Árpád
-2 °C
4 °C

Átvette a vezetést a Liverpool

2002.03.24. 20:13
A Premier Liga 32. játéknapján szombaton a Manchester United hazai pályán maradt alul a Middlesbrough-val szemben, ezzel felkínálta az esélyt a Liverpoolnak, hogy átvegye az első helyet. A Liverpool élt is ezzel, noha csak az utolsó utáni percben fektette két vállra a Chelsea-t. Az Arsenal a kupában szerepelt, így az ágyúsok két meccsel kevesebbet játszottak.
A hétközben magabiztos BL-győzelmet arató Manchester számára nem ígérkezett túlságosan nehéz feladatnak a középmezőnyhöz felzárkózó Middlesbrough legyőzése. A papírforma azonban felborult: a horvát Allen Boksics ugyanis a kilencedik percben bevette Barthez kapuját. A MU kínlódott, sorra vezette támadásait, de ezen a napon nem koronázta siker fáradozásaikat.

Az élmezőny:
1. FC Liverpool 65 pont
2. Manchester United 64
3. Arsenal 63/30
4. Newcastle United 56/30
5. Leeds United 54/31
6. Chelsea 53/31

Ezzel a vereséggel a BL-ben továbbjutó Liverpool számára adódott esély, hogy kiváló hetet zárjon, hiszen a Románál azért jóval könnyebb ellenfélnek ígérkezett a Chelsea. A Liverpool azonban enerváltan futballozott, többször is a szerencséjének köszönhette, hogy nem került hátrányba. A kilencvenegyedik percben aztán egy bal oldali beadás után a cseh Smicer a legjobbkor érkezett és kapásból a hálóba talált. Az egyenlítésre már nem maradt idő. A BL továbbjutás után az első helyet is kivívták.

A harmadik helyen álló Arsenal és a negyedik Newcastle az F.A. Kupában volt érdekelt, egymás ellen játszottak - 3-0-ra nyertek az ágyúsok -, így a meccsüket elhalasztották. A szokásosan jó hajrát produkáló Leeds a más kiesőnek tekinthető Leicester otthonában diadalmaskodott. Az utolsó előtti Derby fontos meccset veszített hazai pályán az Everton ellen, így egyre kilátástalanabb a helyzete.

Eredmények:
Charlton-Bolton 1-2
Manchester-Middlesbrough 0-1
Sunderland-Southampton 1-1
Derby-Everton 3-4
Ipswich-Aston Villa 0-0
Leicester-Leeds 0-2
Liverpool-Chelsea 1-0
Fulham-Tottenham 0-2
A tavaly az UEFA Kupa helyet kivívó Ipswich nem bírt az Aston Villával, így nem tudott elmozdulni a kieső helyről. A Bolton az eddig kiegyensúlyozottan szereplő Charlton otthonából hozta el Djorkaeff duplájával a pontokat, a Tottenham idegenben nyert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?