Judit
2 °C
7 °C

Vádemelési javaslat az olimpia bajnok ellen

2002.03.28. 12:50
Három év nyomozás után vádemelési javaslatot tett a rendőrség Kispest-Honvéd futballcsapatának volt elnöke, Komora Imre ellen. Az egykori olimpiai bajnok futballistát, a Honvéd volt edzőjét hűtlen kezeléssel gyanúsítják - adta hírül a Magyar Hírlap. Az ügy főszereplője mégsem ő, hanem Pintér László menedzser, aki a rendőrség szerint mintegy 75 millió forinttal károsította meg a klubot.
Az ügy '99 nyarán indult, amikor Bárányos Zsolt, a Kispest volt futballistája 50 ezer dollárját kereste a Honvéd vezetésén. Bárányos szerint neki ez az összeg a szerződése szerint járt, de nem kapta meg.

A kifizetett vételár kétharmada tűnt el

A sajtó nyomozni kezdett az ügyben, és hamar kiderült: más zavaros ügyek is vannak az egykori elitklubnál. Tóth Mihály ugyanis egy évvel korábban a Metz csapatához szerződött. Akkor általános meglepetést keltett, hogy a francia liga második helyezett egyesületéhez került egy olyan támadó, aki csupán a korosztályos válogatottig vitte. (Tóth nem is váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hazatért.)

A franciák ettől függetlenül kifizették őt, ám feltehetően mit sem sejtettek arról, hogy az előre megnevezett 3.3 millió frankos vételárnak csak egy része - pontosan a harmada - került a magyar klubhoz. A többinek, vagyis 2.2 milliónak, ami akkori árfolyam szerint forintban 75 millió - nyoma veszett.

Komora ártatlanságát hangoztatja, a menedzser beteg

Immár egyre erősebb a gyanú: Pintér László menedzser számlájára került a könyvelésből hiányzó pénz, aki annak idején - zavarában - a Nap-keltében ("itt van a zsebemben") mindezt be is vallotta. A rendőrségi vizsgálat a gyanút igazolta, mivel a számlát, ahol a pénz nyugszik, ő nyitotta.

Pintérnek akkortájt bevonták az útlevelét, ám hónapokkal később visszakaphatta, és Belgiumba távozott, ahol jelenleg is tartózkodik, a hírek szerint betegen. Komora mindeközben Magyarországon lemondott vezetői pozícióiról, ám mindvégig ártatlanságát hangoztatta, és most sincs másként.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?