Mária
17 °C
29 °C

Simon Tibort brutálisan megverték

2002.04.21. 15:13
Életveszélyes koponyasérülésekkel kórházban ápolják Simon Tibort, a Sopron labdarúgócsapatának edzőjét, miután ma éjjel brutálisan megverték - tudta meg a HavariaPress.
A népszerű edző egy budai diszkóban szórakozott és a szórakozóhely előtt érte a támadás - egyes állítások szerint 4-5 személy baseball ütökkel - melynek következtében súlyos koponyasérüléseket szenvedett.

A 37 éves szakvezetőt a János kórházba szállították, ahol megműtötték. Az orvosok tájékoztatása szerint még mindig életveszélyes az állapota, vélhetően maradandó agykárosodásokat szenvedett. A támadás okáról és a támadóról egyelőre nincs hír.

Az Index érdeklődésére a rendőrség sajtóosztálya sem tudott újabb információkkal szolgálni. Azonban Klement Tibor, a Sopron ügyvezetője elmondta, hogy már a délelőtt folyamán meglátogatta a csapat edzőjét, és nem sok jót tudott mondani.

Simon Tibor jelenleg is kómában van, lélegeztetőgépen. A soproni ügyvezető szerint az elkövetkezendő egy nap fogja eldönteni, hogy stabilizálódik-e az állapota.

Még mindig kómában

A kórházban érdeklődésünkre elmondták, hogy a Fradi egykori kedvencének állapota olyan súlyos, hogy biztosra vehető, maradandó agykárosodásokat szenved. Egyelőre azonban az életben maradásért küzdenek a kórház dolgozói. A fiatal edző még mindig kómában fekszik, és az orvosok a sérülés súlyossága miatt altatják, nem is engedik magához térni.

Vasárnap kétszer is agyműtétet hajtottak végre Simonon, arról, hogy milyen maradandó károsodások érhetik a fiatal edzőt, az elkövetkezendő napok-hetek vizsgálatai után tudnak csak pontos tájékoztatást adni. A műtéteknek köszönhetően állapota egyelőre stabilizálódott

Az Index meg nem erősített információkra hagyatkozva úgy tudja, Simon a szombat este folyamán a Hegedűs Gyula utcai éttermében töltötte az estét. A későbbiekben egy szórakozóhelyen barátja születésnapját ünnepelték, amikor a biztonsági emberek beléjük kötöttek.

Ismeretlen tettesek ellen indult nyomozás

A helyszínen állítólag nézeteltérésbe keveredett a biztonságiakkal, akik leütötték őt. Simon kimenekült a helyiségből, amikor az utcán utolérték. Leütötték, és már magatehetetlenül feküdt a földön, ám bántalmazását ekkor sem hagyták abba. A rendőrség az ügyben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.