Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megbotozták a török szurkolókat

2002.03.14. 12:53
Törökország hivatalos tiltakozást tervez eljuttatni Olaszországnak a szerdai, AS Roma-Galatasaray Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzés után történt atrocitások miatt. A találkozót követően a két csapat játékosai, illetve vezetői összeverekedtek egymással, és a botrányos jelenetek odáig fajultak, hogy a rohamrendőrségnek kellett közbeavatkoznia.
Török részről azt kifogásolják, hogy a rendfenntartók kizárólag a Galatasaray küldöttségének tagjaival szemben használtak gumibotot. Abdurrahman Albayrak, az egyik illetékes az NTV televíziós csatornának úgy nyilatkozott, hogy három futballista, Mondragon, Perez és Emre meg is sérült a túlságosan kemény fellépés következtében.

Ismail Cem török külügyminiszter szókimondóan fogalmazva azt mondta, hogy az eset Mussolini fasiszta Olaszországára emlékeztette. A külügyi tárca vezetője arról is beszámolt, hogy a rendőrök közbeavatkozása után nem sokkal telefonon kérte az ankarai olasz nagykövetet: tegyen lépéseket, hogy azonnal vessenek véget a botránynak.

A török külügyminiszter bejelentette, hivatalosan fognak tiltakozni. Azt követelik, hogy a felelősöket büntessék meg. A Reuters szerint a verekedésben több rendőr is megsérült.

- Nagyon nehezen tudtam a játékosaimat az öltöző felé terelni - mondta Fabio Capello, az olasz csapat vezetőedzője. - Rendkívül idegesek voltak, így csak annyit tehettem, hogy néhányukat kihúztam a tömegből.

A török lapok nagy terjedelemben számoltak be az eseményekről. A Hürriyet az okokról azt írta, "miután az olaszok nem tudták legyőzni a Galata-játékosokat, hát megverték őket".

A találkozó 1-1-es döntetlennel fejeződött be. Mivel a csoport másik találkozóján, a Barcelona-Liverpool összecsapáson (0-0) sem bírtak egymással a csapatok, ebben a csoportban továbbra is nyílt a küzdelem a továbbjutást illetően.

A csoport állása:
Az utolsó forduló párosítása kedden:
Galatasaray - Barcelona
Liverpool - AS Roma

Az állás:
1. AS Roma 7 pont,
2. FC Barcelona 6,
3. Galatasaray 5,
4. FC Liverpool 4