16:00, December 05. ÉLŐ
Japán 1
Horvátország 1
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Őrzi első helyét a Leverkusen

2002.03.24. 20:19
A Bundesliga huszonnyolcadik fordulójában az élmezőnyhöz tartozó csapatok nem botlottak, ily módon a kialakult sorrend nem változott. A Leverkusen négy, a Bayern München, a Schalke és a Dortmund három góllal nyert. A Hertha kettőt rúgott, a többi magyar érdekeltségű csapat nem szerzett pontot.
A listavezető Leverkusennek a hétközi BL-siker egyszersmind első helyen való továbbjutás után kötelező volt a 1860 München gárdáját megverni, és a diadalittas seregnek nem is okozott mindez gondot. A második félidőben felőrölték ellenfelük ellenállását - három gólt lőttek ekkor -, és megérdemelt győzelmet arattak.

Az élmezőny:
1. Leverkusen 59 pont
2. Dortmund 58
3. Bayern München 54
4. Schalke 54
5. Hertha 52
6. Kaiserlautern 49

A Bayern München még könnyebb riválist kapott a sereghajtó Köln személyében, és ugyancsak a második játékrészben késztette megadásra ellenfelét. Elber duplája amúgy történelmi tett volt a meccsen, mert így a Bundeslga történetében ő érte el külföldiként a legtöbb találatot. A Bayern mellett a Schalke és a Dortmund sem akart lemaradni, mindkét együttes hárommal terhelte meg "partnerét".

Kétségkívül a Schalke ért el nagyobb fegyvertényt a bajnokságot hét győzelemmel kezdő Kaiserslautern ellen. A sárga-feketék ellenben az idegenben meglehetősen harmatos Cottbust - soraiban Miriutával és Mátyussal - iskolázták le.

Eredmények:
Leverkusen-1860 München 4-0
Dortmund-Cottbus 3-0
Bayern München-Köln 3-0
Rostock-Hamburg 1-1
Schalke-Kaiserslautern 3-0
St. Pauli-Stuttgart 3-0
Hertha-Nürnberg 2-0
Freiburg-Mönchengladbach 0-1
Wolfsburg-Bremen 2-0

A Hertha makacsul küzd a dobogós helyekért, az edzőváltás után az utóbbi hét fordulóban hat győzelmet és egy döntetlent elérő berliniek a Nürnberget verték, és továbbra is harcban állnak a dobogós helyezésekért. Király bravúrokat mutatott be, Dárdait néhány perccel a vége előtt cserélték le. Az ősz meglepetéscsapata a Bremen, Lisztessel a középpályán újra kikapott, ezúttal a Wolfsburg bizonyult kellemetlen házigazdának.

Az idén az UEFA Kupában is résztvevő Freiburg egyre nehezebb helyzetbe kerül, ezúttal otthonában kapott ki a Mönchengladbach ellen. A Stuttgart a St. Pauli ellen nyert, a Rostock a nagyobbik hamburgi csapattal ikszelt.  • Hírek
  • Hírek