Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Szópárbaj a FIFA elnöke és főtitkára között

2002.04.19. 18:29
A világbajnokság előtt egy nappal tartja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség(FIFA) tisztújító közgyűlését, amelyen az utóbbi időben a szervezet gazdasági problémái miatt sokat bírált svájci Sepp Blatter és a kameruni Issa Hayatou versenyzik az elnöki posztért. Blatter szemére vetették néhány hónapja, hogy a szavazatokért pénzt ajánlott az afrikai képviselőknek. Blattert most főtitkára, Michel Zen-Ruffinen támadta meg.
A nyilvánosság előtt folytatódik a vita Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke és Michel Zen-Ruffinen főtitkár között.

Blatter helyreigazítás formájában cáfolt

A vezető helyreigazítás formájában cáfolta beosztottjának azt a kijelentését, mely szerint elhallgattatta őt a FIFA pénzügyeire vonatkozó vizsgálattal kapcsolatban. Mint köztudott: a híresztelések szerint FIFA gazdálkodásában hiányosságok voltak tapasztalhatók, mi több, 51 millió svájci frank volt a hiány a tavalyi évben. Blattert óhatatlanul felelősnek kiáltották ki emiatt.

Zen-Ruffinen a genfi Le Temps-nak adott interjújában közölte: szerinte Blatter őmiatta függesztette fel múlt csütörtökön - a titoktartási kötelezettség megsértésére hivatkozva - az ügyeket vizsgáló ad hoc bizottság tevékenységét.

A főtitkár: sokszor megkerültek engem

"Tanúként kínos dolgokat hozhattam volna napvilágra. Gazdasági ügyekben sokszor megkerültek engem, pedig azok az én hatáskörömbe tartoznak. Nem akarok olyan botrány áldozatává válni, amelyhez semmi közöm" - fejtette ki a véleményét a francia szakember.

A pénzügyekre vonatkozó megállapításoknak különös jelentőségük lenne, hiszen május 29-én Szöulban elnökválasztásra kerül sor. Blatter mellett a kameruni Issa Hayatou a jelölt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!