Szilárda
-4 °C
2 °C

Sopronban kapott ki a Fradi

2002.03.23. 18:07
A tavasszal három győzelmet arató Ferencváros Sopronban nem járt szerencsével. Az exfradista Simon Tibor ugyanis érett játékkal két vállra fektette a zöldeket. Gera parádés gólt lőtt.
A Ferencváros Garami Józseffel a tavasszal nem hogy meccset nem veszített, de még gólt sem kapott. A szurkolók a soproni kirándulástól is természetesen győzelmet vártak, bár arra alighanem fel voltak készülve, hogy a góltalansági sorozat megszakad.

Kivált amiatt, mert tavaly Szűcs Lajos meccseken át tartó gól nélkülisége épp Sopronban ért véget. Emellett a Sopron kispadján az ősfradista Simon Tibor ült, akit feltétlenül fűtött a vágy, hogy volt egyszersmind imádott csapata ellen sikerre vezesse alakulatát. Ennél jobb ajánlólevél nem kell ugyanis.

A hazaiak ennek megfelelően kezdték a meccset, mégis a Fradinak akadt az első nagy helyzete, de Penksa a kilencedik percben szép támadás végén a kapufát találta el. Ezek után viszont Somogyi találatával előnyhöz jutott a Sopron. A válogatott középpályás 22 méteres szabadrúgása a bal alsó sarokba vágódott.

Igaz sokáig nem örülhettek ennek a gólnak, hiszen Gera két perccel a vége előtt egyenlített. Az idényben remekül játszó játékos tizenhatról ollózott a kapuba, szépségdíjas gól volt.

A második félidőben aztán a Sopron még inkább rákapcsolt, és a Simonnal együtt a másodosztályból érkező Javrujan ismét előnyhöz juttatta a vendéglátókat. Egy jobb oldali beadás Cheregiről épp a csereként beállt támadó elé pattant, aki nem hibázott. A hajrában nagy fölénybe került a Ferencváros, de a Sopron hősiesen védekezett, és megszerezte a három pontot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!