám gólt egyik gárda sem tudott elérni.

A Depor tíz perc alatt eldöntötte

Az első félóra végén aztán némi meglepetésre a vendég spanyolok kerültek előnybe. Egy gyors kontra akció végén, Valerón szerzett gólt. Az Aarsenal szurkolók megdöbbenésére jó tíz perccel később a hátvéd Naybet növelte a Deportivo előnyét.

A második negyvenöt perc elején az "Ágyúsok" szinte a kapujukhoz szögezték a Deport, gólt azonban nem eredményezett a nagy mezőnyfölény. Az állandó nyomás viszont magában hordozta a gyors kontrák - és az ebből kapható gólok - veszélyét. Minél jobban haladt előre az idő, annál görcsösebbé vált az Arsenal, amit jól jellemez, hogy Henry még büntetőt is hibázott. Az utolsó negyedórában aztán sokkal inkább egymás rugdosásával, mint a játékkal törődtek a játékosok, így nem volt meglepő, hogy a spanyolok megtudták őrizni előnyüket, és második hispán csapatként továbbjutottak.

Kiesett a Juventus

A csoport másik találkozóján egyértelmű volt, aki veszít, az szinte biztosra vehető, hogy búcsúzik a további küzdelmektől. A Leverkusen nekiesett a Juventusnak, és ez áldozattal is járt, hiszen Nowotnyt már a 12. percben lekellett cserélni. A kényszerű csere azonban nem törte le a németeket, akik a félidő közepén a kapus Butt tizenegyesével kerültek előnybe.

A második félidőben egy kicserélt Juventus jött ki, és a 61. percben meg is lett az eredmény, hiszen Tudor egyenlített. Azonban az olasz öröm csak tíz percig tarthatott, Zé Roberto passzát Bradric váltotta góllá. A Juve hiába támadott ezután többet, az utolsó minutában Babic szerzett gólt, ezzel biztossá téve a németek győzelmét.

A csoport állása
Arsenal - Deportivo 0-2 (0-2)
Leverkusen - Juventus 3-1 (1-0)

1. Deportivo 10 pont
2. Arsenal 7 pont
3. Leverkusen 7 pont
4. Juventus 4 pont

A C csoportban a Real már az előző fordulóban a legjobb nyolc közé jutott, és a keddi játéknapon egy döntetlennel már a Panathinaikosz is bekerülhetett a negyeddöntőbe. A Real nem is erőlködött nagyon, a Sparta ellen szinte a "B"-csapat szerepelt. A hispánok már a találkozó előtt elmondták, számukra sokkal fontosabb a hétvégi Barcelona elleni rangadó.

A Real "B" is erős

Ennek szellemében az első félidőben nem is született gól és a második félidőt is álmosan kezdte a királyi alakulat. Aztán egy óra elteltével megrázták magukat és tíz perc alatt Solari, Gutti és Savio révén háromgólos előnye tettek szert. A csehek meg sem közelítették az előző körben látott teljesítményüket, így nem volt nehéz megtartani az előnyt, és újabb magabiztos győzelmet aratni.

A Porto számára létfontosságú volt a három pont begyűjtése reményeik ébrentartásához, így nem volt meglepő, hogy tíz perc elteltével már vezettek is a Panathinaikosz ellenében. A portugálok végig hatalmas nyomás alatt tartották a görög kaput, több gólt azonban nem sikerült elérni ebben a játékrészben.

Nem úgy a második félidőben, melyből még tíz perc sem telt el, és Pena máris két gólra növelte a hazaiak előnyét. A 65. percben sikerült Kollka révén a görögöknek a szépítés, ám az egyenlítés már nem. Így ebben a csoportban még nyílt a továbbjutás kérdése - persze csak a Real Madrid mögött.

A csoport állása
Real Madrid - Sparta 3-0 (0-0)
Porto - Panathinaikosz 2-1 (1-0)

1. Real Madrid 15
2. Panathinaikosz 7
3. Porto 4
4. Sparta Praha 3

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!