Judit
3 °C
7 °C

Kötelező a győzelem a moldáv hóesésben

2002.03.27. 11:20
A magyar labdarúgó válogatott szerda este idei harmadik mérkőzését vívja Moldáviában. A mieink összeállításának érdekessége, hogy lehetőséget kap a csatársorban Gera Zoltán és Kenesei Krisztián is. A találkozót Chisinauban rendezik várhatóan zord időjárási körülmények között, ugyanis a megérkező magyar küldöttséget kedden hóesés és 0 fok várta a moldáv fővárosban.
Idei harmadik találkozóját vívja szerda esete magyar idő szerint 18 órakor a magyar labdarúgó-válogatott. Az ellenfél ezúttal Chisinauban Moldávia lesz. Az a moldáv válogatott, amely nem kápráztatta el híveit 2002-ben, mivel mind a három találkozóját elveszítette. Vereséget szenvedetek Litvániától (1-0), Macedóniától (2-0), Máltától (3-0) - ráadásként amint a felsorolásból kitűnik, még gólt sem tudtak lőni a 270 perc alatt.

Javíthat válogatottunk idei mérlegén

Nem büszkélkedhet sokkal jobb mérleggel Gelei Imre szövetségi kpitány legénysége sem. A mieink idén kétszer léptek pályára, és mid a két alkalommal vereséget szenvedtek. A ciprusi négyes torna elődöntőjében Csehország 2-0-ra, a bronzmeccsen pedig Svájc múlta felül együttesünket 2-1-re.

Ön szerint mi lesz a találkozó végerdménye?

 • 101
  Kikap a magyar válogatott
 • 55
  Győz a magyar válogatott
 • 31
  Hóesés miatt félbeszakad a mérkőzés
 • 28
  Döntetlen

Ennek megfelelően a szövetségi kapitány ezúttal a hagyományos, masszív védelmen és erős középpályás soron alapuló 4-4-2-es formációt választotta. A kezdő tizenegybe többnyire a már jól bevált, külföldön játszó játékosokat (Király , Lisztes, Dárdai) jelölte. Kísérletezésre a csatársorban vállalkozott: a két legjobb formában lévő hazai gólfelelősnek, a ferencvárosi Gera Zoltánnak és a zalaegerszegi Kenesei Krisztiánnak szavazott bizalmat. Jubilál a találkozón Sebők Vilmos: a Cottbus légiósa ötvenedszer öltheti magára a címeres mezt.

Hóesésben játszanak?

Az moldávokon kívül leginkább az időjárás lehet a mienk legnagyobb ellenfele. Már az előjelek sem voltak túl kedvezőek: hóvihar miatt egy órás késéssel érkezett meg csapatunk repülőgépe a Chisinauba. A landolás után a magyar küldöttség tagjai meglepve tapasztalhatták, hogy a 0 fokos hőmérséklet mellett nemrégiben kisebb mennyiségű hó is esett a moldáv fővárosban.

A várható kezdő tizenegyek ,
Moldova-Magyarország
Chisinau 18.00 ( magyar idő szerint) TV: Sport 1
Moldova: Hmaruc - Catinsus, Olexici, Covalenco, Berco - Comlionoc, Curteian, Clescenco, Andronit - Rebeja, Rogaciov
Magyarország: Király - Bodnár, Kuttor, Juhár, Mátyus - Kabát, Sebők V., Lisztes, Dárdai - Kenesei K., Gera

Moldáviával egyébként mindössze egyszer, még 1999-ben találkozott nemzeti tizenegyünk. Akkor - még Bicskei Bertalan irányítása alatt az Üllői úton kínkeserves, 1-1-es döntetlent harcoltak ki Illésék. A vezetést Sebők Vilmos szerezte meg az első félidőben, amit Clescenko egyenlített ki a 66. percben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?