Ivó, Milán
EUR 383,35 Ft
USD 365,65 Ft
6 °C
26 °C

Tornyi a Vasas új edzője

2002.04.11. 23:08
A magyar élvonal utolsó helyén álló Vasas jól kezdte az idei szezont, szombatig veretlenek voltak, ám azóta kétszer is kikaptak. A két vereség Kiss László állásába került. Helyét Tornyi Barnabás foglalta el, akit tanácsiaval a nyolcvanadik születésnapját nemrégiben ünneplő, stadion-névadó Illovszky Rudolf is segteni fog.
A télen nagy változások voltak a sereghajtó Vasasnál a bennmaradás érdekében. Rácz Gábor vezetésével új tulajdonosi csoport érkezett, új ügyvezető is, a Vácról jól ismert Iványi Károly. Ők kísérelte meg a többek számára lehetetlent, a tetemes ponthátrány ledolgozását.

Ehhez persze új edző is kellett. Kiss László jött, az a Kiss, akit egy időben mini Menottinak kereszteltek el, és akire rendre számítani lehetett, ha nagy baj van. Korábban benntartotta a Sopront és a Videotont is, a Maldív-szigeteken Messiásként tisztelik.

Semmire sem elég döntetlenek

Az utóbbi időszakban azonban megingott a bizalom iránta, hiszen rendre ellenségeket keresett magának - elsősorban Mezey György -, miután a Kaposvárral a másodosztályban nem tudott csodát tenni. A Vasasnál azonban őt szemelték ki megmentőként. Igaz feltételekkel, nem nyilatkozhat például a már említett volt szövetségi kapitányról.

Nem is kezdett rosszul, hiszen lelkes csupaszív játékkal megverték a listavezető MTK-t, Egerszegen hetven percig emberhátrányban játszva értek el döntetlent. A sikerek azonban csak nem akartak jönni, igaz ebben jelentősen közrejátszottak a végzetes kapushibák és a sorozatos kiállítások is. A más helyzetben értékes döntetlenek pedig nem elégségesek a hátrány szűkítéséhez. Aztán szombaton a Videoton ellen alulmaradtak, és szerdán a Dunaferr ellen is kikaptak.

Tönkretette volna a játékosokat?

Ez a két vereség pedig elegendő volt ahhoz, hogy Kisst kiebrudalják. Nem tudni, hogy a világ bármelyik pontján előfordult-e már, hogy két vereség után a pár hete még áhított edzőnek menni kell, Magyarországon ez is megtörtént. Tegyük hozzá, nem is keltett meglepetést.

Kissről ugyanis tudni kell, amíg nincs meg az első vereség, addig minden rendben van, ha viszont elérkezik az első zakó, akkor ő maga még több ellenséget gyárt - az eddig meglévők mellé. A hírek szerint immár a játékosok kerültek elő, és ekkor úgy érezték: nincs tovább. Ezért vélekedhetett úgy mostanság több vezető is: mentálisan tönkre tette a játékosokat. (Hogy miként lehet ez ily rövid idő alatt, arra nincs válasz.)

Tornyi az új tréner

Szóval, megint lehetett gondolkodni az utódon, és ahogy már többször előfordult, a nyolcvan éves Illovszky Rudolf lett a "befutó", igaz - a klubra jellemzően nem hétköznapi módon. Szerda este úgy látszott edzőként, a csütörtök délelőtti információkból pedig az derült ki: szakmai igazgatóként. (A Vasasnál persze semmin nem kell meglepődni, hiszen a nyáron Tóth Bálint érezhette egy napig, hogy újra eljött az ideje.)

Mivel a Vasas vezetői egyértelműen kijelentették, hogy a vetrán mester már semmiképp sem fog leülni a kispdra, szükségessé vált, hogy betöltsék a vezetőedzi posztot. Jelölt volt több is: Tepszics Ignác, Tornyi Barnabás, és Mészöly Kálmán nevét emlegették a jólértesültek. A megbízást végü Tornyi Barnabás nyerte el, kivel május 30-ig kötött szeződést az egyesület.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek