Cecília
4 °C
6 °C

Moldáviában az idei első győzelemért

2002.03.26. 11:02
Idei első győzelmére készül a magyar labdarúgó válogatott. Az ellenfél szerdán (magyar idő szerint 18 órakor) barátságos találkozón idegenben, a moldáv nemzeti tizenegy lesz. A magyar csapat idén kétszer lépett pályára, és mindkétszer vereséget szenvedett. Most ezen a nem túl kedvező statisztikán igyekeznek meg javítani legjobbjaink.
Idén eddig kétszer lépett pályára a Gellei Imre által dirigált labdarúgó válogatott. Az év elején egy négyes torna keretén belül Cipruson találkoztak legjobbjaink Csehország, majd Svájc válogatottjával. Sajnos mindkét összecsapás számunkra vereséggel végződött, így a négyes torna utolsó helyén végeztünk.

Ezen a mérlegen igyekszik most javítani a csapat. Az ellenfélen kívül minden bizonnyal az időjárással is meg kell majd küzdenie a chisinaui stadionban Dárdaiéknak. Egyes hírek szerint fagypont körüli hőfok, viharos szél és hóesés is várható szerdára.

Cipruson elsősorban a helyzetkihasználással akadtak gondok, ám Gellei Imre bízik benne, hogy ez már csak a múlt. A szövetségi kapitány bizakodására az ad okot, hogy a behívott támadók többsége - Kenesei, Tököli, Gera, Tóth Norbert - hetek óta húzóembereik csapataiknak.

Az egyetlen kivétel Fehér Miklós, aki még mindig a tartalékok sorát éli Portugáliában, ám így is kerettag lehet. A kapitány tisztában van vele mit mondott kinevezésekor - "Csak az lehet válogatott, aki állandó csapattag klubjában" - ám kíváncsi az egykori győri kedvencre, milyen állapotban van. Mint mondta, inkább most próbálja ki, mint ősszel - amikor már minden bizonnyal lesz klubja Fehérnek - a tétmeccseken. Csak halkan jegyezzük meg, Ferenczi sem kap szerepet hetek óta a Levszki Szófiában.

Eddig egy döntetlen
A mieink eddig egyszer, 1999-ben találkoztak a moldávokkal, akkor még Bicskei Bertalan kapitánysága idején 1-1-es döntetlenre voltak jók Sebőkék az Üllői úton. Ezen a mérlegen illene javítani, hiszen Magyarország a márciusi FIFA-világranglistán a 68., míg Moldova Kazahsztánnal holtversenyben a 101. helyen áll.

Az úgynevezett "labdaszerző" középpályások közül többekre nem számíthat Gellei, hiszen Lendvai, Fehér Csaba és Simek sérülés miatt nem állhat a rendelkezésére. A Cipruson bemutatkozó - és egyetlen gólunkat szerző - Gyepest pedig ezúttal átengedte az olimpiai csapat számára.

Ezek után vésztartalékként, az elmúlt hetekben bravúrt bravúrra halmozó Hapoel Terl-Aviv magyar légiósára, Halmai Gáborra is gondolt a kapitány. Ám az ötvennyolcszoros válogatott játékos tartja magát fél évvel ezelőtti elhatározásához, és nem akar többet a nemzeti mezben pályára lépni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?