Árpád
-2 °C
4 °C

Borzalmas játékkal is sima győzelem

2002.03.27. 18:00
A magyar labdarúgó válogatott idei harmadik találkozóján megszerezte idei első győzelmét. Gellei Imre szövetségi kapitány az összecsapás előtt úgy fogalmazott, csapatát a sokat futó, küzdeni tudó játékosok alkotják. Nos küzdelem volt, játék viszont annál kevesebb. A moldávok játékerejéről mindent elmond, hogy egy nagyon rosszul játszó magyar csapat aratott sima győzelmet.
Az időjárás kegyeibe fogadta a csapatokat, és a meccsnapra elállt a hóesés. Így viszonylag jó pályán vette kezdetét a találkozó, mintegy kétezer - köztük három magyar - néző előtt. A mieink kezdték az összecsapás, és a kezdeményezést is hamar magukhoz vették Lisztesék.

Magyar előny az első negyedóra végén

Ám hiába volt nálunk többet a labda, komolyabb lehetőséget nem sikerült kialakítani a hazaiak kapuja előtt. Egészen a 14. percig, amikor Dárdai ívelt be balról, a hazai bekk elcsúszott, a kapus szintén, így Keneseinek nem okozott gondot az üres kapuba helyezni.

A hazaiak a gól után - mintha csak ettől ébredtek volna fel - elkezdtek aktívabban támadni, de nem jelentettek különösebb veszélyt Király Gábor kapujára. A magyar válogatott továbbra is jól tartotta meg a labdát, és ha Gera önzetlenebb, Kenesei megszerezhette volna a csapat és önmaga második gólját.

Az első félóra végén egyre nagyobb lett a moldáv fölény, és kétszer is csak Király bravúrján múlott, hogy elmaradt az egyenlítés. Egy gyors ellenakció végén azonban majdnem növelték előnyüket legjobbjaink, ám Mátyus beadását Gera alig fejelte mellé.

A barátságos meccs ellenére a moldávok többször is a keménység határait súrolták belépéseikkel. A félidő végére többnyire a mezőnyben folyt a játék, feledhető színvonalon. . . Mindkét csapat (és a szurkolók) számára is megváltásként jött a szünet.

Gellei remek cseréi

Gellei Imre
Gellei Imre a szünetben úgy gondolta, a széleken lehet keresnivalónk, és Sebők, illetve Kabát helyére Böőrt és Tóth Norbertet állította be. Hogy ez mennyire vált be, azt bizonyították az 50. perc eseményei. Lisztes, majd Dárdai volt a labda útja, a Hertha középpályása estében Bőörhöz játszott, akinek centerezését Tóth Norbert helyezte a hálóba.

Akárcsak az első gól után, most is "feltámadtak" a moldávok, percekig a magyar tizenhatos környékén pattogott a labda. Egy óra elteltével a magyar kapitány a teljes csatársort lecserélte, Kenesei és Gera helyett a továbbiakban Fehér és Ferenczi folytatta.

Borzalmas végjáték

A hátralévő időben említésre méltó esemény nem történt, és ez mindent elmond a két csapatról. . . A 82. percben újoncot avatott a magyar csapat, a hetek óta remek formát mutató Szűcs Lajos váltotta a csapatkapitány Királyt.

A magyar válogatott az utolsó 20 percben finoman fogalmazva is borzalmasan játszott, a roppant gyenge játékerőt felvonultató moldávok ellen. Nem sikerült háromszor egymás után saját társhoz passzolni, a kapura teljesen veszélytelenek voltunk.

A magabiztos Király mellett csak Dárdai, valamint a két csere, Tóth és Bőör nyújtott az elfogadhatóhoz közeli teljesítményt. Egy biztos, az őszi vb-selejtezőkig van még mit alakítani a magyar csapaton. . .

Moldova-Magyarország 0-2 (0-1)
Chisinau, 2000 néző, vezette: Goduljan (ukrán)

Moldova: Hmaruc - Catinsus, Sosnovschii (Olexici, a szünetben), Rebeja (Andronic, a szünetben), Covalenco - Pogreban, Ivanov (Covalciuc, 45.), Iepureanu (Curteian, 66.), Boret - Patula (Berco, 66.), Clescenco (Golban, 76.)

Magyarország: Király (Szűcs, 82.) - Bodnár, Kuttor, Juhár, Mátyus (Hrutka, 77.) - Kabát (Böőr, a szünetben), Sebők V. (Tóth N., a szünetben), Lisztes (Bárányos, 73.), Dárdai - Kenesei K. (Fehér M., 59.), Gera (Ferenczi, 59.)

Gólszerzők: Kenesei (14.), Tóth N. (50.)
Sárga lap: Boret (2.), Andronic (86.) illetve Kabát (16.), Lisztes (44.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?