Harmadszor kapott ki tavasszal az MTK

2002.03.23. 18:45
A huszonhatodik forduló rangadóját Zalaegerszegen játszották, ahol a három addigi tavaszi meccséből kettőt elveszítő listavezető MTK vendégeskedett. A ZTE a jó második félidei játékának köszönhetően hét pontra csökkentette a hátrányát.
Az MTK fölényesen vezette a téli szezon után a tabellát, szinte már mindenki lefutottnak hitte a bajnokságot, mígnem idén a Vasas és a Debrecen otthonában is elbukott. A ZTE a Fradi elleni kisiklás után egyre inkább jobb formába lendül, és a kék-fehérek ellen egyértelmű nyerni akartak.

Az időjárás nem fogadta a kegyeibe a csapatokat, hiszen nagy szél és hózápor valamint jégeső várta a feleket. Az első félidőben nem is akadt említésre méltó helyzet. Illés azonban egy kemény belépő során megsérült, és le kellett cserélni. A ZTE ezzel még nagyobb esélyt kapott, és ki is használta.

Kenesei szögletét Molnár Balázs fejelte a kapuba. A Spanyolországot is megjárt játékos lényegében csak biztosított, valószínűleg érintés nélkül is bement volna a labda Hajdu kapujába. Ezek után is támadásban maradtak a hazaiak, és hamarosan Kenesei ért el gólt ugyancsak egy pontrúgás után. Ő Egressy szögletét csúsztatta meg a rövid oldalon, és Hajdu tehetetlen volt.

Az MTK észhez tért némiképp a hajrára - az idő azonban ekkor megint elromlott -, de Branezac nagy helyzetben hibázott, így a bajnoki cím nagy várományosának újabb kudarccal - immár a harmadikkal - kellett beérnie.  • Tippek
  • Bankszámla