Lukács
4 °C
15 °C
283 677 szavazat
371 560 szavazat

Korsós szerződést bont Salzburgban

2002.03.12. 12:25
A tizenegyszeres válogatott futballista, Korsós Attila vizeletében még az ősszel találtak vért, azóta nem edzhetett. A titokzatos betegség okait azóta sem sikerült kiderítenie az orvosoknak. Korsós osztrák klubja, a Salzburg kénytelen lemondania a ballábas csatárról, közös megegyezéssel szerződést bontanak.
Korsós Attila a grúzok elleni júniusi vb-selejtezőn két gólt szerzett, nagy reményekkel várta a következő szezont, hiszen jó formába lendült, ám egy súlyos, titokzatos betegség közbeszólt. Korsós vizeletében vért találtak, és hiába járt orvostól orvoshoz kezelésre - még Svédországban is volt a mintája - az okát nem sikerült kideríteni a betegségének. Ebből adódóan nem is sikerült a vérzést megakadályozni, így még attól is el volt tiltva, hogy kislányát felemelje, nehogy komolyabb baj történjen.

Osztrák táppénzen élt a magyar csatár

A harmincéves játékos az egész eddigi idényt kihagyta, szinte már el is felejtette, milyen az edzések hangulata. Csapata, az osztrák Salzburg azonban rendkívül korrekt volt vele szemben, és fizetést kapott, megélhetése nem forgott veszélyben. Igaz mindezt nem a klub nagylelkűségének, hanem az ausztriai társadalom-biztosítási szabályoknak köszönhette.

Korsós ettől függetlenül úgy döntött, hogy a héten közös megegyezéssel felbontja szerződését csapatával, amelyikben két magyar Sáfár Szabolcs és Bukrán Gábor is játszik. Az Indexnek kifejtette, ebből nem kell a legrosszabbra gondolni, a tervei szerint nem hagy fel az aktív játékkal, az állapota ugyanis, ha lassan is, de azért javul valamelyest.

Javul az állapota, de még nincs edzésben

"Sajnos annyira még nem vagyok egészséges, hogy újra futballozzak, de a vér mennyisége kevesebb a vizeletemben, és mindez bizakodással tölt el. Tudom, hogy nagy lemaradást kell bepótolnom, így hiú ábrándjaim nincsenek, külföldről, illetőleg a válogatottról pillanatnyilag nem álmodhatok. Itthon azonban talán még beférek egy-két csapatba" - értékelt.

A jelenlegi állás szerint azonban ettől még messze áll, hiszen az edzéseken továbbra sem vehet részt. Kérdésünkre, miszerint melyik magyar egyesületnél folytathatja, kitérő választ adott. "Erről még nincs értelme beszélni. Csak akkor, ha már teljesen fitt leszek." - válaszolt.