Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Kötelező a győzelem a moldáv hóesésben

2002.03.27. 11:20
A magyar labdarúgó válogatott szerda este idei harmadik mérkőzését vívja Moldáviában. A mieink összeállításának érdekessége, hogy lehetőséget kap a csatársorban Gera Zoltán és Kenesei Krisztián is. A találkozót Chisinauban rendezik várhatóan zord időjárási körülmények között, ugyanis a megérkező magyar küldöttséget kedden hóesés és 0 fok várta a moldáv fővárosban.
Idei harmadik találkozóját vívja szerda esete magyar idő szerint 18 órakor a magyar labdarúgó-válogatott. Az ellenfél ezúttal Chisinauban Moldávia lesz. Az a moldáv válogatott, amely nem kápráztatta el híveit 2002-ben, mivel mind a három találkozóját elveszítette. Vereséget szenvedetek Litvániától (1-0), Macedóniától (2-0), Máltától (3-0) - ráadásként amint a felsorolásból kitűnik, még gólt sem tudtak lőni a 270 perc alatt.

Javíthat válogatottunk idei mérlegén

Nem büszkélkedhet sokkal jobb mérleggel Gelei Imre szövetségi kpitány legénysége sem. A mieink idén kétszer léptek pályára, és mid a két alkalommal vereséget szenvedtek. A ciprusi négyes torna elődöntőjében Csehország 2-0-ra, a bronzmeccsen pedig Svájc múlta felül együttesünket 2-1-re.

Ön szerint mi lesz a találkozó végerdménye?

 • 101
  Kikap a magyar válogatott
 • 55
  Győz a magyar válogatott
 • 31
  Hóesés miatt félbeszakad a mérkőzés
 • 28
  Döntetlen

Ennek megfelelően a szövetségi kapitány ezúttal a hagyományos, masszív védelmen és erős középpályás soron alapuló 4-4-2-es formációt választotta. A kezdő tizenegybe többnyire a már jól bevált, külföldön játszó játékosokat (Király , Lisztes, Dárdai) jelölte. Kísérletezésre a csatársorban vállalkozott: a két legjobb formában lévő hazai gólfelelősnek, a ferencvárosi Gera Zoltánnak és a zalaegerszegi Kenesei Krisztiánnak szavazott bizalmat. Jubilál a találkozón Sebők Vilmos: a Cottbus légiósa ötvenedszer öltheti magára a címeres mezt.

Hóesésben játszanak?

Az moldávokon kívül leginkább az időjárás lehet a mienk legnagyobb ellenfele. Már az előjelek sem voltak túl kedvezőek: hóvihar miatt egy órás késéssel érkezett meg csapatunk repülőgépe a Chisinauba. A landolás után a magyar küldöttség tagjai meglepve tapasztalhatták, hogy a 0 fokos hőmérséklet mellett nemrégiben kisebb mennyiségű hó is esett a moldáv fővárosban.

A várható kezdő tizenegyek ,
Moldova-Magyarország
Chisinau 18.00 ( magyar idő szerint) TV: Sport 1
Moldova: Hmaruc - Catinsus, Olexici, Covalenco, Berco - Comlionoc, Curteian, Clescenco, Andronit - Rebeja, Rogaciov
Magyarország: Király - Bodnár, Kuttor, Juhár, Mátyus - Kabát, Sebők V., Lisztes, Dárdai - Kenesei K., Gera

Moldáviával egyébként mindössze egyszer, még 1999-ben találkozott nemzeti tizenegyünk. Akkor - még Bicskei Bertalan irányítása alatt az Üllői úton kínkeserves, 1-1-es döntetlent harcoltak ki Illésék. A vezetést Sebők Vilmos szerezte meg az első félidőben, amit Clescenko egyenlített ki a 66. percben.