Vilhelmina
12 °C
28 °C

Puskás nevét viseli a Népstadion

2002.04.02. 13:58
Puskás Ferencnek, az "Aranycsapat" legendás labdarúgójának nevét viseli a jövőben a Népstadion- döntött kedden a kormány. Bejelentették továbbá, hogy az egykori klasszis játékos 75. születésnapjának ünnepségére Budapestre érkezik a Real Madrid két korábbi sztárja: Alfredo Di Stefano és Emilio Butragueno.
"A 75. születésnapját kedden ünneplő volt kiváló labdarúgó, Puskás Ferenc nevét viseli a jövőben a Népstadion"- jelentette be Borókai Gábor szóvivő a kormány keddi ülését követő budapesti tájékoztatón. A kormányszóvivő beszámolt arról is, hogy az Aranycsapat egykori játékosának születésnapjára szervezett kedd esti ünnepségen jelen lesz Alfredo Di Stefano és Emilio Butragueno, a Real Madrid két egykori világklasszisa is.

Célba ért a baráti kör kezdeményezése

"Társaságunk magánkezdeményezése után született a döntés, hogy ezentúl Puskás Ferenc nevét viselje a Népstadion. Úgy érezzük, ezt a tiszteletet és megbecsülést megérdemli a magyar labdarúgás történetének talán legkiemelkedőbb alakja"- reagált a döntésre Ábrahám Dezső, a Sportolók Baráti Körének elnöke.

Puskás: Már nem vagyok a csúcson

A baráti kör rendezvényén Puskás Ferenc, az egykori Aranycsapat 75. születésnapját ünneplő csatára 75 gyermek sorfala között vonult ki a pályára és bírói sípszóra a középkörben kezdőrúgást végzett el. A legendás futballista súlyos betegségével dacolva még tréfálkozott is: "Már nem vagyok a csúcson"- mondta, amikor a fotósok újra és újra megkérték, hogy rúgjon a labdába.

A baráti kör nevében az elnök az 1961-es Real Madrid tablóképét nyújtotta át az ünnepeltnek. A játékoskijáró fölötti homlokzatra már felkerült a Puskás Ferenc-stadion elnevezést bizonyító felirat, de ezt az ünnepi hangulatban elmulasztották leleplezni.