Piroska
3 °C
3 °C

Kilenc emberrel sem kapott ki a Vasas

2002.03.23. 21:21
A kiesés ellen menekülő Vasas kilenc emberrel, de egy ponttal gazdagabban fejezte be az Újpest elleni meccset. A télen jelentősen megerősödött Újpest nem tudta kihasználni a nagy esélyt, pedig Túlio és Vágner is eredményes volt.
Az Újpest a Fradi elleni múlt heti kisiklás után mindenképpen győzni akart a kiesés ellen harcoló Vasas ellen, amelyiknek valamennyi apró pontra szüksége van. Kiss Lászlóval az angyalföldi csapat eddig nem kapott ki, ez a tény bizakodással töltötte el a piros-kék híveket.

A Vasas kezdte jobban a meccset, hiszen Mbemba a hetedik percben Tóth Norbert szögletét az ötös vonaláról a kapuba csúsztatta. A gól után megélénkült a játék, az újpestiek is rájöttek, hogy játék nélkül aligha fogják megnyerni ezt az összecsapást.

Egy szöglet után aztán váratlanul kiegyenlítettek a hazaiak. Lőw visszafejelt labdájára a brazil Túlio csapott rá, és a tehetetlen Kövesfalvi mellett a kapuba lőtt. A második játékrészt a lilák kezdték jobban, a brazil csatár ismét megvillantotta kivételes képességeit, és remekül ugratta ki a cseh Vágnert. A csatár elvitte a labdát a kapus mellett, és az egyszerű feladatot is megoldotta, a kapuba gurított, ily módon vezetéshez juttatta csapatát.

A Vasas nemcsak gólt kapott, hanem emberhátrányba is került ekkor. A visszafutó - önmagáról megfeledkező és feltűnően indolens - Tóth András ugyanis belerúgott a cseh támadóba, és ezzel a lendülettel már mehetett is zuhanyozni.

A Vasas azonban nem roppant meg, mi több: egyenlített. Egy szabadrúgás után Hrutka emelkedett a legmagasabbra és a hálóba bólintott. Az izgalmak viszont még csak ezek után következtek. Az első gólt elérő Mbemba is pirosat kapott, az Újpest pedig óriási nyomás alá helyezte a vendégek kapuját, de a legkecsegtetőbb lehetőségeket is elpuskázták a csatárok, így maradt a döntetlen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!