Angelika
-4 °C
3 °C

Bankkártya zöld sassal

2002.03.25. 14:06
A magyar labdarúgásban eddig példátlan megállapodást kötött hétfőn, a Fradi és a Magyar Külkereskedelmi Bank. Ennek értelmében a bank új konstrukcióval jelenik meg a piacon, ugyanis áprilistól kibocsátják a Fradi VISA elnevezésű bankkártyát. Ennek tulajdonosai minden egyes kártyával elköltött forintjukkal a Fradi foci utánpótlását támogatják.
Április 1-jétől lesz kiváltható a Magyar Külkereskedelmi Bank és a Fotex Rt. összefogásával kibocsátásra kerül a Fradi VISA elnevezésű bankkártya. Az elképzelések és tervek szerint a kártyát elsősorban a Ferencváros szurkolói váltják ki és használják. A kártya segítségével a Ferencváros szurkolói, szimpatizánsai úgy segíthetik a zöld-fehér utánpótlást, hogy közben egy fillérjükbe sem kerül.

A megállapodás értelmében az évi 1000 forintos díjakból származó bevétel meghatározott, valamint minden kártyás vásárlás értékének 0.5 százalékát a ferencvárosi utánpótlás labdarúgócsapatok támogatására fordítják.

Sikeres csapatok sikereit követve

Patyi Sándor, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese szerint külföldön már bevett gyakorlat, hogy a bankok szurkolói kártyák kibocsátásával támogatják a legnépszerűbb klubokat. Példaként a Manchester Unitedet, a Chelsea-t, az AC Milant és az AS Romát említette. Évente 10 ezer új ügyfélre számítanak, ezzel a ferencvárosi utánpótlás-csapatok működtetési költségének 7-10 százalékát tudják fedezni.

Furulyás János, a Ferencváros elnöke szerint az utánpótlás-nevelés a klubnak évente 55 millió forintba kerül. Így egy olyan új kezdeményezést üdvözölhetünk, melynek segítségével az ország legnépszerűbb csapata egyedülálló lehetőséghez jut. Nem csupán a Ferencváros, de az egész magyar labdarúgás számára is rendkívül fontos szempont az, hogy a mi utánpótlásunk megfelelően működjön.

Szeiler: Drágább egy légiós, mint egy fiatalt felnevelni

Szeiler József, az FTC Labdarúgó és Sport Kft. ügyvezetője hozzátette: Hiába kezdte remekül a tavaszt a csapat, a jelen Ferencvárosára az a jellemző, hogy a csapat gerincét idegenlégiósok alkotják, és szinte alig található a mostani keretben olyan labdarúgó, aki nálunk nevelkedett volna. Mindez nem szerencsés, ráadásul meglehetősen költséges megoldás. Drága pénzen igazolni sokkal kevésbé kifizetődő, mint egy fiatal felnevelni, beleplántálni mindazt, amit a Ferencváros jelent. A kártya tulajdonosai kedvezményt élvezhetnek a bérletek vásárlásánál, és elővételi joggal is rendelkeznek.