Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Spanyol uralom a BL-ben

2002.03.20. 22:54
A Bajnokok Ligája küzdelmeiben a legjobb nyolc között már hat hely elkelt, így a szerdai négy találkozó a fennmaradó két helyről volt hivatott dönteni. Erre a két pozícióra végül a Panathinaikosz és a Bayer Leverkusen ért oda, így a Real Madrid, a Manchester, a Bayern, a Deportívo, a Barcelona, és a Liverpool mellett ők várhatják a negyeddöntők pénteki sorsolását. Ez azt is jelenti, hogy a nyolc között három spanyol, két-két angol és német, valamint egy görög csapat van.
A Real továbbvitte a Panathinaikoszt

A C-csoportot már hetekkel ezelőtt megnyerő Real Madrid a második helyre aspiráló Panathinaikoszhoz látogatott - nem éppen a legerősebb összeállításában. A két gárda nem sok időt töltött egymás feltérképezésével, hiszen Liberopoulos révén a hazaiak már a 9. percben előnybe kerültek, amit Morientes nem egészen két perc múlva egalizált. Ez az eredmény mindkét félnek megfelelt, így ebben a félidőben már nem is változott az eredmény.

A második negyvenöt perc sem úgy indult, hogy új gólrekord születik a BL-ben. A 64. percben aztán Karagounis átadásából Goumas növelte a hazaiak előnyét, ezzel végleg eldöntve a továbbjutás kérdését. Persze a Real nem lenne a Real, ha ezt annyiben hagyta volna - elvégre egy százéves ünnepeltet ne verjenek meg csak úgy - és a 80. percben Garcia Portillo lőtt 25 méterről Nikopodilis hálójába.

A Sparta az utolsó fordulóban előzött

A kvartett másik összecsapásán a már kiesett Sparta Praha azt a Portót fogadta, melynek csak úgy volt esélye, ha nyer Prágában, a Real pedig Görögországban. Nem tudni a portugálok mit tudtak a másik pályán történtekből, ám az első félidőben nem tudtak előnybe kerülni.

Mindenki úgy gondolta, hogy a második félidőben aztán mindent egy lapra téve támadnak majd a vendégek, de nem ez történt. Ugyanolyan álmosan folyt a játék, egészen a 63. percig, amikor Sionko révén előnybe került a Sparta. Ennek a gólnak köszönhetően azonban, a játéknap elején még a továbbjutásról álmokat szövögető Portó visszacsúszott a csoport negyedik helyére. Ez annyira megzavarhatta Capuchoékat, hogy tíz perccel később már kétgólos volt a hazaiak előnye. Ezúttal Jarosik volt eredményes.

A csoport végeredménye:
A szerdai eredmények:
Panathinaikos - Real Madrid 2-2
Sparta Praha - Porto 2-0

1. Real Madrid 16
2. Panathinaikos 8
3. Sparta Praha 6
4. Porto 4

A Depor még ráfizethet a taktikázásra

A "D" jelű négyesben is egy spanyol csapat biztosította már a záró kör előtt a továbbjutását, így ők már kényelmesen figyelhették a többieket. Ezek után nem volt meglepő, hogy a hispániában vendégszereplő németek kezdtek aktívabban és az első negyedóra végén egy percen belül, kétszer is az oldalhálót találták el. Gólt azonban nem sikerült szerezniük a messze nem a legjobb összeállításában pályára lépő Depor ellen.

A 26. percben Bastürck elől csak nagy bravúrral tudott hárítani Nuno Simoes kapus, ám hét perccel később már a bravúr sem segített. Egy balról érkező beadást Ballack mindenkinél magasabbra ugorva hat méterről bólintotta a kapuba. A Deportivó ebben a félidőben meg sem közelítette azt a teljesítményét, mellyel múlt héten Londonban diadalmaskodni tudott.

A második félidőből még tíz perc sem telt el, amikor egy kapu előtti kavarodás után Schneider növelte kétgólosra a vendégelőnyt. Irureta edző ekkor elégelte meg csapata roppant gyenge teljesítményét és sorozatos cserékre szánta el magát. És hogy mennyire jól döntött, azt igazolta Diego Tristan, aki alig töltött nyolc percet a pályán, máris szépíteni tudott.

Az öröm azonban nem tarthatott sokáig, hiszen a szintén csereként beállt Neuville a 87. percben bebiztosította a németek csoportgyőzelmét. Így viszont a Depor a legjobb nyolc között összetalálkozhat a Real Madriddal, vagy Barcelonával is. A Bayern Leverkusen pedig két katasztrofális vereség után (Torinóban 4-0, Londonban 4-1) első idegenbeli sikerének köszönhetően a csoport élén végzett.

Juventus: Legalább a búcsú szép volt

A csoport másik találkozóján a már kiesett Juventus a "B" csapatával szerepelt, ám az Arsenal - melynek csak győzelemmel voltak továbbjutási esélyei - az első játékrészben nem tudott gólt szerezni. Pedig az Ágyúsok alaposan belekezdtek, ám a Juve védelme sorra verte vissza az angol rohamokat.

A kemény összecsapás ellenére azonban az első játékrészben csak a "két szokásos" sárga lapot osztotta ki a játékvezető, azaz Vieira és Davids gazdagodott egy színes kártyával, mindketten a másik ellen elkövetett durva belépő után.

A folytatásban sem tudott mit kezdeni az angol támadósor a "zebrák" védelmével. Pedig a félidő elején felcsillant a remény, de Henry - egy héten belül másodszor a BL-ben - büntetőt rontott. Negyedórával a vége előtt egy gyors ellenakció után aztán Zalayeta révén előnybe került a Juventus. Az angolok ezután feladták, már csak a megváltó hármas sípszót várták. Az olaszok pedig győzelmük ellenére is a csoport utolsó helyén végeztek.

A csoport végeredménye:
A szerdai eredmények:
Deportivo La Coruńa - Bayern Leverkusen 1-3
Juventus - Arsenal 1-0

1. Bay. Leverkusen 10
2. Dep. La Coruńa 10
3. Arsenal 7
4. Juventus 7