Móric
14 °C
17 °C

Borzalmas játékkal is sima győzelem

2002.03.27. 18:00
A magyar labdarúgó válogatott idei harmadik találkozóján megszerezte idei első győzelmét. Gellei Imre szövetségi kapitány az összecsapás előtt úgy fogalmazott, csapatát a sokat futó, küzdeni tudó játékosok alkotják. Nos küzdelem volt, játék viszont annál kevesebb. A moldávok játékerejéről mindent elmond, hogy egy nagyon rosszul játszó magyar csapat aratott sima győzelmet.
Az időjárás kegyeibe fogadta a csapatokat, és a meccsnapra elállt a hóesés. Így viszonylag jó pályán vette kezdetét a találkozó, mintegy kétezer - köztük három magyar - néző előtt. A mieink kezdték az összecsapás, és a kezdeményezést is hamar magukhoz vették Lisztesék.

Magyar előny az első negyedóra végén

Ám hiába volt nálunk többet a labda, komolyabb lehetőséget nem sikerült kialakítani a hazaiak kapuja előtt. Egészen a 14. percig, amikor Dárdai ívelt be balról, a hazai bekk elcsúszott, a kapus szintén, így Keneseinek nem okozott gondot az üres kapuba helyezni.

A hazaiak a gól után - mintha csak ettől ébredtek volna fel - elkezdtek aktívabban támadni, de nem jelentettek különösebb veszélyt Király Gábor kapujára. A magyar válogatott továbbra is jól tartotta meg a labdát, és ha Gera önzetlenebb, Kenesei megszerezhette volna a csapat és önmaga második gólját.

Az első félóra végén egyre nagyobb lett a moldáv fölény, és kétszer is csak Király bravúrján múlott, hogy elmaradt az egyenlítés. Egy gyors ellenakció végén azonban majdnem növelték előnyüket legjobbjaink, ám Mátyus beadását Gera alig fejelte mellé.

A barátságos meccs ellenére a moldávok többször is a keménység határait súrolták belépéseikkel. A félidő végére többnyire a mezőnyben folyt a játék, feledhető színvonalon. . . Mindkét csapat (és a szurkolók) számára is megváltásként jött a szünet.

Gellei remek cseréi

Gellei Imre
Gellei Imre a szünetben úgy gondolta, a széleken lehet keresnivalónk, és Sebők, illetve Kabát helyére Böőrt és Tóth Norbertet állította be. Hogy ez mennyire vált be, azt bizonyították az 50. perc eseményei. Lisztes, majd Dárdai volt a labda útja, a Hertha középpályása estében Bőörhöz játszott, akinek centerezését Tóth Norbert helyezte a hálóba.

Akárcsak az első gól után, most is "feltámadtak" a moldávok, percekig a magyar tizenhatos környékén pattogott a labda. Egy óra elteltével a magyar kapitány a teljes csatársort lecserélte, Kenesei és Gera helyett a továbbiakban Fehér és Ferenczi folytatta.

Borzalmas végjáték

A hátralévő időben említésre méltó esemény nem történt, és ez mindent elmond a két csapatról. . . A 82. percben újoncot avatott a magyar csapat, a hetek óta remek formát mutató Szűcs Lajos váltotta a csapatkapitány Királyt.

A magyar válogatott az utolsó 20 percben finoman fogalmazva is borzalmasan játszott, a roppant gyenge játékerőt felvonultató moldávok ellen. Nem sikerült háromszor egymás után saját társhoz passzolni, a kapura teljesen veszélytelenek voltunk.

A magabiztos Király mellett csak Dárdai, valamint a két csere, Tóth és Bőör nyújtott az elfogadhatóhoz közeli teljesítményt. Egy biztos, az őszi vb-selejtezőkig van még mit alakítani a magyar csapaton. . .

Moldova-Magyarország 0-2 (0-1)
Chisinau, 2000 néző, vezette: Goduljan (ukrán)

Moldova: Hmaruc - Catinsus, Sosnovschii (Olexici, a szünetben), Rebeja (Andronic, a szünetben), Covalenco - Pogreban, Ivanov (Covalciuc, 45.), Iepureanu (Curteian, 66.), Boret - Patula (Berco, 66.), Clescenco (Golban, 76.)

Magyarország: Király (Szűcs, 82.) - Bodnár, Kuttor, Juhár, Mátyus (Hrutka, 77.) - Kabát (Böőr, a szünetben), Sebők V. (Tóth N., a szünetben), Lisztes (Bárányos, 73.), Dárdai - Kenesei K. (Fehér M., 59.), Gera (Ferenczi, 59.)

Gólszerzők: Kenesei (14.), Tóth N. (50.)
Sárga lap: Boret (2.), Andronic (86.) illetve Kabát (16.), Lisztes (44.)