Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kilenc emberrel sem kapott ki a Vasas

2002.03.23. 21:21
A kiesés ellen menekülő Vasas kilenc emberrel, de egy ponttal gazdagabban fejezte be az Újpest elleni meccset. A télen jelentősen megerősödött Újpest nem tudta kihasználni a nagy esélyt, pedig Túlio és Vágner is eredményes volt.
Az Újpest a Fradi elleni múlt heti kisiklás után mindenképpen győzni akart a kiesés ellen harcoló Vasas ellen, amelyiknek valamennyi apró pontra szüksége van. Kiss Lászlóval az angyalföldi csapat eddig nem kapott ki, ez a tény bizakodással töltötte el a piros-kék híveket.

A Vasas kezdte jobban a meccset, hiszen Mbemba a hetedik percben Tóth Norbert szögletét az ötös vonaláról a kapuba csúsztatta. A gól után megélénkült a játék, az újpestiek is rájöttek, hogy játék nélkül aligha fogják megnyerni ezt az összecsapást.

Egy szöglet után aztán váratlanul kiegyenlítettek a hazaiak. Lőw visszafejelt labdájára a brazil Túlio csapott rá, és a tehetetlen Kövesfalvi mellett a kapuba lőtt. A második játékrészt a lilák kezdték jobban, a brazil csatár ismét megvillantotta kivételes képességeit, és remekül ugratta ki a cseh Vágnert. A csatár elvitte a labdát a kapus mellett, és az egyszerű feladatot is megoldotta, a kapuba gurított, ily módon vezetéshez juttatta csapatát.

A Vasas nemcsak gólt kapott, hanem emberhátrányba is került ekkor. A visszafutó - önmagáról megfeledkező és feltűnően indolens - Tóth András ugyanis belerúgott a cseh támadóba, és ezzel a lendülettel már mehetett is zuhanyozni.

A Vasas azonban nem roppant meg, mi több: egyenlített. Egy szabadrúgás után Hrutka emelkedett a legmagasabbra és a hálóba bólintott. Az izgalmak viszont még csak ezek után következtek. Az első gólt elérő Mbemba is pirosat kapott, az Újpest pedig óriási nyomás alá helyezte a vendégek kapuját, de a legkecsegtetőbb lehetőségeket is elpuskázták a csatárok, így maradt a döntetlen.