Vilhelmina
12 °C
28 °C

Vádemelési javaslat az olimpia bajnok ellen

2002.03.28. 12:50
Három év nyomozás után vádemelési javaslatot tett a rendőrség Kispest-Honvéd futballcsapatának volt elnöke, Komora Imre ellen. Az egykori olimpiai bajnok futballistát, a Honvéd volt edzőjét hűtlen kezeléssel gyanúsítják - adta hírül a Magyar Hírlap. Az ügy főszereplője mégsem ő, hanem Pintér László menedzser, aki a rendőrség szerint mintegy 75 millió forinttal károsította meg a klubot.
Az ügy '99 nyarán indult, amikor Bárányos Zsolt, a Kispest volt futballistája 50 ezer dollárját kereste a Honvéd vezetésén. Bárányos szerint neki ez az összeg a szerződése szerint járt, de nem kapta meg.

A kifizetett vételár kétharmada tűnt el

A sajtó nyomozni kezdett az ügyben, és hamar kiderült: más zavaros ügyek is vannak az egykori elitklubnál. Tóth Mihály ugyanis egy évvel korábban a Metz csapatához szerződött. Akkor általános meglepetést keltett, hogy a francia liga második helyezett egyesületéhez került egy olyan támadó, aki csupán a korosztályos válogatottig vitte. (Tóth nem is váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hazatért.)

A franciák ettől függetlenül kifizették őt, ám feltehetően mit sem sejtettek arról, hogy az előre megnevezett 3.3 millió frankos vételárnak csak egy része - pontosan a harmada - került a magyar klubhoz. A többinek, vagyis 2.2 milliónak, ami akkori árfolyam szerint forintban 75 millió - nyoma veszett.

Komora ártatlanságát hangoztatja, a menedzser beteg

Immár egyre erősebb a gyanú: Pintér László menedzser számlájára került a könyvelésből hiányzó pénz, aki annak idején - zavarában - a Nap-keltében ("itt van a zsebemben") mindezt be is vallotta. A rendőrségi vizsgálat a gyanút igazolta, mivel a számlát, ahol a pénz nyugszik, ő nyitotta.

Pintérnek akkortájt bevonták az útlevelét, ám hónapokkal később visszakaphatta, és Belgiumba távozott, ahol jelenleg is tartózkodik, a hírek szerint betegen. Komora mindeközben Magyarországon lemondott vezetői pozícióiról, ám mindvégig ártatlanságát hangoztatta, és most sincs másként.