Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harmadszor kapott ki tavasszal az MTK

2002.03.23. 18:45
A huszonhatodik forduló rangadóját Zalaegerszegen játszották, ahol a három addigi tavaszi meccséből kettőt elveszítő listavezető MTK vendégeskedett. A ZTE a jó második félidei játékának köszönhetően hét pontra csökkentette a hátrányát.
Az MTK fölényesen vezette a téli szezon után a tabellát, szinte már mindenki lefutottnak hitte a bajnokságot, mígnem idén a Vasas és a Debrecen otthonában is elbukott. A ZTE a Fradi elleni kisiklás után egyre inkább jobb formába lendül, és a kék-fehérek ellen egyértelmű nyerni akartak.

Az időjárás nem fogadta a kegyeibe a csapatokat, hiszen nagy szél és hózápor valamint jégeső várta a feleket. Az első félidőben nem is akadt említésre méltó helyzet. Illés azonban egy kemény belépő során megsérült, és le kellett cserélni. A ZTE ezzel még nagyobb esélyt kapott, és ki is használta.

Kenesei szögletét Molnár Balázs fejelte a kapuba. A Spanyolországot is megjárt játékos lényegében csak biztosított, valószínűleg érintés nélkül is bement volna a labda Hajdu kapujába. Ezek után is támadásban maradtak a hazaiak, és hamarosan Kenesei ért el gólt ugyancsak egy pontrúgás után. Ő Egressy szögletét csúsztatta meg a rövid oldalon, és Hajdu tehetetlen volt.

Az MTK észhez tért némiképp a hajrára - az idő azonban ekkor megint elromlott -, de Branezac nagy helyzetben hibázott, így a bajnoki cím nagy várományosának újabb kudarccal - immár a harmadikkal - kellett beérnie.