Valér
-1 °C
0 °C

Közszereplők a harcmentes Fradi-Újpestért

2002.03.13. 16:38
A Ferencvárosnál mindent megtesznek a szombati Fradi-Újpest bajnoki rangadó békés megrendezése érdekében. Kedden a Heti Hetes két sztárja, a Fradi-szimpatizáns Farkasházy Tivadar, és az Újpest-szurkoló Havas Henrik ennek szellemében találkozott és cserélt mezt a szombati rangadó helyszínéül szolgáló Üllői úti stadion kezdőkörében. Mindketten kifejtették: szeretnék, ha csak egy meccs lenne, mégpedig a pályán. Szerdán Ganxsta Zolee és O.J. Sámson csatlakozott hozzájuk, csütörtökön pedig Törőcsik és Nyilasi fog.
Az még csak hagyján, hogy két olyan csapat találkozik szombaton a bajnokságban, amelyek eddig száz százalékos teljesítményt nyújtottak tavasszal. Az is mellékes szempont, hogy mindkét gárda jelentősen megerősödött a téli átigazolásokkor. De ha azt mondjuk, hogy Fradi-Újpest meccs lesz szombaton. . .

A Fradinál bíznak benne, hogy ezúttal a csapatok játékától és a remek hangulattól lesz zajos a másnapi sajtó. Ennek érdekében már a hét elején elkezdték "békíteni" a feleket. Első lépésként kedden a zöld-fehérek táborából Farkasházy Tivadar, az ellenoldalról pedig Havas Henrik "békült ki" egymással.

A két médiaszemélyiség az Üllői úti stadion kezdőkörében fogott kezet egymással, és cseréltek mezt, igaz szópárbajra már ekkor is sor került. Havas úgy gondolta az általa hozott Göröcs mez sokkal többet ér a neki szánt Gera meznél, mire Farkasházy csak annyit mondott: - Emeld olyan magasra a lábad, mint Gera a Kispest ellen és utána magyarázz.

Havas és a kapufa
Havas Henrik még a ferencvárosiak öltözőjébe is betekintett, majd a pályára kifelé menet megjegyezte: csak nehogy most dőljön rám a kapufa. . .

Egyben azonban mindketten egyetértettek: remélik szombaton este a futballé lesz a főszerep. Bíznak benne, hogy csak egy meccs lesz, mégpedig a pályán. Természetesen mindketten biztosak csapatuk győzelmében.

Ganxsta és O.J. : Ne az öldöklésről szóljon szombat!
Szerda délben Marek Penksa és Tulio nézett egymással farkasszemet az Üllői úti stadion kezdőkörében. Figyelmes szemlélő egy napszemüvegből, egy westerncsizmából, számtalan tetoválásból, és egy lófarokból felfedezhette, hogy a Fradi és az Újpest újdonsült sztárjai ezúttal csak mezüket ajándékozták oda két rocksztárnak. A szurkolói béke érdekében újabb két közismert és vérmes rajongó fogott kezet a kezdőkörben. A Kartell zenekar két sztárja O.J. Sámson, és Ganxsta Zolee demonstrálta, hogy két igazi szurkoló is képes lehet elviselni a másik közelségét. A keménységükről ismert zenészek elmondták, hogy kicsit sem szimpatizálnak a rivális gárdával, de azt gondolák, hogy a szurkolói verekedésekre semmi szükség sincsen.

Ganxsta Zolee: - Hatalmas Újpest szurkoló vagyok, de elviselem magam mellett ezt a zöldvérű embert. Nem fogom átharapni a torkát akkor sem, ha a szemem előtt szurkol a Fradinak. Számomra a jégkorong világbajnokságok hangulata a mérvadó, ahol nagyon zord svéd és finn szurkolók őrjöngenék egymás mellett, halálra zrikálják egymást, de vér nem folyik.
O.J. Sámson: - Ganxstának igaza van, de hozhatta volna példának az amerikai sportokat. Ott a legdurvább NHL-meccseken is csak a jégen van bruszt, de a nézőtéren mindenki csak a sportért van jelen. A nézők esznek, isznak, esetenként kicsit többet is isznak, mint kellene, de nem gyilkolják le egymást. Sajnos személyesen nem leszünk jelen az Üllői úton, mert a meccs időpontjában fellépésünk lesz a Petőfi Csarnokban, de a színpadon majd zrikáljuk egymást. A lényeg viszont az, hogy szeretnénk, ha ez a meccs nem a balhéról szólna, hanem a futballról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!