Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Átvette a vezetést a Liverpool

2002.03.24. 20:13
A Premier Liga 32. játéknapján szombaton a Manchester United hazai pályán maradt alul a Middlesbrough-val szemben, ezzel felkínálta az esélyt a Liverpoolnak, hogy átvegye az első helyet. A Liverpool élt is ezzel, noha csak az utolsó utáni percben fektette két vállra a Chelsea-t. Az Arsenal a kupában szerepelt, így az ágyúsok két meccsel kevesebbet játszottak.
A hétközben magabiztos BL-győzelmet arató Manchester számára nem ígérkezett túlságosan nehéz feladatnak a középmezőnyhöz felzárkózó Middlesbrough legyőzése. A papírforma azonban felborult: a horvát Allen Boksics ugyanis a kilencedik percben bevette Barthez kapuját. A MU kínlódott, sorra vezette támadásait, de ezen a napon nem koronázta siker fáradozásaikat.

Az élmezőny:
1. FC Liverpool 65 pont
2. Manchester United 64
3. Arsenal 63/30
4. Newcastle United 56/30
5. Leeds United 54/31
6. Chelsea 53/31

Ezzel a vereséggel a BL-ben továbbjutó Liverpool számára adódott esély, hogy kiváló hetet zárjon, hiszen a Románál azért jóval könnyebb ellenfélnek ígérkezett a Chelsea. A Liverpool azonban enerváltan futballozott, többször is a szerencséjének köszönhette, hogy nem került hátrányba. A kilencvenegyedik percben aztán egy bal oldali beadás után a cseh Smicer a legjobbkor érkezett és kapásból a hálóba talált. Az egyenlítésre már nem maradt idő. A BL továbbjutás után az első helyet is kivívták.

A harmadik helyen álló Arsenal és a negyedik Newcastle az F.A. Kupában volt érdekelt, egymás ellen játszottak - 3-0-ra nyertek az ágyúsok -, így a meccsüket elhalasztották. A szokásosan jó hajrát produkáló Leeds a más kiesőnek tekinthető Leicester otthonában diadalmaskodott. Az utolsó előtti Derby fontos meccset veszített hazai pályán az Everton ellen, így egyre kilátástalanabb a helyzete.

Eredmények:
Charlton-Bolton 1-2
Manchester-Middlesbrough 0-1
Sunderland-Southampton 1-1
Derby-Everton 3-4
Ipswich-Aston Villa 0-0
Leicester-Leeds 0-2
Liverpool-Chelsea 1-0
Fulham-Tottenham 0-2
A tavaly az UEFA Kupa helyet kivívó Ipswich nem bírt az Aston Villával, így nem tudott elmozdulni a kieső helyről. A Bolton az eddig kiegyensúlyozottan szereplő Charlton otthonából hozta el Djorkaeff duplájával a pontokat, a Tottenham idegenben nyert.