Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Maradona újra játszik

2002.03.12. 11:11
Ismét pályára lép az argentin labdarúgó-válogatott egykori klasszisa, Diego Maradona. A Pelével együtt a földkerekség legjobbjának választott futballista egy mérkőzés erejéig tér vissza: a mexikói Carlos Hermosillo búcsúmeccsén vesz részt, amelyre március 19-én kerül sor Tolucában.
A találkozón a mexikói csatár meghívottaiból összeállított együttes a Cruz Azullal méri össze erejét. Az All Star válogatottban Maradona mellett több egykori és jelenleg is labdarúgó elfogadta a meghívást, így a német Jürgen Klinsmann, a mexikói Cuauhtémoc Blanco és a paraguayi José Luis Chilavert.

Mexikóban újra játszik

A búcsúzó Hermosillo a mexikói futball egyik legismertebb játékosa, aki két világbajnokságon is részt vett- Mexikóban, 1986-ban és az Egyesült Államokban, 1994-ben-, és pályafutása során összesen 294 gólt lőtt.

Az immár negyvenedik életévétben járó Maradona komolyan veszi a felkérést, és kijelentette: minden nap tréningezni fog, hogy teljesen felkészülten léphessen pályára.

Novemberben búcsúzott az aktív játéktól

Az 1986-ban világbajnoki címet nyert játékos utoljára az elmúlt év novemberében, a pályafutását lezáró búcsúmérkőzésen lépett pályára utoljára. A Buenos Airesben lejátszott találkozón az argentin nemzeti tizenegy az általa összeállított világválogatottat verte 6-3-ra. Az összecsapáson Maradona két gólt szerzett, mindkétszer büntetőből talált a hálóba.

Politikai pályára készül

Utoljára januárban az Argentínát sújtó gazdasági válsággal kapcsolatban hallatta hangját, amikor bejelentett: kész akár politikai pályára lépni, hogy segíteni tudjon hazáján. Még az is felvetődött, hogy alelnökjelölként esetleg elindul a 2003-as választásokon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!