Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Liverpoolban már BL-győzelemről álmodnak

2002.03.20. 15:27
A végső győzelmet sem tartja lehetetlennek a labdarúgó Bajnokok Ligájában Phil Thompson, a Liverpool edzője. A piros-fehérek kedden a nagyszerű játékkal verték 2-0-ra az AS Romát, így biztosították helyüket a legjobb nyolc között. A másik, már továbblépett angol csapat vezetője, Sir Alex Ferguson elégedett, hogy a negyeddöntőben elkerülik a Real Madridot, és nem lenne elkeseredett, ha egy brit csapatot kapnának a pénteki sorsoláson.
Örömmámorban úszik egész Anglia, ami nem is csoda, hiszen a keddi Bajokok Ligája fordulóban mind a két pályára lépett csapatuk kiváló játékkal és győzelemmel örvendeztette meg a szigetországi futballdrukkereket. A már korábban továbbjutott Mancheser United idegenben verte a Boavistát 3-0-ra, kivívva ezzel a csoportgyőzelmet, míg a Liverpool sorsdöntő találkozón diadalmaskodott az AS Roma ellen 2-0-ra.

Liverpoolban már a végső győzelmet emlegetik

A parádés játékkal kivívott továbbjutás után a szívműtétje után felépült vezetőedző, Gerard Houller vissztérését a helyettes tréner, Phil Thompson a klub történetének legszebb pillanatai közé sorolta:

"Különleges este volt számára, s rendkívül boldog vagyok, hogy minden jóra fordult. Néhány órával a kezdés előtt döntöttünk úgy, hogy a rómaiak elleni találkozó megfelelő lesz a visszatérésére. Ez mindenkinek ajándék volt. A szurkolók is különleges hangulatot teremtettek, ez csak az Anfield Roadra jellemző"- mondta Thompson.

Thompson úgy érzi, hogy ha a keddi formáját hozza csapata, akkor a végső győzelem sem elérhetetlen: "A kontinens egyik legjobbját búcsúztattuk, s ez természetesen fantasztikus boldogságot jelent. Heteken át a csoport utolsó helyén álltunk, de akkor sem veszítettük el hitünket. Azt hangoztattuk, hogy az utolsó kör dönthet a továbbjutásról, s így is lett. Most már a döntőbe jutás a cél, s esélyünk van a végső diadalra is!"- lelkendezett a játékosként BEK győzelemig jutott szakvezető.

Ferguson angol csapatokkal mérkőzne

A másik továbbjutó együttes, a Manchester United vezetőedzőjét, Sir Alex Fergusont már a pénteki negyeddöntő sorsolása foglalkoztatja.

"A legfontosabb, hogy a nyolc között nem kerülhetünk össze a Real Madriddal. Mindenképpen el akartuk kerülni a spanyolokat, s ez sikerült is. A negyeddöntőben már nem válogathatunk az ellenfelek között, így akkor sem bánkódnánk, ha a Liverpool vagy az Arsenal következne. Igaz, a londoniaknak előbb még tovább kellene jutniuk"- monda a manchesteri mester.