Erik, Alexandra
EUR 383,89 Ft
USD 366,57 Ft
9 °C
23 °C

Elhunyt a vasárnap óta kómában lévő Simon Tibor

2002.04.23. 23:28
Kedd este fél tizenegy körül belehalt fejsérüléseibe Simon Tibor, a vasárnap brutálisan megvert egykori válogatott futballista. Simon vasárnap hajnal óta kómában volt, három műtétet végeztek el rajta, de nem tudták életben tartani.

Simon Tibor tavaly decemberben került a Sopron szakvezetői posztjára, és márciusban mutatkozott be az élvonalban. A korábban a Ferencvárosban - a Bajnokok Ligájában szereplő csapat tagja is volt, háromszoros bajnok - és a BVSC-ben futballozó tizenhatszoros válogatott Kispesten ült utoljára a kispadon. Mindössze kétszer kapott ki csapatával, az MTK és a Kispest ellen, mindkétszer 1-0-ra.

Simon Tibor

Simon vasárnap hajnalban lett brutális támadás áldozata, azóta kómában volt. Kedd este szervezete felmondta a szolgálatot. Hogy mi is történt pontosan, azt azóta sem tudni. A legvalószínűbb variáció: önfeledten ünnepelt egy barátjával a Cafe Allure-ben - a helyet azóta bérlője ideiglenesen bezárta -, és egy magát eddig megnevezni nem kívánó hölggyel. Ezek után pezsgőt locsoltak, a pultos hölgyre is, aki a biztonságiakat értesítette. Állítólag Simon egyiküket lefejelte. Ez volt az a pont, ahonnan nem tudni pontosan, hogyan zajlottak az események.

Feltehetően kirángatták a helyiségből - az információk szerint hatan -, bántalmazták, és fejére egy "vipera" nevű teleszkópos, ólomvégű harci eszközzel többször csapást mértek. A már eszméletlenül, magatehetlenül fekvő Simonba bele is rúgtak. Simon ezek után, amikor a mentő a helyszínre érkezett, megmozdult, beszélt néhány szót, aztán kómába esett.

Csókay András, a János Kórház főorvosa szerint későn került hozzá a beteg - tíz órakor -, és így lényegében már kezdetektől fogva kilátástalan harcot folytattak életéért, jóllehet háromszor is megműtötték. Azóta bebizonyosodott, az elkövetők közül, akiket a Mammut bevásárlóközpont ipari kamerája rögzített, az egyik a készenléti rendőrség tagja. Főnöke szerint jól képzett a huszonhét éves H. János törzsőrmester, aki jelenleg előzetesben van, egy másik biztonsági őrrel együtt.

Az ügyészség a videófelvételt már elemezte, de Borbély Zoltán szóvivő szerint többet nem mondhat erről, mert az akadályozhatná a nyomozást, előkészíthetné a tettesek védekezését. A hozzátartozók, a barátok bíznak abban, hogy a pletykák szerint tízmilliós vérdíj az elkövetők fejére nem megalapozott. Igaz, többen tartanak attól, hogy a tervezett leszámolást nem akadályozhatják meg.

Kutasi Róbert, Simon pályatársa és jó barátja szerint nem illik Simon Tibor emlékéhez a vendetta. Simonnak ugyanis úgy kell az emlékekben megmaradnia, hogy egy csupaszív, keménységéről, kitartásáról és szorgalmáról híres, fanatikus futballista volt.

Simon ezekkel a tulajdonságaival vívta ki a szurkolók szeretetét és megbecsülését, még a nem zöld-fehér hívek is - ők is gyújtottak gyertyát az emlékére - felsőfokokban beszéltek róla.

A 37 éves szakvezető temetéséről később intézkednek, a Ferencváros és a Sopron saját halottjának tekinti. A Ferencváros vezetői a szerda délutáni FTC-Győr bajnoki meccs kapcsán arra kérik a szurkolókat, hogy gyújtsanak gyetyát az egykori hátvéd emlékére, és helyezzék el a stadion körüli járdákra.

Galéria - Békeallűr fenyegetéssel

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek