Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hazai pályán alázták meg a magyar válogatottat

2002.04.17. 17:30
Megalázó vereséget szenvedett Debrecenben a magyar labdarúgó válogatott Fehéroroszországtól. A beloruszok már az első félidőben eldöntötték a találkozót, amikor - a magyar vezetést követően - tíz perc alatt három gólt szereztek. A félidő zárásaként pedig olyan góllal tették érdektelenné a második negyvenöt percet, mely után Úttörőcsapatokban is személyi változások történnek. A teljesen érdektelen második félidőben magyar sikernek is örülhettünk: ezt sikerült egy jóindulatú büntetővel döntetlenre hozni.
A hasonló - remélhetőleg jobb játékkal kivívott - folytatás reményében 5000 néző gyűlt össze Debrecenben, hogy láthassa legjobbjainkat. A magyar csapatba végül bekerült a hét elején még sérüléssel bajlódó Gera, így Gellei Imre szövetségi kapitány, az általa jelenleg legjobbnak vélt tizenegyet küldhette a pályára.

Az első negyedóra végén magyar előny

A vendégek kezdhették a játékot, és az első percekben nem sok izgalom történt. Ez azonban nem maradt sokáig így, hiszen a 13. perc végén a jobb oldalon felfutó Bodnár pontosan adott középre, és a rövid sarok felé mozgó Kenesei a rosszul kimozduló kapust megelőzve öt méterről a hálóba bólintott.

A mieink öröme azonban nem tartott sokáig, hiszen kevesebb, mint tíz perc elteltével - Kuttor lyukat rúgott - Gleb révén egyenlítettek a vendégek. Két perccel később csak Király bravúrja mentette meg csapatunkat, hogy ne kerüljenek a vendégek előnybe.

Tíz perc alatt kétgólos előnybe kerültek a vendégek

Pár perccel később pedig már a Hertha kapusa is tehetetlen volt. Hatckevics - miután lefutotta Mátyust - középre adott, ahol érkezett az első válogatottságát számláló Kutuzov, aki 6 méterről helyezett a jobb alsó sarokba.

Négy perc elteltével pedig már kétgólos volt a vendégek előnye. Ismét Kutuzov volt eredményes, aki kilépett a lesre spekuláló magyar védők közül, és nem hibázta el a ziccert.

A 36. percben szinte az előző gólhoz hasonló szituációban léphetett ki ismét Kutuzov, ám ezúttal Lisztes szerelni tudta. Hiába cserélt már a félidő lefújása előtt Gellei Imre szövetségi kapitány, a játékrész utolsó percében - sorozatos magyar hibák után - növelték előnyüket a fehéroroszok.

Kuuzov és Romascsenkó mattolta a teljes magyar védelmet, így Haskevicsnek nem volt nehéz dolga, megszerezte csapata negyedik találatát. A magyar együttes az első negyedóra kivételével teljesen szétesett társulat benyomását keltette

Hiába van a két csapat között a FIFA világranglistán húsz helyezés - a mieink javára - a játék képe alapján ebből semmi nem látszott. Lisztesék hiába próbálkoztak, komoly helyzetig nem sikerült eljutniuk.

Elképzelés nélküli magyar csapat

A második játékrész első fele körülbelül olyan izgalmakat hozott, mint annak idején a tévétorna. . . Magyar erőlködés, magabiztos belorusz játék. A mieinken az elképzelésnek a leghalványabb szikrája sem látszott, és ezt az unalmas játszadozást a 75. percben megunták a vendégek.

Belkevics elfutása, majd pontos beadása után Kacsuro négy méterről helyezett a hálóba. A gól érdekessége, hogy az ötösön álló Kuttor, ahelyett, hogy kivágta volna a labdát, visszahúzta a lábát.

A vége előtt öt perccel a román játékvezető - ápolva a magyar-román barátságot megunta a mieink szenvedését és Tóth Norbert esése után tizenegyest ítélt a javunkra. Ezt az idén még tétmeccsen csak a válogatottban szerepelt Fehér Miklós értékesítette.

A kiharcolt büntető annyira felizgatta Tóthot, hogy egy percen belül kétszer is kiállíthatta volna őt törlesztésért a játékvezető.

Véget ért hát egy olyan meccs, ami a lehető legrosszabb időket időzte. Hiába mondta Gellei, hogy az ő csapatában nem fordulhat elő, hogy körömszakadtáig ne hajtsanak a játékosok: most megvalósult. Itt tartunk, papíron "csórók" iskoláznak bennünket hazai pályán, és mi - jobb híján - szemlesütve nézzük.

Bár tegyük hozzá, mit lehet várni akkor, amikor a két kiesőjelölt csapat középhátvédje próbál megóvni minket a góltól. A magyar futball évről-évre igazolja, hogy mindig van lentebb. De hogy ennél is?!