Gusztáv
3 °C
7 °C

BRFK: Simon viselkedésével hozzájárult a történtekhez

2002.04.23. 17:11
Simon Tibor vasárnap hajnali brutális verésének kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság is véleményt nyilvánított. Kihívó kötekedő viselkedése hozzájárult a történtekhez, mondták. Emellett azt is hangsúlyozták, hogy az ügyben gyanúsított rendőr nem tagja a kapitányságnak. A Fradinál eközben gyertyás imára kérik a szurkolókat.
Simon Tibor, a Sopron labdarúgó csapatának vezetőedzője kihívó, kötekedő magatartásával némileg maga is hozzájárult a vele történtekhez vasárnap hajnalban - erről Jakab Géza dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese beszélt kedden sajtótájékoztatón, újságírói kérdésre válaszolva.

A készenléti rendőrség tagja az egyik gyanúsított

Kattintson a nagyításhoz!
Jakab Géza hangsúlyozta, hogy az ügyben gyanúsítottként kezelt rendőr nem a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) dolgozója, hanem a készenléti rendőrség állományába tartozik.

Petőfi Attila, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a szórakozóhely biztonsági szolgálatát alkalmilag foglalkoztatott, egymást például edzőteremből ismerő emberek látták el, akiknek éjszakánként 5-10 ezer forintot fizettek.

A biztonságiak nem védtek - vertek

A biztonsági embereknek azt lett volna a feladatuk, hogy a verekedőket szétválasszák, de ők a két összeszólalkozó asztaltársaság egyikének a pártjára álltak.

Közölte azt is, hogy portaszolgálaton dolgozók között voltak még rendőrök, szintén a készenlétiektől. Esetleges érintettségükről a BRFK illetékese nem tudott beszámolni, mivel az ügyet az Fővárosi Ügyészség Nyomozó Hivatala vizsgálja.

A játékosok és az edzők is gyertyát gyújtanak Simonért
A Ferencváros azzal a kéréssel fordul minden szurkolóhoz, hogy a szerdai FTC-Győr mérkőzést követően gyújtsanak egy szál gyertyát Simon Tibor felgyógyulásáért. A találkozó lefújását követően a két csapat valamennyi játékosa, vezetője, edzője egy-egy gyertyát gyújt majd meg, ezzel is kifejezve a közös reményt, hogy Simi megnyeri élete legnagyobb csatáját, és gyógyultan térhet vissza közénk.

A játékosok és a vezetők azt kérik a szurkolóktól, hogy a mérkőzés után maradjanak a helyükön, és nézzék végig a közös gyertyagyújtást, ami egyben demonstráció is az értelmetlen, és megmagyarázhatatlan brutalitás ellen.

Kérik, hogy meggyújtott gyetyákat a járda szélére helyezzék el, hogy az esti szürkületben több ezernyi gyertya szegélyezze azt a stadiont, melyben Tibor megannyi örömet szerzett nekünk az elmúlt évtizedekben. Kérünk tehát mindenkit, hogy fejezze ki szolidaritását a kórházi ágyon életéért küzdő Simivel, illetve tiltakozzon az erőszak ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!