Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Nyertek az éllovasok az olasz bajnokságban

2002.04.14. 18:29
Az olasz bajnokság 31. fordulójában az esélyesek nem botlottak, így továbbra is három csapat van versenyben a bajnoki címért. Az Inter Ronaldo duplájával fordított otthonában a Brescia ellen, a Juve egy öngóllal nyert, míg a címvédő Roma magabiztosan verte a Parmát.
A múlt héten nagy esélyt szalasztott el az Inter hazai veresége miatt, hiszen a Roma a már kieső Venezia otthonában nem tudott nyerni. A kék-feketék számára a képlet a héten sem változott, nyerniük kell a Brescia ellen, ha komolyan gondolják a bajnoki elsőséget. A mérkőzés ezúttal sem indult jól a milánóiak számára, hiszen Guardiola büntetőjével már első félidő felénél hátrányba kerültek.

Batistua eszméletét vesztette

Aztán jött Ronaldo, aki végre régi önmagát idézte, és két villanásával el is döntötte a mérkőzés sorsát. Ronaldo hajrában lőtt góljaira - az elsőt a 78., a másodikat négy percre rá szerezte - elképesztően nagy szüksége is az Internek, mert a követői is begyűjtötték a pontokat.

Az állás:
1. Internazionale 65 pont
2. AS Roma 63
3. Juventus 62
4. Chievo 50
5. Bologna 49
6. AC Milan 48
A Roma a Parmát fogadta, és ha Batistuta már az első negyedórában ki is dőlt a sorból - az argentin az eszméletét is elveszítette rövid időre, miután ütközött Cannavaróval - a biztos sikerhez kétség sem férhetett. Delvecchio még az ominózus eset előtt betalált ugyanis, Cassano pedig kettőre növelte az előnyt. Junior szépített ugyan, az argentin Samuel azonban végérvényesen döntött.

A Chievo a negyedik helyre lépett előre

Sokkal inkább megszenvedett a Juventus. Igaz neki azt a Milant kellett legyűrnie, amelyik a hétközben a Dortmundot imponálóan verte az UEFA Kupa elődöntőjében. A Zebrák ha nehezen is, de teljesítették a feladatot. Ehhez óriási szükség volt Chamot rossz mozdulatára, mert végül ez az öngól jelentette a győzelmet a torinóiaknak.

Eredmények
Internazionale-Brescia 2-1
AS Roma-AC Parma 3-1
Atalanta-Torino 1-1
Bologna-Piacenza 1-2
Fiorentina-Lazio 0-1
Juventus-AC Milan 1-0
Lecce-Chievo 2-3
Venezia-Perugia 0-2
Verona-Udinese 1-0

Továbbra is nyílt a küzdelem a negyedik helyezésért, és a Chievo hatalmas lépést tett a megszerzése felé. A veronaiak ugyanis gólgazdag meccsen nyertek Leccében - a Lecce ezzel lényegében ki is esett -, míg a Bologna hazai pályán maradt alul a Piacenzával szemben. A Chievo dicséretére legyen mondva: a félidőben még hátrányban voltak, ám Perotta és Eriberto révén fordítottak.

A Lazio Firenzében nyert Castroman szerencsés góljával, a másik tuti kieső Veneziától a Perugia hozta el a pontokat, bebiztosítva ezzel önmagét a kiesés ellen. Az Atalanta esetében igazolódott az örök igazság, miszerint idegenbeli győzelem után nem jön a hazai. A Verona legyőzte az Udinesét, ezzel a vendégek sorsa megpecsételődni látszik, hiszen kieső helyen állnak.