Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Nyilasi és Törőcsik: Legyen béke szombaton!

2002.03.14. 14:22
Nyilasi Tibor és Törőcsik András az Üllői úti stadion kezdőkörében közösen feszítette ki azt a zöld-fehér sálat, melyen "Zöld sasok!" felirat volt olvasható. A 70-es, 80-as évek két legendás sztárja egy kézfogást követően a szurkolókhoz intézett felhívást. Nyilasi és Törőcsik azt kérte, hogy térjen vissza a lelátóra a 70-es évek békés rivalizálással tarkított hangulata. Nyilasi reményét fejezte ki, hogy nyugodtan elengedheti gyermekét a Fradi -Újpest meccsre, Törőcsik pedig arra figyelmeztetett, hogy az erőszakot örökre száműzni kell a stadionokból.
Fotó.: ftc.hu
A szombati Ferencváros-Újpest mérkőzés előtt a két rivális klub legendás játékosa - Nyilasi Tibor ÉS Törőcsik András azért jöttek össze egy kézfogás erejéig, hogy találkozásukkal felhívják a figyelmet a békés szurkolásra. Törőcsik meglehetősen régen állt a nyilvánosság elé, Nyilasi Tibor pedig immár hónapok óta hiányzott az Üllői útról.

A két egykori legenda kissé elfogódottan fogadta a sajtó kitüntető érdeklődését, de rendkívül készségesen teljesítették az újságírók, és riporterek összes kérését. Nyilasi Tibor egy mai Fradi-mezt fogott a kezében, és úgy pózolt a fotósoknak, Törőcsiknek pedig ifjabb Törőcsik lila-fehér mezét hozták el erre az alkalomra az újpesti Baráti Kör tagjai.

Miközben fotózták őket, Törő elszólta magát, és kiderült, hogy szívesen jelen lenne a szombati mérkőzésen, de egyelőre nincs jegye, és a pénztárnál kígyózó sor láttán nem is nagyon bízik abban, hogy még belépőhöz juthatna. Szeiler József az FTC Labdarúgó és Sport Kft. ügyvezető igazgatója természetesen azonnal Törő segítségére sietett, és két jeggyel ajándékozta meg az egykori újpesti sztárt, így Törő a fiával együtt a C-szektorból figyelheti majd a nagy rangadót.

Fotó.: ftc.hu
A jegyeket Nyilasi Tibor adta át, és Nyíl még egy díszdobozba csomagolt francia vörösborral is meglepte Törőt. A két legenda találkozásával zárult az a sorozat, melyet a lelátói béke érdekében indított a Ferencváros ezen a héten. Farkasházy Tivadar, Havas Henrik, O.J. Sámson és Ganxsta Zolee után természetesen Nyilasi Tibor és Törőcsik András is felemelte szavát a lelátói erőszak ellen.

Legyen béke
Nyilasi Tibor: - Azt remélem, hogy az elmúlt évek legjobb hangulatú mérkőzését vívja majd a két csapat. Törővel együtt jól emlékszünk arra, amikor a 70-es években csodálatos atmoszférájú meccseket vívott a két csapat. A szurkolók sosem szerették egymást, de szó sem volt olyan gyűlölködésről, és utcai harcokról, amilyenek mostanában kísérik ezeket a rangadókat. A fiam rendszeresen ott van a Fradi mérkőzésein, de megmondom őszintén az Újpest elleni meccsekre mindig félve engedem el. Nagyon szeretném, ha a fiam is ugyanolyan nyugalomban járhatna meccsre, amilyen nyugodtan mehettem én annak idején a Népstadionba, a Megyeri útra, vagy ide az Üllői útra. Arra kérem a két szurkolótábort, hogy varázsolja a 70-es évek hangulatát a lelátóra!

Törőcsik András: - Azt hiszem egyike vagyok azoknak, akik abszolút hitelesen intézhetnek felhívást a szurkolókhoz a béke érdekében, ugyanis egykori újpesti játékosként többször is játszottam a Fradi öregfiúk csapatában, és tiszteletbeli ferencvárosinak vallom magam. Azt nem kívánom, hogy a szurkolók közösen kávézgassanak a meccs előtt, és egymás nyakába boruljanak úgy szeressék egymást, mert ez nem reális cél. Azt viszont el kell érni, hogy az erőszak eltűnjön a pályáról! Innen egyébként közösen megyünk el ebédelni Nyíllal, a meccs után pedig közösen koccintunk majd azzal a francia vörösborral, amit most kaptam Fradi-címeres díszdobozban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!