Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Liverpoolban már BL-győzelemről álmodnak

2002.03.20. 15:27
A végső győzelmet sem tartja lehetetlennek a labdarúgó Bajnokok Ligájában Phil Thompson, a Liverpool edzője. A piros-fehérek kedden a nagyszerű játékkal verték 2-0-ra az AS Romát, így biztosították helyüket a legjobb nyolc között. A másik, már továbblépett angol csapat vezetője, Sir Alex Ferguson elégedett, hogy a negyeddöntőben elkerülik a Real Madridot, és nem lenne elkeseredett, ha egy brit csapatot kapnának a pénteki sorsoláson.
Örömmámorban úszik egész Anglia, ami nem is csoda, hiszen a keddi Bajokok Ligája fordulóban mind a két pályára lépett csapatuk kiváló játékkal és győzelemmel örvendeztette meg a szigetországi futballdrukkereket. A már korábban továbbjutott Mancheser United idegenben verte a Boavistát 3-0-ra, kivívva ezzel a csoportgyőzelmet, míg a Liverpool sorsdöntő találkozón diadalmaskodott az AS Roma ellen 2-0-ra.

Liverpoolban már a végső győzelmet emlegetik

A parádés játékkal kivívott továbbjutás után a szívműtétje után felépült vezetőedző, Gerard Houller vissztérését a helyettes tréner, Phil Thompson a klub történetének legszebb pillanatai közé sorolta:

"Különleges este volt számára, s rendkívül boldog vagyok, hogy minden jóra fordult. Néhány órával a kezdés előtt döntöttünk úgy, hogy a rómaiak elleni találkozó megfelelő lesz a visszatérésére. Ez mindenkinek ajándék volt. A szurkolók is különleges hangulatot teremtettek, ez csak az Anfield Roadra jellemző"- mondta Thompson.

Thompson úgy érzi, hogy ha a keddi formáját hozza csapata, akkor a végső győzelem sem elérhetetlen: "A kontinens egyik legjobbját búcsúztattuk, s ez természetesen fantasztikus boldogságot jelent. Heteken át a csoport utolsó helyén álltunk, de akkor sem veszítettük el hitünket. Azt hangoztattuk, hogy az utolsó kör dönthet a továbbjutásról, s így is lett. Most már a döntőbe jutás a cél, s esélyünk van a végső diadalra is!"- lelkendezett a játékosként BEK győzelemig jutott szakvezető.

Ferguson angol csapatokkal mérkőzne

A másik továbbjutó együttes, a Manchester United vezetőedzőjét, Sir Alex Fergusont már a pénteki negyeddöntő sorsolása foglalkoztatja.

"A legfontosabb, hogy a nyolc között nem kerülhetünk össze a Real Madriddal. Mindenképpen el akartuk kerülni a spanyolokat, s ez sikerült is. A negyeddöntőben már nem válogathatunk az ellenfelek között, így akkor sem bánkódnánk, ha a Liverpool vagy az Arsenal következne. Igaz, a londoniaknak előbb még tovább kellene jutniuk"- monda a manchesteri mester.