Judit
3 °C
7 °C

Puskás nevét viseli a Népstadion

2002.04.02. 13:58
Puskás Ferencnek, az "Aranycsapat" legendás labdarúgójának nevét viseli a jövőben a Népstadion- döntött kedden a kormány. Bejelentették továbbá, hogy az egykori klasszis játékos 75. születésnapjának ünnepségére Budapestre érkezik a Real Madrid két korábbi sztárja: Alfredo Di Stefano és Emilio Butragueno.
"A 75. születésnapját kedden ünneplő volt kiváló labdarúgó, Puskás Ferenc nevét viseli a jövőben a Népstadion"- jelentette be Borókai Gábor szóvivő a kormány keddi ülését követő budapesti tájékoztatón. A kormányszóvivő beszámolt arról is, hogy az Aranycsapat egykori játékosának születésnapjára szervezett kedd esti ünnepségen jelen lesz Alfredo Di Stefano és Emilio Butragueno, a Real Madrid két egykori világklasszisa is.

Célba ért a baráti kör kezdeményezése

"Társaságunk magánkezdeményezése után született a döntés, hogy ezentúl Puskás Ferenc nevét viselje a Népstadion. Úgy érezzük, ezt a tiszteletet és megbecsülést megérdemli a magyar labdarúgás történetének talán legkiemelkedőbb alakja"- reagált a döntésre Ábrahám Dezső, a Sportolók Baráti Körének elnöke.

Puskás: Már nem vagyok a csúcson

A baráti kör rendezvényén Puskás Ferenc, az egykori Aranycsapat 75. születésnapját ünneplő csatára 75 gyermek sorfala között vonult ki a pályára és bírói sípszóra a középkörben kezdőrúgást végzett el. A legendás futballista súlyos betegségével dacolva még tréfálkozott is: "Már nem vagyok a csúcson"- mondta, amikor a fotósok újra és újra megkérték, hogy rúgjon a labdába.

A baráti kör nevében az elnök az 1961-es Real Madrid tablóképét nyújtotta át az ünnepeltnek. A játékoskijáró fölötti homlokzatra már felkerült a Puskás Ferenc-stadion elnevezést bizonyító felirat, de ezt az ünnepi hangulatban elmulasztották leleplezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?