Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

BRFK: Simon viselkedésével hozzájárult a történtekhez

2002.04.23. 17:11
Simon Tibor vasárnap hajnali brutális verésének kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság is véleményt nyilvánított. Kihívó kötekedő viselkedése hozzájárult a történtekhez, mondták. Emellett azt is hangsúlyozták, hogy az ügyben gyanúsított rendőr nem tagja a kapitányságnak. A Fradinál eközben gyertyás imára kérik a szurkolókat.
Simon Tibor, a Sopron labdarúgó csapatának vezetőedzője kihívó, kötekedő magatartásával némileg maga is hozzájárult a vele történtekhez vasárnap hajnalban - erről Jakab Géza dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese beszélt kedden sajtótájékoztatón, újságírói kérdésre válaszolva.

A készenléti rendőrség tagja az egyik gyanúsított

Kattintson a nagyításhoz!
Jakab Géza hangsúlyozta, hogy az ügyben gyanúsítottként kezelt rendőr nem a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) dolgozója, hanem a készenléti rendőrség állományába tartozik.

Petőfi Attila, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a szórakozóhely biztonsági szolgálatát alkalmilag foglalkoztatott, egymást például edzőteremből ismerő emberek látták el, akiknek éjszakánként 5-10 ezer forintot fizettek.

A biztonságiak nem védtek - vertek

A biztonsági embereknek azt lett volna a feladatuk, hogy a verekedőket szétválasszák, de ők a két összeszólalkozó asztaltársaság egyikének a pártjára álltak.

Közölte azt is, hogy portaszolgálaton dolgozók között voltak még rendőrök, szintén a készenlétiektől. Esetleges érintettségükről a BRFK illetékese nem tudott beszámolni, mivel az ügyet az Fővárosi Ügyészség Nyomozó Hivatala vizsgálja.

A játékosok és az edzők is gyertyát gyújtanak Simonért
A Ferencváros azzal a kéréssel fordul minden szurkolóhoz, hogy a szerdai FTC-Győr mérkőzést követően gyújtsanak egy szál gyertyát Simon Tibor felgyógyulásáért. A találkozó lefújását követően a két csapat valamennyi játékosa, vezetője, edzője egy-egy gyertyát gyújt majd meg, ezzel is kifejezve a közös reményt, hogy Simi megnyeri élete legnagyobb csatáját, és gyógyultan térhet vissza közénk.

A játékosok és a vezetők azt kérik a szurkolóktól, hogy a mérkőzés után maradjanak a helyükön, és nézzék végig a közös gyertyagyújtást, ami egyben demonstráció is az értelmetlen, és megmagyarázhatatlan brutalitás ellen.

Kérik, hogy meggyújtott gyetyákat a járda szélére helyezzék el, hogy az esti szürkületben több ezernyi gyertya szegélyezze azt a stadiont, melyben Tibor megannyi örömet szerzett nekünk az elmúlt évtizedekben. Kérünk tehát mindenkit, hogy fejezze ki szolidaritását a kórházi ágyon életéért küzdő Simivel, illetve tiltakozzon az erőszak ellen.